Iloa ja vauhtia talveen!

Pohjois-Karjalan talvessa ei lapsiperheiltäkään lopu tekeminen kesken. Lähde laskemaan pulkkamäkeä, rinteitä tai kenties kylpylän liukumäkeä. Opastetuilla retkillä koko perhe pääsee yhdessä kokemaan unohtumattomia elämyksiä ammattilaisten ohjauksessa. Myös sisätekemistä ja nähtävää riittää käyntikohteissa, kuten museoissa ja kotieläinpihoissa, jotka palvelevat ympäri vuoden.

Kylpylä-Bomba-Spa-Nurmeksessa-Pielisen-rannassa

Koko perheen kylpyläloma

Lomasta voi nauttia vaikkapa kylpylän poreista käsin. Tilava ja monipuolinen Break Sokos Hotel Bomban kylpylä sopii hyvin koko perheelle. Lomakeskus Huhmarin Vesimaailmassa alle 5-vuotiaat polskivat altaissa ja poreissa ilmaiseksi. Myös Kolin kansallismaisemassa sijaitseva kylpylä Koli Relax Spa toivottaa lapsiperheet tervetulleeksi. Kolin kylpylän ikäraja on klo 16 jälkeen 18 vuotta.

Bomban karjalainen kylpylä

Huhmarin Vesimaailma

Kolin maisemakylpylä

VK-Koiravaljakkoajelu-Pohjois-Karjalassa

Talviset retket

Retket helposti suoraan verkkokaupasta

Lähde talvisille retkille koko perheen voimin! Elämyspuodista löydät ja varaat lapsiperheille sopivat retket ja elämykset helposti.

Varaa talviset retket verkosta

Koiravaljakkoretkien vauhtia

Vieraile huskytilalla rapsuttelemassa valjakkokoiria tai hyppää koiravaljakon kyytiin retkelle läpi valkoisten hankien. Koiravaljakkoretki on upea yhteinen elämys, joka sopii koko perheelle. Ihanat talvihetket eläinten kanssa odottavat!

Talven koiravaljakkoretket

VK-riippumatto-pielisen.jäällä

Koko perheen tekemistä Bomballa

Villi Pohjola vie sinut ja perheesi unohtumattomiin talviseikkailuihin Bomban alueella Nurmeksessa. Lasten omalla minikelkkaradalla voi huristella turvallisesti moottorikelkalla ja ammattitaitoiset oppaat vievät tutustumaan koiravaljakoiden ja talvikalastuksen saloihin.

Katso Bomban talviaktiviteetit

vk-winter-skiing-hiihto-pielinen-jäällä

Hiihtäen ja laskien lomalle

Pohjois-Karjalan monipuoliset laskettelurinteet mahdollistavat koko perheen laskettelupäivään kauniissa vaaramaisemissa. Pikkuväki nauttii myös laskettelukeskusten pulkkamäistä.

Hiihtäjiä palvellaan hyvin hoidetuilla ja valaistuilla laduilla, joilta löytyy tilaa kaikentasoisille hiihtäjille.

Ladut ja rinteet

botania-talvi-jääveistokset

Perheen kanssa Botaniaan

Botanian-vierailulla voit yhdistää trooppisen- ja talvipuutarhan. Talvipuutarhassa kuljetaan reittejä potkurilla ja lasketaan  jääliukumäkeä! Pimeän aikaan talvipuutarhassa ihastellaan eri värein valaistuja jääveistoksia äänitehosteineen.

Botanian Talvipuutarha

Lisää lasten suosikkikohteita

Pakotarinat-Joensuu-merirosvolaiva

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.
Kartalla
Lue lisää
huonepakopeli-joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita neljän erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.
Kartalla
Lue lisää
vk-botania-joensuu-perhospuutarha-puutarha

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
Kartalla
Lue lisää
Mukulakatu-lasten-museo-Joensuun-keskustassa-taitokorttelissa

Mukulakatu lasten museo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Mukulakatu on Joensuun keskustassa, Carelicumin rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen leikkipaikka, joka muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Puukaupungin kujilta löytyy leikkien lavasteiksi satumaisia taloja, kauppa, juna ja Aarrejärvi. Mukulakadulla viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
Kartalla
Lue lisää
pikkukili-kotieläinpiha-vuohi-lieksassa

PikkuKili

Eläinpuisto | Lieksa

PikkuKili on kauniissa vaaramaisemassa sijaitseva käyntikohde, jonka eläinpuistossa voit tutustua eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai eksoottisiin laamoihin. Alueella voi nauttia omia eväitä tai kioskin antimia sekä halutessaan majoittua. Talvella tarjolla on mm. kirjolohen pilkintää.
Kartalla
Lue lisää
selkie-green-care-kontiolahti-vuohet

Selkie Green Care

Kotieläinpiha | Kontiolahti

Kontiolahden Selkien upeista vaaramaisemista löytyy eläinten ystäville täydellinen vierailukohde. Selkie Green Caren kotieläinpihassa saa silitellä ja viettää aikaa nelijalkaisten ystävien kanssa. Varaa ennakkoon perheellesi tai ryhmällesi ohjattu tuokio tai pidempi teemapäivä eläinten parissa.
Kartalla
Lue lisää
vk-Outokummussa-Vanha-Kaivos-Museo

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Kartalla
Lue lisää
Steamtrail-höyryjuna-nurmeksessa

Veturitalli

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Nurmeksen veturitalleilla toimiva Höyryraide Oy on raideliikenteen historiasta kiinnostuneiden huippukohde. Veturitalleilla on nähtävillä muun muassa höyry- ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja. Saatavilla on myös opastettuja kierroksia ja elämyksellisiä junamatkoja sekä isommille että pienemmille ryhmille.
Kartalla
Lue lisää
Pohjois-Karjalan-Museo-Hilma-Joensuun-keskustassa

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvä näyttely esittelee mm. Pohjois-Karjalan alueen historiaa, karjalaista kulttuuriperinnettä ja sotahistoriaa. Näyttelyyn on saatavilla mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
Kartalla
Lue lisää
HopLop-Liukumäki

Hoplop Joensuu

SISÄLEIKKIPUISTO | JOENSUU

HopLop-sisäleikkipuistossa viihtyy koko perhe! Seikkailupuisto takaa jokaiselle tekemistä aina pallomeristä hurjiin liukumäkiin. HopLop on huippukohde etenkin, jos lomalla sattuu yllättämään sade- tai pakkaspäivä.
Kartalla
Lue lisää
vk-Kitee-Zoo-Kiteen-eläinpuisto-aasi

Kitee Zoo

Eläinpuisto | Kitee

Kiteen eläinpuiston maisemapolun varrella voi tutustua 50 eri eläinlajiin, kuten jakkeihin, ilveksiin, villasikoihin ja poroihin. Kiteen eläinpuisto sijaitsee aivan valtaite 6:n varrella Pajarinhovin matkailukeskuksessa, jossa on monipuolisia palveluita, kuten hotelli, mökkejä, ravintola ja kylpylä.
Kartalla
Lue lisää
VK kulttuuritehdas siihtala joensuu teatteri

Kulttuuritehdas Siihtala

Teatteri | Joensuu

Kulttuuritehdas Siihtala tarjoaa teatteria ja tapahtumia koko perheelle Joensuun Siihtalassa. Teatteri-Traktorin väki loihtii näyttämölle hauskoja ja jännittäviä esityksiä, ja kesäkaudella näytelmistä nautitaan Sinkkolan kesäteatterissa.
Kartalla
Lue lisää
kuntokeidas-joensuu

Joensuun Kuntokeidas

KEILAHALLI JA LIIKUNTAKESKUS | JOENSUU

Joensuun Kuntokeidas on liikunnallisen lomailijan suosikkikohde. Kuntokeitaan valikoimasta löytyy muun muassa minigolf, keilailu, erilaiset palloilulajit, kiipeily, biljardi ja jännittävä ninjarata. Monipuolisessa pelihuoneessa aika vierähtää erilaisten kisailujen parissa nopeasti.
Kartalla
Lue lisää
Ote-Kiipeilykeskus

Ote – Kiipeilykeskus

KIIPEILYKESKUS | JOENSUU

Turvallista ja hauskaa sisäkiipeilyä Otteella! Suuntaa Joensuun Ote -Kiipeilykeskukseen ja päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen. Omia rajojaan koettelemaan pääsee perhelipulla, kertalipulla tai useamman kerran kiipeilykortilla. Tarvittaessa voit vuokrata kengät kiipeilyä varten.
Kartalla
Lue lisää
stonescape-juuka

Stonescape pakohuone

Huonepakopeli | Juuka

Juuan Kivikylässä sijaitsee Stonescape-pakohuone, jonka tarina on saanut inspiraation Nunnanlahden kaivosonnettomuuden tapahtumista. Peliä pelataan 2-4 hengen joukkueessa, jolla on tunti aikaa ratkaista kaivosteemaiset tehtävät. Pienemmille lapsille tekemistä tarjoaa pulmahuone, jossa lapset pääsevät etsimään kadonnutta loitsukirjaa.
Kartalla
Lue lisää
coscmic-joensuu

Viihdekeilahalli Cosmic

KEILAHALLI | JOENSUU

Sano stop tylsyydelle ja suuntaa Joensuun keskustassa sijaitsevaan Viihdekeilahalli Cosmiciin! Cosmicin valikoimasta löydät keilauksen lisäksi biljardi- ja snookerpöydän tai voit haastaa ystäväsi dartsin heittokisaan. Pelailun lomassa voit nauttia myös ravintolan antimista.
Kartalla
Lue lisää

Talven tapahtumat lapsiperheille