Vinkit kesäloman viettoon Pohjois-Karjalassa

Kesäinen Pohjois-Karjala hurmaa monipuolisuudellaan. Löydä itsesi iloisten ihmisten tapahtumista, jylhästä kansallismaisemasta, piirakkapajasta tai mökkilaiturilta auringonlaskun aikaan. Suunnittelitpa lomaa luonnon tai kulttuurin äärellä, täältä löydät parhaat kesävinkit!

Kaksi naista pyyhkeet päällä rantakalliolla

Majoitu mukavasti

Pohjois-Karjalaan olet aina tervetullut! Onko mieleesi hotellimajoitus keskellä kaupungin palveluita, mökki  luonnon hiljaisuudessa, kotoisa majatalo tai rento kylpyläloma ripauksella luksusta? Löydä omasi ja varaa kesäloman majoitus hyvissä ajoin.

Katso Pohjois-Karjalan majoituskohteet 

Oletko koskaan nukkunut lapinkodassa, Tentsile-puumajoitteessa tai riippumatossa? Entä miltä tuntuisi yö luksusteltassa? Meillä onnistuu.

Lue lisää erikoismajoituksista

Kaksi naista rantautumassa kanootilla hiekkarannalle

Elämyspuodista tekemistä lomalle

Kun haluat päästä kesäloman suunnittelussa helpolla, sukella VisitKarelian Elämyspuotiin. Elämyspuodista varaat opastetut aktiviteetit suoraan verkkokaupasta.

Valikoimassa muun muassa opastettuja kalastusretkiä, pyöräily- ja melontaretkiä, erilaisia saunahemmotteluja ja hyvinvointipaketteja, sekä herkullisia ruokaelämyksiä.

Tutustu ja varaa

Kaksi naista kävelemässä luontopolulla metsässä

Nauti luonnosta

Pohjois-Karjalasta löydät kattavat ulkoilumaastot jokaiseen makuun. Uusi sivustokokonaisuus kokoaa yhteen laajan valikoiman pyöräily-, vaellus- ja retkeilyreittejä saman katon alle. Etsitpä sitten koko perheelle sopivaa luontokohdetta, haastavampia pyöräilymaastoja tai erilaisia teemareittejä, löydät ne täältä. Tutustu tarkemmin ja vietä unohtumattomia retkihetkiä Pohjois-Karjalassa!

Tutustu reitteihin

Värikkäät kesäkukat pärekorissa

Kesän tapahtumat

Tänäkin kesänä Pohjois-Karjala tarjoilee Suomen parhaat bileet ja tapahtumat.

Tee löytöjä markkinoilla ympäri maakuntaa ja elä kesän mieleenpainuvimmat hetket konserteissa ja urheilukilpailuissa. Nauti kulttuurista, taiteesta ja paikallisesta ruoasta.

Tapahtumakalenterista löydät lomallesi parasta ohjelmaa!

Tutustu tapahtumatarjontaan

Taitokortteli in Joensuu

Ostoksia Pohjois-Karjalassa

Kiinnosteleeko tuliaiset tai oma muisto reissusta Pohjois-Karjalan alueella? Lukuisat paikalliset käsityö-, koriste- ja lahjatavaramyymälät sekä elintarvikkeiden tehtaanmyymälät palvelevat sinua.

Tutustu paikallisiin myymälöihin

Nähtävyydet

Metsäinen maisema Kolin huipulta

Kansallispuistot

Kaipaatko luonnon syliin? Maadoitu upeissa kansallispuistoissamme: Koli, Patvinsuo, Kolovesi ja Petkeljärvi kutsuvat patikoimaan ja melomaan. Paljon myös pienempiä, helposti saavutettavia retkikohteita lähimatkailuun ja päiväretkeilyyn.

Tutustu kansallispuistoihin 

 

Tyttö fereesissä vanhan hirsimökin kulmalla

Karjalainen kulttuuri

Karjalaisuus elää ja hengittää Pohjois-Karjalassa. Karjalaiseen kulttuuriin ja historiaan voit kurkistaa Pohjois-Karjalan museo Hilmassa. Mitä on nykykarjalainen luksus? Se selviää Nurmeksessa Bomban talolla. Aitoa karjalaisuutta tarjoilee Parppeinvaaran runokylä, jossa tutustut  runolauluun ja sotahistoriaan.

Tutustu karjalaiseen kulttuuriin 

Valamon luostarin pääkirkon alttari

Ortodoksinen kulttuuri

Ortodoksiset kohteet Valamon luostari, Lintulan luostari ja Joensuun keskustassa sijaitseva Ortodoksinen kulttuurikeskus kutsuvat rauhoittumaan ja oppimaan uutta ortodoksiperinteistä. Tutustu myös Karjalan kirkkotiehen, joka on Heinävedeltä itärajalle kulkeva ortodoksinen matkailu- ja pyhiinvaelluskohde.

Ortodoksisuus tutuksi

Vanha hirsimökki

Sotahistorialliset kohteet

Pohjois-Karjalassa on käyty sotahistoriallisesti merkittäviä taisteluita muun muassa Ilomantsissa ja Lieksassa.  Sotahistoriaan sinut vie Ilomantsin sotatie, joka kokoaa itäisimmän Suomen historiakohteet. Lieksasta löytyy Salpalinjan historiaa ja Rukajärvikeskus. Joensuussa sotahistoriaan voi perehtyä Pohjois-Karjalan museo Hilmassa ja bunkkerimuseossa.

Sotahistoriaa Pohjois-Karjalassa

Syksyinen ruoka-annos

Ruokakulttuuri tutuksi

Lähde makumatkalle Pohjois-Karjalaan! Karjalainen ruokaperinne ja puhtaat raaka-aineet takaavat mieleenpainuvimmat ruokaelämykset. Tutustu maakunnan ravintolatarjontaan tai varaa ruokaelämys elämyspuodista. Tarjolla esimerkiksi karjalanpiirakkapaja, kesäillan pidot tai karjalainen ilta herkullisen ruoan äärelle.

Opastetut ruokaelämykset

Retkeilijät katsovat karttaa

Ajelureitit

Tutustu Pohjois-Karjalaan rennosti omaan tahtiin autolla ajellen. Olemme koonneet sinulle mielenkiintoisimmat ajelureitit kiireettömään lomamatkaan maakuntamme maalaismaisemissa. Autossa istumisen vastapainoksi kannattaakin jalkautua käyntikohteisiin, joita reittikuvaukseen olemme vinkanneet. Matkan varrella pääset tutustumaan historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen. Alueelta löytyy myös runsaasti suloisia kesäkahviloita ja pieniä puoteja, uimarantoja ja luontoreittejä. Valitse mieleisesi ajoreitti ja lähde seikkailemaan!

Tutustu reitteihin

Viihdy kesäteatterissa

Pohjois-Karjala on täynnä toinen toistaan viihdyttävämpiä kesäteattereita. Tänä vuonna vietetään Simpauttajan juhlavuotta Vuonislahdessa, taivutaan tangon taikaan Tohmajärvellä ja juhlistetaan 30-vuotista Riäkky-teatteria Jäniksen vuodella.

Kurkkaa kesäteatterit täältä

Aktiviteetit

Merkitty luontopolku

Reittejä maastopyöräilyyn

Pyöräile lenkki kaupungin kupeessa tai lähde useamman päivän pyörävaellukselle Pielisen kierrokselle. Pohjois-Karjalassa on laajat pyöräilyverkostot ja reittejä löytyy niin aloittelijoille, kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille. Tutustu tarkemmin alueen reitteihin ja suunnittele unohtumaton pyöräreissu.

Pohjois-Karjalan pyöräilyreitit

Naiset nostavat rinkat kanootista hiekkarannalla

Vesiaktiviteetit kaikenikäisille

Sadat järvet, joet ja kosket kutsuvat vesille! Varaa opastettu veneretki järvelle tai uskaltaudu kosken kuohuihin Ruunalla. Vuokraa välineet ja lähde melomaan tai SUP-lautailemaan. Pohjois-Karjalasta löydät puhdasvetiset vesistöt ja parhaat uimapaikat!

Sukella vesiaktiviteettien pariin

Nainen ratsastaa hevosella mäntymetsässä

Nouse satulaan!

Täältä löydät runsaan valikoiman hevostalleja ja ratsastusretkiä. Kaiken tasoisille ratsastajille löytyy sopivaa ohjelmaa hevosten parissa. Hevostallit järjestävät muun muassa vaellusretkiä islannin- tai suomenhevosten kanssa, maastoratsastus-, kenttä- ja talutustunteja, sekä kesäisin heppaleirejä.

Tutustu talleihin

Lapset kuiskuttelevat toisilleen metsän keskellä

Tekemistä lapsiperheille

Satoi tai paistoi, aina on tekemistä. Vieraile kotieläinpihoilla rapsuttelemassa eläimiä tai lähde makkaranpaistoretkelle luontoon. Pakohuonepelin jännittävässä tunnelmassa viihtyy koko perhe sateellakin. Museot, kaivokset, kiipeilyt ja hyppelyt – täältä löydät tekemistä koko perheelle kesän ajaksi!

Tekemistä koko perheelle

Risteilijäalus tyynellä Pielisellä

Risteile Pohjois-Karjalassa

Tiesitkö, että myös Pohjois-Karjalassa voit hypätä risteilyaluksen kyytiin? Täällä voit kokea merirosvo- ja lauluristeilyn, sekä historiallisen höyrylaivan kyydin. Katsele upeita maisemia päiväristeilyillä kauniiden järviemme laineilla. Tutustu Pohjois-Karjalan risteilytarjontaan ja löydä niistä sinulle sopivin.

Koe elämyksiä risteillen

Iloiset naiset istuvat savusaunan edustalla

Rentoudu ja voi hyvin

Pohjois-Karjalasta löydät Suomen parhaat kylpylät ja tunnelmallisimmat saunat. Vahva yhteys luontoon ja omiin perinteisiimme näkyy ja tuntuu. Saunan lauteilla, musiikin pauloissa, hevosen selässä uudistuvat keho ja mieli.

Löydä hyvinvointipalvelut