Talvipoluille pyörällä tai jalan!

Kaikki polut vievät Pohjois-Karjalaan! Lumiset metsät tarjoavat tunnelmallisia talvipolkuja, liikuitpa sitten jalan tai pyörän selässä. Pyöräilyyn ja muuhun ulkoiluun sopivia merkittyjä talvireittejä löytyy muun muassa Kiteeltä, Kolilta, Kontiolahdelta ja Liperistä. Fatbike-pyöräilijöille reitit tarjoavat vaihtelevia maastoja ja sopivasti haastetta lumisessa luonnossa. Opastetut pyöräretket, vuokrapyörät ja muut välineet löytyvät helposti paikallisilta yrityksiltä. Löydä oma polkusi ja lähde talven ihmemaahan!

VK-talvipyöräilijät-talvipolulla-hangella

Uusi pyöräilyreitti Kolilla

Kolin talvipyöräilyreitti kiertää Loma-Kolin alueen helppokulkuisissa maastoissa vaaramaisemien katveessa. Rengasreitillä on pituutta kuusi kilometriä ja ajosuunta on myötäpäivään. Reitti on vaativuudeltaan helppo ja merkattu siten, ettei reitiltä eksy edes pimeällä.

Pyöräretki kannattaa aloittaa Koli Campingilta Merilänrannasta, Kolin kylältä Seikkailuyhtiö Vaaran vuokrauspisteeltä, Loma-Kolin vuokraamolta tai Kolin Satamasta.

Kolin pyöräreitti kartalla

Lue lisää reiteistä ja pyörävuokrauksesta Kolilla

Kolin kävelyreitit ja hiihtoladut

vk-Talvinen-maisema-Pohjois-Karjalassa

Joensuun, Kontiolahden ja Liperin talvipolut samalla kartalla

Talvipolkuja alle 3o min. ajomatkan päässä toisistaan

Joensuussa voi harrastaa talvipyöräilyä ja ulkoilua monilla retkeilyreiteillä ja esimerkiksi suositulla Lykynlampi Winter Traililla.

Kartta Lykynpoluille

Kontiolahti on tunnettu laadukkaasta polkuverkostostaan, jonka mitta talviaikaan on noin 10 kilometriä. Kontiolahden talvipoluilla voi liikkua pyörällä tai jalan myös koirien kanssa.

Liperissä Pärnävaaran urheilukeskuksessa on 6,5 kilometrin mittainen Heinälampi Winter Trail, jonka mäkisiin maastoihin pääsee esimerkiksi Joensuusta autolla 15 minuutissa.

Katso alueen reitit ja kunnossapitotilanne

Kontiolahti Outdoorin retket

Kontiolahti Outdoor tarjoaa ympärivuotisia fatbike-retkiä ja vuokraa välineitä myös muita aktiviteetteja varten.

Fatbike-retket Kontiolahdella

vk-talvi-winter-polku-koli

Ehkä sittenkin Kiteelle tai Nurmekseen?

Peltolan Talvi -trail Kiteellä

Peltolan Talvi -trail sopii kuljettavaksi kävellen, juosten tai fatbikella. Aloittelijallekin sopiva  kaksisuuntainen reitti on merkitty sinivalkoisella värillä. Lähtöpiste on terveyskeskuksen pysäköintipaikalla

Katso reitin huoltotilanne

Nurmeksen Fatbike-reitti

Bomban alueella Nurmeksen Kotilanvaaralla on mahdollisuus talvipyöräillä tai kävellä hiihtoladun vieressä kulkevalla kolmen kilometrin pituisella lenkillä. Villi Pohjola vuokraa Bomban karjalaiskylässä laadukkaita fatbikeja ja tarjoaa myös parhaat reittivinkit suoraan Bomban kylpylähotellin pihapiiristä.

Reitin kartta

Vuokravälineet pyöräilyyn:

seikkailyhtio-vaara-pyorailija-pielisella

Seikkailuyhtiö Vaara

Välinevuokraus | Koli

Seikkailuyhtiö Vaara vuokraa laadukkaita Feltin läskipyöriä sekä Rock Machinen sähköavusteisia e-fatbikeja myös suuremmille ryhmille (pyöriä 17 kpl). Lapset pääsevät pyöräretkille Cannondalen plus-koon maastopyörillä. Vesille pääsee aikuisten ja lasten sup-laudoilla sekä Packrafteilla.
Lue lisää
vk-Kontiolahti-Outdoor-Kontiolahti-rullahiihto

Kontiolahti Outdoor

Opastettuja retkiä | Kontiolahti

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla toimiva Kontiolahti Outdoor tarjoaa pyöräretkiä Kontionpoluilla sekä hiihtoelämyksiä jäähdytetyllä ladulla loppusyksystä pitkälle kevääseen. Alueella voi tutustua ampumahiihdon maailmaan ja Höytiäisen upeisiin maisemiin myös kesäisin. Myös ryhmille on tarjolla monipuolista ohjelmaa napakymppikisailusta korikiipeilyyn.
Kartalla
Lue lisää
vk-summer-hiking-hikers-forest

Villi Pohjola Bomba

Opastettuja retkiä | Bomba

Villi Pohjola tarjoaa Bomban alueella vauhdin hurmaa ja monipuolisia luontoaktiviteetteja perheille ja ryhmille ympäri vuoden. Retkille lähtö tapahtuu Break Sokos Hotel Bomban ja Bomban karjalaiskylän välittömästä läheisyydestä. Villi Pohjolalta saat myös vuokrattua laadukkaita välineitä kaikkiin vuodenaikoihin.
Kartalla
Lue lisää
Wake4Break-wakeboarding-joensuu-linnunlahti

Vesiurheilukeskus Laituri

Virkistyspuisto | Joensuu

Vesiurheilukeskus Laituri on Joensuun Linnunlahdella sijaitseva aktiivisen urheilun virkistyspuisto. Kesäkaudella Linnunlahden laguunissa voi harrastaa vauhdikasta wakeboardingia, SUP-lautailua tai pyöräilyä fatbikella. Laiturilla toimii myös kesäkahvila.
Kartalla
Lue lisää
VK-pyöräilijät-pielisen-rannalla

Loma-Koli

Ohjelmapalvelut ja välinevuokraus | Koli

Loma-Koli tarjoaa monipuolisia ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Omatoimiretkeilijälle tarjolla on laaja valikoima erilaisia vuokravälineitä, kuten fatbikeja, vesiurheiluvälineitä sekä retkeilyvälineitä kesä- ja talvikaudelle. Loma-Koli toteuttaa myös opastettuja kierroksia maastossa ja vesillä.
Kartalla
Lue lisää
vk-retkeilijät-metsässä2

Herajärven retkeilykeskus

Ohjelmapalvelut ja välinevuokraus | Kontiolahti

Herajärven retkeilykeskus - Kiviniemi tarjoaa majoituksen lisäksi monipuolisia aktiviteettipalveluita sekä vuokravälineitä omatoimisesti liikkuville. Opastetut retket suuntautuvat lähiluontoon ja järville joko lihasvoimin tai moottoriajoneuvojen siivittämänä. Vuokravälineiden valikoimassa on muun muassa maastopyöriä, kalastus- ja retkeilytarvikkeita sekä talviliikuntavälineitä.
Kartalla
Lue lisää
Lakeland-karelia-kajakki

Lakeland Karelia

Opastettuja retkiä | Kitee

Lakeland Karelia järjestää opastettuja aktiviteetteja, kuten potkukelkkasafareita, lumikenkävaelluksia, melontaretkiä ja teemaristeilyjä. Hemmottelua kaipaavalle tarjolla on savusaunaelämys ja uinti- tai avantouintimahdollisuus Puruveden rannalla. Lakeland Karelian vuokraamosta vuokraat kätevästi myös melontavälineitä ja maastopyöriä.
Kartalla
Lue lisää
vk-koliactive-koli-biking-summer

Koli Active

Opastettuja retkiä | Koli

Koli Active tarjoaa aktiviteetteja ja palveluita ympäri vuoden Kolin kansallispuiston ympäristössä. Talviaktiviteetteihin kuuluu moottorikelkkailua, pilkkimistä, avantouintia ja lumikenkäretkiä. Kesäisin voit nauttia esimerkiksi kalastuksesta ja melontaretkistä. Koli Activin erikoisuutena on ympäri vuoden järjestettävä luolaseikkailu.
Kartalla
Lue lisää
VK-mantan-majatalo-pyöräily

Travel Ilomantsi -välinevuokraus

Välinevuokraus | Ilomantsi

Travel Ilomantsi -sivusto tarjoaa kootun valikoiman vuokravälineitä eri aktiviteetteihin. Fatbiket, kajakit, kanootit, potkukelkat, lumikengät ja muu välineistö palvelevat luontoretkeilijöitä ympäri vuoden. Tutustu valikoimaan ja varaa välineet suoraan verkossa. Sivustolla on useiden eri palveluntuottajien vuokravälineitä.
Lue lisää