Pohjois-Karjalan kulttuuritarjonta

Tekisikö mieli nauttia pala kulttuuria? Pohjois-Karjalan talven ja kevään monipuolinen tarjonta näyttämöillä, konserttisaleissa ja näyttelyiden äärellä ruokkii varmasti jokaisen kulttuurinnälän, olitpa sitten liikenteessä yksin tai isommassa seurueessa. Tältä sivulta löydät talvikauden 2022 parhaat nähtävyydet, tapahtumat, näyttelyt ja muut kulttuurikohteet Joensuussa ja muualla Pohjois-Karjalassa. Anna uteliaisuuden viedä uusiin kokemuksiin ja hae valoa arkeen kulttuurin ääreltä. Vain mielikuvitus on rajana!

miska-korpelainen-teatteri

Teatteriin!

Ajattomia klassikoita ja nykypäivän näyttämötaidetta

Joensuun kaupunginteatterissa on talvikaudella tarjolla Lontooseen sijoittuva Agatha Christien klassikko Hiirenloukku, joka sai uusintaensi-iltansa helmikuun alussa. Nähtävillä on myös Joensuun ylioppilasteatterin ja Joensuun kaupunginteatterin yhteistuotantona tehty näyttämösovitus Ray Bradburyn tieteiskirjallisuuden klassikosta Fahrenheit 451.

Varaa liput kaupunginteatteriin

Päiväretki ryhmille Joensuuhun – teatteria ja kulttuuria

Teatteri Näyttämö Joensuun keskustassa on esittävän taiteen vierasnäyttämö, jossa nähdään vaihtuvia kokonaisuuksia. Näyttämön talvikauteen mahtuu mm. useita vierailuesityksiä sekä Sirkus Supiaisen omana tuotantona toteutettu WOYZECK.

Katso Näyttämön talven tarjonta

Kuva: Miska Korpelainen

VK taidenayttely joensuun taidemuseo

Joensuun museoissa on nähtävää koko päiväksi

Pohjois-Karjalan museo Hilmassa Itä on itä -näyttelyssä on nähtävillä itäsuomalaisia kulttuurikuvia eri vuosikymmeniltä. Tutustu samalla reissulla myös museon perusnäyttelyn tarinoihin Pohjois-Karjalan historiasta tai suuntaan lasten kanssa Mukulakadun leikkeihin.

Lue lisää Pohjois-Karjalan museosta

Joensuun taidemuseossa on huhtikuun puoliväliin saakka esillä Pia Männikön Kasvusto -näyttely, jossa syvennytään ihmisen fyysiseen olemukseen teosten materiaalien ja visuaalisten elementtien kautta.

Taidemuseon vieressä sijaitsevassa Taidekeskus Ahjossa on usein vaihtuvia näyttelyitä, joita pääsee katsomaan myös talvikaudella maksutta.

Lue lisää Taidemuseo Onnin näyttelyistä

Tutustu Taidekeskus Ahjoon

VK outokummun vanha kaivos kaivosmuseo

Pala historiaa

Hyppää historiaan Pielisen museossa

Lieksassa Pielisen museon sisänäyttelyt ovat talvella avoinna vierailijoille joka kuukauden toisena lauantaina. Näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja erityisesti Lieksan ja Pielisjärven historiasta.

Katso Pielisen museon talven aukioloajat

Outokummun Vanha Kaivos

Outokummun Vanhalla kaivoksella pääsee tutustumaan myös talvikaudella Kaivosmuseon pysyviin sisänäyttelyihin sekä museotunneliin.

Kurkkaa Vanhan Kaivoksen aukioloajat

vk-lyhty-juuka-paalasmaa-syksy

Parppeinvaara palvelee keskiviikkoisin

Parppeinvaaran runokylän Luontopirtti Mesikkä sekä Runonlaulajan pirtti ovat avoinna talvikaudella keskiviikkoisin.

Runonlaulajan pirtissä on esillä Mantsin Matisset -ryhmän Yhdessä-näyttely, joka esittelee kolmen naisen yhteisen innostuksen ja keskustelun synnyttämiä töitä. Teokset jatkavat Runonlaulajan pirtin seinillä tekijöidensä vuoropuhelua.

Tutustu lisää ja lähde talviretkelle Ilomantsiin

Vieraile myös näissä

bomban-talo-karjalaiskylä-nurmes

Bomban talo ja karjalaiskylä

Kulttuurikohde | Nurmes

Bomban talo ja karjalaiskylä vaalii karjalaista rakennusarkkitehtuuria ja kulttuuria koristeellisine rakennuksineen. Karjalaiskylän putiikeista löydät käsitöitä, matkamuistoja ja paikallisia tuotteita. Sokos Hotel Bomban hotelli- ja ravintolapalvelut, kylpylä ja ohjelmapalvelut sijaitsevat karjalaiskylän välittömässä läheisyydessä.
Lue lisää
galleria-savipaja

Galleria Savipaja

Galleria ja myyntinäyttely | Tohmajärvi

Galleria Savipajan myyntinäyttelyssä on esillä käsityönä valmistettua käyttö- ja koristekeramiikkaa sekä lahjatavaroita. Galleria Savipaja sijaitsee vanhassa ortodoksisessa Petravaaran kylässä noin 16 kilometrin päässä Tohmajärven keskustasta. Näyttely ja myymälä palvelee aukioloaikojen ulkopuolella sopimuksen mukaan ja sopii hyvin myös ryhmille.
Lue lisää
kötsinmuseo-nurmes-museum

Kötsin museo

MUSEO | NURMES

Kötsin museo sijaitsee Nurmes-talon alimmassa kerroksessa ja tutustuttaa kävijänsä Nurmeksen historiaan aina esihistoriasta 1900-luvun eri vaiheisiin. Museossa on myös vaihtuvien näyttelyiden sali.
Lue lisää
vk-nightwish-story-näyttelykeskus-kitee

Nightwish-näyttelykeskus

Museot ja näyttelyt | Kitee

Kiteen keskustaan vuonna 2020 avattu näyttelykokonaisuus kertoo Nightwish-yhtyeen tarinan bändin ensitahdeista tähän päivään. Kitee Tourist Information – A Nightwish Story on elämyksellinen kokonaisuus, joka hyödyntää uutta teknologiaa ja sisältää paljon uniikkeja tavaroita, muistoja ja tarinoita bändin matkan varrelta.
Lue lisää
Ortodoksinen-kulttuurikortteli-Joensuussa

Ortodoksinen kulttuurikortteli

Kulttuurikohde | Joensuu

Ortodoksisen kulttuurikorttelin muodostavat Ortodoksinen kulttuurikeskus, Ortodoksinen seminaari ja seminaarin bysanttilaistyylinen kirkko sekä kreikkalaistyyppinen piha-alue mosaiikki-ikoneineen. Näyttelyn kuvat, tekstit ja esineet kertovat ortodoksisuudesta arjessa ja juhlassa. Kortteliin voi tutustua omatoimisesti tai oppaan kanssa.
Lue lisää
vanha-kauppala-puu-nurmes

Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala

Puutaloalue | Nurmes

Vanhan Kauppalan harjulla sijaitsee suojeltu ja historiallisesti arvokas Puu-Nurmes, joka on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista. Alueelta on upeat näkymät Nurmesjärvelle ja Pieliselle ja voit tutustua alueeseen helposti kävellen. Lapsiperheille on suunniteltu muutama erilainen polku, minkä varrella kerrotaan rautatiealueen ja vanhan kauppalan historiaa.
Lue lisää
puun-sielu-kasvot

Puun Sielu

Museot ja näyttelyt | Tohmajärvi

Perinteiseen karjalaiseen tyyliin rakennettu hirsilinna Puun Sielu sijaitsee Tohmajärven Onkamossa. Puun Sielu kätkee sisälleen puutaidetta sisältävän gallerian, jonka myyntinäyttelystä löytyy perinteisiä puuteoksia sekä moderneja kansainvälisiä veistoksia. Alueella on myös oma arboretum ja kurssitarjontaa sekä työnäytöksiä.
Lue lisää
rukajärvikeskus-lieksa-museum

Rukajärvi-keskus

MUSEOT JA NÄYTTELYT | LIEKSA

Lieksan Rukajärvi-keskuksessa on esillä jatkosodan arvokasta historiaa, veteraanien videohaastatteluita, useita valokuvanäyttelyitä, aitoa rintamataidetta ja maamme laajin viestinäyttely. Rukajärven tie, joka lähtee Lieksan rautatieasemalta, on maamme ainut auktorisoitu jatkosodan taistelutie. Tien varrella voi tutustua autenttisten taistelupaikkojen lisäksi myös Salpa-linnoitteisiin.
Lue lisää

Taitokortteli

Kulttuurikohde | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli kiehtoo historiallisilla rakennuksillaan ja monipuolisella tarjonnallaan. Viihtyisä ympäristö kutsuu kiertelemään pikku putiikeissa, herkuttelemaan kahvilassa tai tunnelmoimaan ainutlaatuisessa puutalokorttelin miljöössä. Myös Taitokorttelin näyttely- ja tapahtumatarjonta ilahduttaa ympäri vuoden.
Lue lisää
Valamon-Luostari-Heinävedellä

Valamon Luostari

Luostari | Heinävesi

Valamon munkkiluostari Heinävedellä on ortodoksisen kulttuurin keskus, jonka rauhoittava miljöö palvelee vieraita ympäri vuoden. Valamossa järjestetään näyttelyitä, konsertteja, kursseja ja muita tapahtumia. Lisäksi luostarialueella on majoitustiloja, ravintola ja oma viinitila.
Lue lisää