Iloa ja vauhtia talveen!

Pohjois-Karjalan talvessa ei lapsiperheiltäkään lopu tekeminen kesken. Lähde laskemaan pulkkamäkeä, rinteitä tai kenties kylpylän liukumäkeä. Opastetuilla retkillä koko perhe pääsee yhdessä kokemaan unohtumattomia elämyksiä ammattilaisten ohjauksessa. Myös sisätekemistä ja nähtävää riittää käyntikohteissa, kuten museoissa ja kotieläinpihoissa, jotka palvelevat ympäri vuoden.

Bomban kylpylä

Koko perheen kylpyläloma

Lomasta voi nauttia vaikkapa kylpylän poreista käsin. Tilava ja monipuolinen Break Sokos Hotel Bomban kylpylä sopii hyvin koko perheelle.  Myös Kolin kansallismaisemassa sijaitseva kylpylä Koli Relax Spa toivottaa lapsiperheet tervetulleeksi. Kolin kylpylän ikäraja on klo 16 jälkeen 18 vuotta.

Bomban karjalainen kylpylä

Kolin maisemakylpylä

Koiravaljakkoajelu metsämaisemissa

Talviset retket

Retket helposti suoraan verkkokaupasta

Lähde talvisille retkille koko perheen voimin! Elämyspuodista löydät ja varaat lapsiperheille sopivat retket ja elämykset helposti.

Varaa talviset retket verkosta

Koiravaljakkoretkien vauhtia

Vieraile huskytilalla rapsuttelemassa valjakkokoiria tai hyppää koiravaljakon kyytiin retkelle läpi valkoisten hankien. Koiravaljakkoretki on upea yhteinen elämys, joka sopii koko perheelle. Ihanat talvihetket eläinten kanssa odottavat!

Talven koiravaljakkoretket

Nainen ja mies kantavat suksia järven jäällä

Hiihtäen ja laskien lomalle

Pohjois-Karjalan monipuoliset laskettelurinteet mahdollistavat koko perheen laskettelupäivään kauniissa vaaramaisemissa. Pikkuväki nauttii myös laskettelukeskusten pulkkamäistä.

Hiihtäjiä palvellaan hyvin hoidetuilla ja valaistuilla laduilla, joilta löytyy tilaa kaikentasoisille hiihtäjille.

Ladut ja rinteet

Lisää lasten suosikkikohteita

Merirosvolaivan aarteet

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustan läheisyydessä toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.
Lue lisää
Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita usean erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.
Lue lisää
Botanian kasvitieteellinen puutarha ja trooppiset kasvit

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
Lue lisää
Mukulakatu

Mukulakatu lasten museo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Mukulakatu on Joensuun keskustassa, Carelicumin rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen leikkipaikka, joka muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Puukaupungin kujilta löytyy leikkien lavasteiksi satumaisia taloja, kauppa, juna ja Aarrejärvi. Mukulakadulla viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
Lue lisää
Kolme kilipukkia aitauksessa

PikkuKili

Eläinpuisto | Lieksa

PikkuKili on kauniissa vaaramaisemassa sijaitseva käyntikohde, jonka eläinpuistossa voit tutustua eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai eksoottisiin laamoihin. Alueella voi nauttia omia eväitä tai kioskin antimia sekä halutessaan majoittua. Talvella tarjolla on mm. kirjolohen pilkintää. Talvikaudella PikkuKili on avoinna tilauksesta.
Lue lisää
Kolme vuohta mäen päällä

Selkie Green Care

Kotieläinpiha | Kontiolahti

Kontiolahden Selkien upeista vaaramaisemista löytyy eläinten ystäville täydellinen vierailukohde. Selkie Green Caren kotieläinpihassa saa silitellä ja viettää aikaa nelijalkaisten ystävien kanssa. Varaa ennakkoon perheellesi tai ryhmällesi ohjattu tuokio tai pidempi teemapäivä eläinten parissa.
Lue lisää
Outokummun Vanhan kaivoksen museotunneli

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Lue lisää
Vanha höyryveturi järvimaisemassa

Veturitalli

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Nurmeksen veturitalleilla toimiva Höyryraide Oy on raideliikenteen historiasta kiinnostuneiden huippukohde. Veturitalleilla on nähtävillä muun muassa höyry- ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja. Saatavilla on myös opastettuja kierroksia ja elämyksellisiä junamatkoja sekä isommille että pienemmille ryhmille.
Lue lisää
Pohjois-Karjalan museo Hilman näyttely

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvä näyttely esittelee mm. Pohjois-Karjalan alueen historiaa, karjalaista kulttuuriperinnettä ja sotahistoriaa. Näyttelyyn on saatavilla mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
Lue lisää
HopLop-Liukumäki

Hoplop Joensuu

SISÄLEIKKIPUISTO | JOENSUU

HopLop-sisäleikkipuistossa viihtyy koko perhe! Seikkailupuisto takaa jokaiselle tekemistä aina pallomeristä hurjiin liukumäkiin. HopLop on huippukohde etenkin, jos lomalla sattuu yllättämään sade- tai pakkaspäivä.
Lue lisää
Kulttuuritehdas Siihtalan teatterinäyttämö

Kulttuuritehdas Siihtala

Teatteri | Joensuu

Kulttuuritehdas Siihtala tarjoaa teatteria ja tapahtumia koko perheelle Joensuun Siihtalassa. Teatteri-Traktorin väki loihtii näyttämölle hauskoja ja jännittäviä esityksiä, ja kesäkaudella näytelmistä nautitaan Sinkkolan kesäteatterissa.
Lue lisää
Joensuun Kuntokeidas ulkoapäin

Joensuun Kuntokeidas

KEILAHALLI JA LIIKUNTAKESKUS | JOENSUU

Joensuun Kuntokeidas on liikunnallisen lomailijan suosikkikohde. Kuntokeitaan valikoimasta löytyy muun muassa minigolf, keilailu, erilaiset palloilulajit, kiipeily, biljardi ja jännittävä ninjarata. Monipuolisessa pelihuoneessa aika vierähtää erilaisten kisailujen parissa nopeasti.
Lue lisää
Nuoret kiipeilemässä kiipeilykeskuksessa

Ote – Kiipeilykeskus

KIIPEILYKESKUS | JOENSUU

Turvallista ja hauskaa sisäkiipeilyä Otteella! Suuntaa Joensuun Ote -Kiipeilykeskukseen ja päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen. Omia rajojaan koettelemaan pääsee perhelipulla, kertalipulla tai useamman kerran kiipeilykortilla. Tarvittaessa voit vuokrata kengät kiipeilyä varten.
Lue lisää
Cosmic Joensuun mainos

Viihdekeilahalli Cosmic

KEILAHALLI | JOENSUU

Sano stop tylsyydelle ja suuntaa Joensuun keskustassa sijaitsevaan Viihdekeilahalli Cosmiciin! Cosmicin valikoimasta löydät keilauksen lisäksi biljardi- ja snookerpöydän sekä monipuolisen pelialueen. Pelailun lomassa voit nauttia myös ravintolan antimista.
Lue lisää
Joensuun taidemuseo Onni

Joensuun taidemuseo Onni

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Yli 50 vuotta toiminut Taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun keskustassa uusrenessanssityylisessä rakennuksessa. Ympäri vuoden ihasteltavissa ovat museon omat taidekokoelmat, joiden ohella museossa järjestetään vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä nykytaiteesta klassikoihin.
Lue lisää
Pieni poni vetää kärrejä

Leskelän Mummon Hevospiha

Kotieläinpiha | Juuka

Leskelän Mummon Hevospiha on täydellinen paikka rennon kesäpäivän viettoon perinteisessä maalaispihapiirissä. Päivä maalla- paketti sisältää eläinten hoitoa ja ruokailun. Kesäisin avoinna olevalla kotieläinpihalla pääsee tutustumaan ystävällisiin suomenhevosiin ja lampaisiin.
Lue lisää

Talven tapahtumat lapsiperheille