Pohjois-Karjalassa talvi on täynnä taikaa! Esimerkiksi laskettelu, hiihto, talvipyöräily ja koiravaljakot vievät läpi lumisten maisemien. Pohjois-Karjalassa lomaillessa pääsee kokeilemaan myös potkukelkkailua, liukulumikenkäilyä ja jännittävää talvikalastusta. Kylpylät ja majatalot tarjoavat mahdollisuuden rauhoittua, kun haluat keskittyä itseesi ja rentoutumiseen. Lumivarma Pohjois-Karjala on valmiina tarjoamaan unohtumattomia talvielämyksiä!

vk-huoneistohotelli-lietsu-koli-huone

Majoitusta moneen makuun

Pohjois-Karjalassa voit hypätä suoraan majapaikan ovelta laskettelurinteisiin tai laduille ja aistia majatalojen vieraanvaraista tunnelmaa. Erilaiset mökit ja vapaa-ajan asunnot antavat mahdollisuuden juuri sinun näköiseesi lomaan ja hotelliloma on täydellinen paketti hemmottelua lähellä luontoa tai keskellä kaupunkia. Löydä vaihtoehdoista omasi ja varaa talviloman majoitus hyvissä ajoin.

Katso Pohjois-Karjalan majoituskohteet

vk-winter-skiing

Elämyspuoti – aktiviteetit suoraan verkosta

Kun haluat tehdä talviloman suunnittelun astetta helpommin, ota suunnaksi VisitKarelian Elämyspuoti. Elämyspuodissa varaat talviloman opastetut aktiviteetit suoraan verkkokaupassa.

Valikoimassa on muun muassa lumikenkäretkiä, ruokaelämyksiä ja opastettuja rentoutushetkiä. Voit myös lähteä hiihtoretkelle majatalosta majataloon tai viilettää vauhdilla potkukelkkasafarilla.

Kurkista Elämyspuotiin ja varaa lomatekemistä
VK-joulutähti-joulukuusessa

Joulun taikaa Pohjois-Karjalassa

Tunnelmallinen joulu on pian täällä! Pohjois-Karjalassa joulua vietetään muun muassa mökkeillen sekä majatalojen ja hotellien herkkupöytien äärellä. Valmiiseen pöytään voi istahtaa esimerkiksi Valamon luostarissa, Kestikievari Herranniemessä ja Majatalo Pikkuprihassa Ilomantsissa. Myös Kolin alueen  monipuoliset majoituspaketit ohjelmineen kutsuvat pyhien ja vuodenvaihteen viettoon.

Tutustu joulun 2021 tarjontaan
VK-Winter-Child-Koli-Skiing

Talvitekemistä lapsiperheille

Pohjois-Karjalassa riittää tekemistä lapsiperheille myös talvella. Lähde laskemaan pulkkamäkeä, rinteitä tai kenties kylpylän liukumäkeä. Valikoimasta löytyy myös paljon opastettuja retkiä sekä omatoimisia aktiviteetteja jokaiseen makuun.

Tekemistä koko perheelle

VK-Sauna-Winter

Rentoudu ja voi hyvin

Moni on löytänyt Pohjois-Karjalasta talven ihmemaan, jossa voi nautiskella kaikilla aisteilla tai ihan vain olla. Vauhdikkaiden aktiviteettien vastapainoksi on hyvä keskittyä myös hyvinvointiin ja rentoutumiseen. Pohjois-Karjalan upeat kylpylät, majatalojen lämpimät saunat ja notkuvat herkkupöydät sekä erilaiset jooga- ja retriittiviikonloput ovat varma tapa leppoisaan lomailuun.

Lue artikkeli talven 2021-2022 hyvinvointivinkeistä
VK-koiravaljakko-pielisen-jäällä

Nauti lumilajeista

Talvipolut pyörällä tai jalan

Pohjois-Karjalassa voi nauttia polkupyöräilystä myös talvella, sillä merkittyjä polkuja riittää runsaasti.

Talvipolut pyöräilijöille

Suksilla luontoon

Laaja latuverkosto ja rinnetarjonta takaa monipuoliset ja onnistuneet retket suksien päällä.

Hiihtoladut ja laskettelurinteet

Koiravaljakkoretket

Lähde lyhyemmälle tai pidemmälle koiravaljakkoretkelle talven ihmemaahan. Koiria voi käydä rapsuttelemassa myös ilman retkeä.

Talven koiravaljakkoretket

Löydä lisää palveluntarjoajia!

eräkeskus-lieksa-huskyvaljakko

Eräkeskus

Opastettuja retkiä | Lieksa

Eräkeskus Lieksan Jongunjoella opastaa monipuolisiin aktiviteetteihin aivan itärajan läheisyydessä. Talviaikaan toteutetaan huskyretkiä, tilalla asuu yli 100 rekikoiraa. Palveluvalikoimaan kuuluu myös opastettuja patikointi- ja melontaretkiä sekä pyörien, kalastusvälineiden ja SUP-lautojen vuokrausta. Kohteeseen on mahdollista saada kyyditys. Palvelukieli englanti.
Kartalla
Lue lisää
vk-Feel-Koli-retket-Kolin-kansallispuistossa

Feel Koli

Opastettuja retkiä | Koli

Feel Kolin kanssa pääset kokemaan Kolin korkeuksiin kohoavat kalliot ja tunnelmalliset metsät. Opastetut luontoretket ovat täydellinen vaihtoehto, jos haluat Kolilla käydessäsi tutustua tarkemmin sen luontoon ja historiaan. Kesäaikaan retkiä tehdään jalkaisin ja talvella lumikenkäillen. Feel Koli myös vuokraa välineitä omatoimiseen retkeilyyn Koli Shop Retkituvalta.
Kartalla
Lue lisää
Foresting-kuhasalo-retki-joensuu

FoResting

Opastettuja retkiä | Useita paikkakuntia

FoResting tarjoaa hyvinvointiin keskittyviä opastettuja luontoelämyksiä erityisesti Kolin ja Joensuun alueella. Metsässä tehtävien harjoitteiden myötä pysähdytään tunnistamaan kuormittavia tekijöitä, vahvistetaan omia voimavaroja sekä lisätään läsnäoloa ja kiitollisuutta. Ota pieni Huilahustuokio, Täyslattaus tai Höllää Hetkeksi FoRestingin opastuksella.
Lue lisää
vk-retkeilijät-metsässä2

Herajärven retkeilykeskus

Ohjelmapalvelut ja välinevuokraus | Kontiolahti

Herajärven retkeilykeskus - Kiviniemi tarjoaa majoituksen lisäksi monipuolisia aktiviteettipalveluita sekä vuokravälineitä omatoimisesti liikkuville. Opastetut retket suuntautuvat lähiluontoon ja järville joko lihasvoimin tai moottoriajoneuvojen siivittämänä. Vuokravälineiden valikoimassa on muun muassa maastopyöriä, kalastus- ja retkeilytarvikkeita sekä talviliikuntavälineitä.
Kartalla
Lue lisää
Joensuun-Jääkarhut-avantouinti

Joensuun Jääkarhut

Avantouinti | Joensuu

Avantouinnin ystäviä tai siitä kiinnostuneita palvelee Vehkalahdella toimiva Joensuun Jääkarhut, jonka avantouintikeskus tarjoaa varmasti viileän uintikokemuksen ja saunan lämmittävät löylyt kaikenikäisille.
Kartalla
Lue lisää
VK-NUOTIO-KESÄ

Jongunjoen matkailu

OPASTETTUJA RETKIÄ | LIEKSA

Elämyksiä luonnon parissa, sinulle räätälöitynä pakettina. Koe Lieksan luonto ammattilaisten opastuksena tai omatoimisesti. Lähde vesille, lumikenkäretkelle tai tarkkailemaan villieläimiä katselukojusta. Ohjelmapaketit soveltuvat lasten kanssa matkustaville, ikäihmisille ja kokeneemmille luonnossa liikkujille. Jongunjoen matkailu tarjoaa myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja ravintolapalveluita.
Kartalla
Lue lisää
Melontaa-kolovedellä-Karu-Survival

Karu Survival

Opastettuja retkiä | Kontiolahti

Karu Survivalin tarjontaan kuuluvat opastetut retket patikoiden, meloen ja hiihtäen eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Erä- ja selviytymistaitokurssit sekä avotulella kokkaamiseen opastavat kurssit antavat uusia taitoja kokeneellekin eräilijälle. Karulta vuokraat myös välineet omatoimisille retkille.
Kartalla
Lue lisää
vk-koliactive-koli-biking-summer

Koli Active

Opastettuja retkiä | Koli

Koli Active tarjoaa aktiviteetteja ja palveluita ympäri vuoden Kolin kansallispuiston ympäristössä. Talviaktiviteetteihin kuuluu moottorikelkkailua, pilkkimistä, avantouintia ja lumikenkäretkiä. Kesäisin voit nauttia esimerkiksi kalastuksesta ja melontaretkistä. Koli Activin erikoisuutena on ympäri vuoden järjestettävä luolaseikkailu.
Kartalla
Lue lisää
vk-koiravaljakko-pielisen-jäällä

KoliHusky

Koiravaljakkosafari | Koli

KoliHusky tarjoaa koiravaljakkoretkiä Kolilla, Bomballa ja Ruunaalla. Vaihtoehtoja löytyy yhden kilometrin retkistä pidempiin päiväsafareihin. Kaikkiin retkiin sisältyy oppaan palvelut ja hyvin koulutetut koiravaljakot ja vakuutukset.
Kartalla
Lue lisää
vk-Kontiolahti-Outdoor-Kontiolahti-rullahiihto

Kontiolahti Outdoor

Opastettuja retkiä | Kontiolahti

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla toimiva Kontiolahti Outdoor tarjoaa pyöräretkiä Kontionpoluilla sekä hiihtoelämyksiä jäähdytetyllä ladulla loppusyksystä pitkälle kevääseen. Alueella voi tutustua ampumahiihdon maailmaan ja Höytiäisen upeisiin maisemiin myös kesäisin. Myös ryhmille on tarjolla monipuolista ohjelmaa napakymppikisailusta korikiipeilyyn.
Kartalla
Lue lisää
Lakeland-karelia-kajakki

Lakeland Karelia

Opastettuja retkiä | Kitee

Lakeland Karelia järjestää opastettuja aktiviteetteja, kuten potkukelkkasafareita, lumikenkävaelluksia, melontaretkiä ja teemaristeilyjä. Hemmottelua kaipaavalle tarjolla on savusaunaelämys ja uinti- tai avantouintimahdollisuus Puruveden rannalla. Lakeland Karelian vuokraamosta vuokraat kätevästi myös melontavälineitä ja maastopyöriä.
Kartalla
Lue lisää
VK-pyöräilijät-pielisen-rannalla

Loma-Koli

Ohjelmapalvelut ja välinevuokraus | Koli

Loma-Koli tarjoaa monipuolisia ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Omatoimiretkeilijälle tarjolla on laaja valikoima erilaisia vuokravälineitä, kuten fatbikeja, vesiurheiluvälineitä sekä retkeilyvälineitä kesä- ja talvikaudelle. Loma-Koli toteuttaa myös opastettuja kierroksia maastossa ja vesillä.
Kartalla
Lue lisää
VK-Mantan-Luontopalvelut-Luonto

Mantan luontopalvelut

OPASTETTUJA RETKIÄ | ILOMANTSI

Arjesta irtaantumista eräelämän sydämessä Ilomantsissa. Mantan luontopalvelut tarjoaa asiakkaille elämyksiä ja turvallisia seikkailuja vuodenajasta riippumatta. Palvelut vaihtelevat muutaman tunnin lähialueen retkistä pidempiin täyden palvelun luontoretkiin ja lomapaketteihin. Pyörät, kanootit ja kajakit, lumikengät sekä kickspark-potkurit voi vuokrata myös omatoimiseen retkeilyyn.
Kartalla
Lue lisää
ruunaan-matkailu-koskenlasku-kumilautta

Ruunaan Matkailu

Opastettuja retkiä | Lieksa

Ruunaan Matkailu palvelee matkailijoita ympäri vuoden monipuolisilla aktiviteeteillaan. Kesällä voi laskea Ruunaan kuohuvat kosket ja kylpeä tunnelmallisessa savusaunassa. Talvella moottorikelkka- ja koiravaljakkosafarit houkuttelevat vauhdin hurmaan.
Kartalla
Lue lisää
seikkailuyhtiö-vaara-packraft-suplauta-pielinen

Seikkailuyhtiö Vaara

Välinevuokraus | Koli

Seikkailuyhtiö Vaara vuokraa laadukkaita Feltin läskipyöriä sekä Rock Machinen sähköavusteisia e-fatbikeja myös suuremmille ryhmille (pyöriä 17 kpl). Lapset pääsevät pyöräretkille Cannondalen plus-koon maastopyörillä. Vesille pääsee aikuisten ja lasten sup-laudoilla sekä Packrafteilla.
Lue lisää
vk-summer-hiking-hikers-forest

Villi Pohjola Bomba

Opastettuja retkiä | Bomba

Villi Pohjola tarjoaa Bomban alueella vauhdin hurmaa ja monipuolisia luontoaktiviteetteja perheille ja ryhmille ympäri vuoden. Retkille lähtö tapahtuu Break Sokos Hotel Bomban ja Bomban karjalaiskylän välittömästä läheisyydestä. Villi Pohjolalta saat myös vuokrattua laadukkaita välineitä kaikkiin vuodenaikoihin.
Kartalla
Lue lisää
husky-talvella-kolilla

Wild Woods Husky

Koiravaljakkoajelu | Juuka

Wild Woods Husky järjestää koiravaljakkoretkiä ja huskytilavierailuaj Juuassa, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Kolilta. Valjakkoretket suuntautuvat hiljaisille erämaa-alueille. Retkiin kuuluu myös nuotioherkkuja ja mahdollisuus osallistua koirien hoitoon. Huskytilavierailulla pääset tekemään lähempää tuttavuutta ja viettämään aikaa koirien kanssa.
Kartalla
Lue lisää
Vk-äksyt-ämmät-uinti

Äksyt Ämmät

Opastettuja retkiä | Useita paikkakuntia

Äksyjen Ämmien matkassa pääset opastettujen aktiviteettien, hemmotteluhetkien ja ruokaelämysten pariin eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Omien retkien lisäksi Äksyt Ämmät toteuttaa ja markkinoi retkiä yhteistyössä alueen muiden yritysten kanssa. Yrityksellä on TourCert-vastuullisuussertifikaatti ja kaikki retket ovat varattavissa suoraan verkkokaupassa.
Kartalla
Lue lisää

Pohjois-Karjalan laskettelukeskukset

vk-Ukko-Koli-laskettelu-rinteet-talvi

Kolin Laskettelukeskus

Laskettelu | Koli

Ukko-Kolin rinteet kuuluvat Suomen vanhimpiin laskettelurinteisiin. Kolin laskettelurinteet sijoittuvat Kolin kansallispuiston maisemiin, joiden huipulta avautuu upea näkymä Pieliselle. Yhteensä kuusi eri rinnettä antavat valinnanvaraa niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle laskijalle. Ski & Spa -bussi kuljettaa rinnekaudella viikonloppuisin Joensuusta Kolille ja takaisin.
Kartalla
Lue lisää
laskettelukeskus-mustavaara-kontiolahti

Laskettelukeskus Mustavaara

Laskettelu | Joensuu

Mustavaaran perheystävälliset rinteet ja hiihtoladut kutsuvat talven riemuihin alle 30 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta. Neljä rinnettä, snowpark, aloittelijoiden street-alue ja hiihtokoulun palvelut tarjoavat lumista iloa kaiken tasoisille vauhtihirmuille. Laskupäivän jälkeen, tai levähdystauolla, voit siirtyä rinneravintolaan syömään tai nauttimaan lämmintä juotavaa.
Kartalla
Lue lisää
rinnekeskus-pääskyvuori-heinävesi

Rinnekeskus Pääskyvuori

Laskettelu | Heinävesi

Heinävedellä sijaitsevan Rinnekeskus Pääskyvuoren monipuolisissa rinteissä on vauhtia kokeneemmille, sekä loivempia rinteitä perheen pienimmille. Pääskyvuoren rinteiden läheisyydestä pääsee myös hyvin hoidetuille ja valaistuille hiihtoladuille, tai vaikkapa lumikenkäilemään.
Kartalla
Lue lisää