Huskyt vievät sinut uusiin seikkailuihin!

Koiravaljakkoretkiä on Pohjois-Karjalassa tarjolla monipuolisesti lyhyistä tutustumisista aina pidempiin vaelluksiin. Ruunaan koskikierros on pidempää retkeä kaipaavalle oiva valinta, ja lyhyemmälle retkelle pääsee esimerkiksi Kolilla ja Lieksassa. Jos reen kyyti ei tunnu omalta jutulta, koiriin voi käydä myös tutustumassa huskytiloilla. Koiravaljakon rauhoittava kyyti on talvielämys, josta nauttii koko perhe. Anna koiraystävien näyttää sinulle talviluontoa aivan uudesta perspektiivistä!

Kaksi koiravaljakkoa talvisessa maisemassa

Nauti valjakkoretkestä ajan kanssa

Neljän päivän retki Lieksassa

Neljän päivän koiravaljakkoretkellä nautit Lieksan erämaamaisemista ja majoitut Eräkeskuksen majatalossa ja mökissä. Loman aikana tehdään kaksi pidempää valjakkoajelua koirien kanssa. Ennen liikkeelle lähtöä koirat valjastetaan yhdessä oppaiden kanssa. Ruokailut kuuluvat retkipakettiin. Opastus englanniksi ja saksaksi.

Lue lisää ja varaa

Ruunaan koskikierros valjakon vauhdissa

Tällä 35 kilometrin mittaisella safarilla näet Ruunaan koskien talvi-ilmeen ja nautit keittolounasta laavulla. Retki kestää noin neljä tuntia ja sopii 2-4 henkilön ryhmälle. Lapset pääsevät myös koiravaljakon kyytiin.

Lähde retkelle Ruunaan maisemiin

Ruunaa Race -huskykilpailu 17.-19.2.2023

Iloiset huskyt odottavat liikkeelle lähtöä

Luminen seikkailu koirien kanssa

Seikkailija Juha Romppanen tarjoaa koiravaljakkosafareita useamman vuoden kokemuksella. Hänen kennelinsä sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä Kolin upeista kansallismaisemista. Retkivaihtoehtoina on joko 10 tai 20 kilometrin safarit, joiden lisäksi on varattu aikaa kennelvierailuun, koirien rapsutteluun sekä valokuvaamiseen.

Retkien kesto kuljetuksineen n. 3 tuntia. Hinta sisältää kuljetukset Kolilta Kontiolahdelle ja takaisin.

Tutustu tarkemmin paketteihin

Naiset poseeraavat huskyjen kanssa

Pikapyrähdys koiravaljakon kyydissä

Kokeile valjakkoajoa Lieksassa

Lieksan Eräkeskuksella pääset kokeilemaan 1,5 tunnin mittaisella retkellä koiravaljakon ohjaamista lumivalkoisessa erämaassa. Halutessaan liikkeelle voi lähteä myös yhdessä oppaan kanssa. Opastus englanniksi tai saksaksi.

Varaa valjakkoretki

Vauhtia hiihtolomille

Kolihusky vie hiihtolomaviikoilla tiistaisin klo 11-13 non-stoppina kilometrin mittaisille valjakkoajeluille Bomballa. Keskiviikkoisin valjakon kyytiin voi hypätä Kolilla.

Pidempi retkivaihtoehto on 10-15 kilometrin mittainen Pielisen jääsafari, joka sopii hyvin pienryhmille ja ensimmäiseksi koiravaljakkoretkeksi.

Lue lisää Kolin ja Bomban retkistä

Kolin kansallismaisemien kuvaaminen kännykkäkameralla

Tarkkaile eläimiä lähietäisyydeltä

Lieksassa on mahdollisuus tutustua villieläinten talviseen elämään turvallisesti tarkkailukojusta käsin. Erityisesti ahmat ja petolinnut, kuten maakotka saattavat tulla tutkimaan lähiympäristöä aivan kojun vierelle. Eläimiä saa tarkkailla koko päivän pimeän tuloon saakka. Huomioithan, että joulu- ja tammikuussa päivän pituus on lyhimmillään. Katselupäiviin sisältyy aina alkuinfo sekä tervetulokahvit. Jälkimmäinen paketti sisältää myös eväät päivän ajaksi.

Talvinen eläintenkatselupäivä

Kuonoilla kuuraa – Talvinen luontokuvauspäivä