Voimaa ja mielenrauhaa luonnosta

Oletko jo vieraillut vanhalla tietäjien voimapaikalla Kolilla tai Pohjois-Karjalan muilla lukuisilla pyhillä paikoilla? Itä-Suomen rauhoittavasta luonnosta voi ammentaa henkistä voimaa ja tehdä tutustumismatkan sisimpäänsä. Tule oppimaan oppaiden johdolla Pohjois-Karjalan shamanistisista perinteistä, joita tutummin voidaan kutsua tietäjäperinteiksi, ja koe uskomattoman upeat luonnon pyhät paikat yksin tai ryhmässä. Anna mystisen rummun kuminan viedä mennessään, luonnon yrttien helliä kehoasi ja perinteisen runonlaulun resonoida sydämessäsi.

Hiiltyneet puut palavat nuotiossa

Luonnon pyhät paikat ja shamanismi

Lähde elävän tulen ääreen ja kuule oma sisäinen äänesi. Erilaiset kurssit ja retriitit johdattelevat sinut tietäjäperinteen ja traditioiden avulla kohti mielenrauhaa ja syvintä olemustasi.

Kansanperinteitä Kolilla

Kansanperinteisiin ja luonnonhenkiin on mahdollista lähteä tutustumaan tarkemmin Kolin Villa Orakseen. Pitkän viikonlopun aikana päätavoitteena on tutkia luontohenkisyyttä omien juuriemme ja traditioidemme kautta, ja ammentaa voimaa Kolin ja Pielisen luonnosta.

Shamanismin peruskurssi Villa Ora’s 8. – 10.9.2023

Saunakiulu, löylykauha ja vasta saunanlauteilla

Villiyrtit ja saunaperinteet

Löylyjen lämpöön

Saunakulttuuri on ollut vahva Suomessa jo vuosisatojen ajan. Monille sauna on se paikka, jossa pääsee rentoutumaan ja olemaan kaikessa rauhassa. Kokemusta voi täydentää tuoreilla villiyrteillä, joilla on hoitavia ja parantavia vaikutuksia kehon ja mielen hyvinvointiin.

Varaa saunaelämys

Opi lisää villiyrteistä

Nevalan luontotilalla Kontiolahden Heraniemessä sinulla on mahdollisuus kokeilla erilaisia saunahoitoja, kuten turvesaunaa, hunajasaunaa, ruususaunaa sekä yrttisaunaa. Luontotila tarjoaa myös tunnelmallista aittamajoitusta.

Luonnon voimaa hirsisaunan tunnelmassa

Mielenrauhaa saunajoogalla

Kolin Keitaalla pääset rentoutumaan saunan lauteilla saunajoogan parissa. Miedoissa löylyissä lempeät venytykset kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja rentouttavat lihaksia. Hetki täydentyy miellyttävällä yrttijalkakylvyllä.

Lempeä saunajooga

Maasauna metsän keskellä

Mystinen kotakylä

Rentoudu saunamaailmassa

Kotakylä Juuassa on saunojan unelmakohde, sillä alueelta löytyy viisi erilaista ja ainutlaatuista saunaa. Muasaana, Musta kyly, lauttasauna, Hemmo sekä Kotasauna tarjoavat unohtumattomia saunaelämyksiä.

Tutustu saunamaailmaan

Nauti tapahtumista

Kotakylässä on mahdollisuus myös osallistua rummuntekokurssille sekä luontoyhteysohjaaja-kurssille. Ainutlaatuinen ympäristö tarjoaa upeat puitteet erilaisille tapahtumille.

Tutustu tarkemmin tapahtumiin

Shamanistinen kaulakoru roikkumassa puunoksalla

Rentoutusta musiikin avulla

Stressin lievitystä äänimaljoilla

Tiibetiläisten äänimaljojen värähtelevät soinnut auttavat kehoa syvärentoutumaan ja päästämään irti stressistä. Äänimaljahoitoja tarjoaa tunnelmallinen majatalo Kolin Keidas Kolin kansallispuistossa.

Äänimaljahoito

Rumpujen taikaa Kolin Keitaalla

Rumpujen mystisellä kuminalla elävän tulen äärellä on meditatiivinen vaikutus, joka johdattaa kuulijansa omiin salaisiin voimapaikkoihin. Oletko jo löytänyt omasi?

Rentouttava rumpuhoito

Tilaa oma käsintehty rumpu

Puusta kaiverrettu päänmuotoinen koriste-esine

Irrottaudu arjesta Ilomantsissa

Möhkön Luontopalvelut Ilomantsissa tarjoavat luovuutta ja hyvinvointia sisältäviä palveluita yksin sekä yhdessä Louhen polun ja Karhun Talon kanssa. Kiinnostaisiko esimerkiksi valmistaa oma rumpu elävän tulen ääressä tai lähteä etsimään inspiraatiota luonnosta? Anna ympäröivän metsän avata aistisi ja rentouttaa mielesi uusille ajatuksille ilman kiirettä.

Tutustu Mantan Luontopalveluihin

Koriste-esine metsän keskellä

Tee matka mieleesi

Anna luonnon  hiljaisuuden rauhoittaa mieltäsi ja hellitä hetkeksi arjen kiireistä. Tuokio metsässä tai luonnon keskellä auttaa rentoutumaan, löytämään tasapainon sekä kirkastamaan ajatuksia.

Tutustu Pielisen Tietäjäkeskukseen

Muutoksen metsäpolut

FoResting Oy:n pääpaikka majatalo Villa ORAs Kolin kansallispuistossa tarjoaa neljä erilaista muutoksen metsäpolkua, joiden avulla pääset irtautumaan arjesta ja löytämään sisäisen mielenrauhasi.

FoResting Oy – Muutoksen metsäpolut

Kurssit ja retriitit Kolilla

Kolin Keidas tarjoaa erilaisia mielen ja kehon hyvinvointiin liittyviä kursseja sekä retriittejä kauniissa Kolin kansallismaisemissa.

Kolin Keidas – kurssit ja retriitit