Iloa ja vauhtia talveen!

Pohjois-Karjalan talvessa ei lapsiperheiltäkään lopu tekeminen kesken. Lähde laskemaan pulkkamäkeä, rinteitä tai kenties kylpylän liukumäkeä. Opastetuilla retkillä koko perhe pääsee yhdessä kokemaan unohtumattomia elämyksiä ammattilaisten ohjauksessa. Myös sisätekemistä ja nähtävää riittää käyntikohteissa, kuten museoissa ja kotieläinpihoissa, jotka palvelevat ympäri vuoden.

Hiihtäen ja laskien lomalle

Halusit sitten laskea pulkkamäkeä aurinkoisena talvipäivänä, tai lasketella koko perheen voimin kauniissa vaaramaisemissa, Pohjois-Karjalan monipuoliset laskettelurinteet antavat siihen mahdollisuuden. Hiihtäjiä palvellaan hyvin hoidetuilla ja valaistuilla laduilla ympäri maakunnan!

Ladut ja rinteet

Koko perheen kylpyläloma

Lomasta voi nauttia myös kylpylän poreista käsin. Break Sokos Hotel Bomban kylpylä sopii hyvin lapsiperheille jo tilavuutensa vuoksi. Lomakeskus Huhmarin Vesimaailmassa alle 5-vuotiaat polskivat altaissa ja poreissa ilmaiseksi. Myös Kolin kansallismaisemassa sijaitseva kylpylä Koli Relax Spa toivottaa lapsiperheet tervetulleeksi.

Kylpylä Bomba Spa

Huhmarin Vesimaailma

Kylpylä Koli Relax Spa

Talviset retket

Lähde talvisille retkille koko perheen voimin! Miltä kuulostaisi potkukelkkasafari, lumikenkäily tai vaikkapa kalastusretki? Ehkäpä sittenkin pöllytät lunta huskyn kyydissä tai opettelet piirakoiden valmistusta?

Talviverkoille!

Lieksan Viekijärvellä pääsee nauttimaan luonnon rauhasta jäältä käsin. Nämä opastetut retket vievät sinut talviverkkojen ja kalatarinoiden äärelle.

Talviverkkojen kokemista

Käynti talviverkoilla

Retkiä Kolin maisemissa

Koli Activin opastetuilla retkillä vietät yhteistä aikaa vaikkapa kodan lämmössä.

Tutustu retkivalikoimaan

Rekiretkien vauhtia

Koiravaljakot ja rekiretket Bomballa ja Juuassa

Kiidä koiravaljakon kyydissä valkoisella lumella tai lähde tutustumaan suomenhevosiin. Ihanat talvihetket eläinten kanssa odottavat!

Suomenhevosen tarina -retki pienryhmälle

Varaa koiravaljakkoretki Pielisellä

Koiravaljakkoretki erämaassa

Talvitekemistä Hyvärilässä

Hyvärilässä Nurmeksessa vietät talvipäivän leppoisasti mukavan aktiviteetin parissa. Hyrlinki on täydellinen aurinkoisen talvipäivän pihapeli ja lumikengillä pääsee seikkailemaan vaikeakulkuiseenkin maastoon.

Mitä on Hyrlinki?

Lähde lumikenkäretkelle

Karjalanpiirakkakoulut

Leivo omat karjalanpiirakat!

Oletko aina halunnut oppia leipomaan karjalanpiirakat itse? Ilomantsissa Möhkön Rajakartano ja Nurmeksessa Männikkölän Pirtti järjestävät piirakkakouluja, joissa leivotaan perinteisiä karjalanpiirakoita. Ohessa nautitaan tietenkin ruoasta ja itse leivotuista piirakoista.

Möhkön Rajakartanon piirakkakoulu

Pirttihirmun piirookoulu Parppeinpirtillä

Männikkölän Pirtin piirakkapaja

Jääretket

Jääretkelle Ilomantsiin tai Kesälahdelle!

Lähde talviselle retkelle Ilomantsin Möhköön, Suomen itäisimpään kylään tai Kesälahden safareille. Potkuttele jäätä pitkin potkurilla tai hyppää moottorikelkan reen kyytiin! Retket toteutetaan täyden palvelun periaatteella, joten mukaan tarvitset vain lämpimän varustuksen ja reippaan retkimielen!

Potkukelkkaretki Möhkössä

Rekiretki Jänissaareen

Potkukelkkasafari Kesälahdella

Lisää lasten suosikkikohteita

Pakotarinat-Joensuu-merirosvolaiva

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.
Kartalla
Lue lisää
huonepakopeli-joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita neljän erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.
Kartalla
Lue lisää
vk-Joensuu-Botania-trooppinen-puutarha-perhonen

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
Kartalla
Lue lisää
Mukulakatu-lasten-museo-Joensuun-keskustassa-taitokorttelissa

Mukulakatu lasten museo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Mukulakatu on Joensuun keskustassa, Carelicumin rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen leikkipaikka, joka muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Puukaupungin kujilta löytyy leikkien lavasteiksi satumaisia taloja, kauppa, juna ja Aarrejärvi. Mukulakadulla viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
Kartalla
Lue lisää
pikkukili-kotieläinpiha-vuohi-lieksassa

PikkuKili

Eläinpuisto | Lieksa

PikkuKili on kauniissa vaaramaisemassa sijaitseva käyntikohde, jonka eläinpuistossa voit tutustua eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai eksoottisiin laamoihin. Alueella voi nauttia omia eväitä tai kioskin antimia sekä halutessaan majoittua. Talvella tarjolla on lumikenkäretkiä ja rekiajelua.
Kartalla
Lue lisää
selkie-green-care-kontiolahti-vuohet

Selkie Green Care

Kotieläinpiha | Kontiolahti

Kontiolahden Selkien upeista vaaramaisemista löytyy eläinten ystäville täydellinen vierailukohde. Selkie Green Caren kotieläinpihassa saa silitellä ja viettää aikaa nelijalkaisten ystävien kanssa. Varaa ennakkoon perheellesi tai ryhmällesi ohjattu tuokio tai pidempi teemapäivä eläinten parissa.
Kartalla
Lue lisää
vk-Outokummussa-Vanha-Kaivos-Museo

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Kartalla
Lue lisää
Steamtrail-höyryjuna-nurmeksessa

Veturitalli

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Nurmeksen veturitalleilla toimiva Höyryraide Oy on raideliikenteen historiasta kiinnostuneiden huippukohde. Veturitalleilla on nähtävillä muun muassa höyry- ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja. Saatavilla on myös opastettuja kierroksia ja elämyksellisiä junamatkoja sekä isommille että pienemmille ryhmille.
Kartalla
Lue lisää
Pohjois-Karjalan-Museo-Hilma-Joensuun-keskustassa

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvä näyttely esittelee mm. Pohjois-Karjalan alueen historiaa, karjalaista kulttuuriperinnettä ja sotahistoriaa. Näyttelyyn on saatavilla mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
Kartalla
Lue lisää