Talvipoluille pyörällä tai jalan!

Kaikki polut vievät Pohjois-Karjalaan! Lumiset metsät tarjoavat tunnelmallisia talvipolkuja, liikuitpa sitten jalan tai pyörän selässä. Pyöräilyyn ja muuhun ulkoiluun sopivia merkittyjä talvireittejä löytyy muun muassa Joensuusta, Kontiolahdelta, Kiteeltä ja Liperistä. Fatbike-pyöräilijöille reitit tarjoavat vaihtelevia maastoja ja sopivasti haastetta lumisessa luonnossa. Opastetut pyöräretket, vuokrapyörät ja muut välineet löytyvät helposti paikallisilta yrityksiltä. Löydä oma polkusi ja lähde talven ihmemaahan!

Jäljet lumessa auringonlaskun aikaan

Joensuun, Kontiolahden ja Liperin talvipolut samalla kartalla

Talvipolkuja alle 3o min. ajomatkan päässä toisistaan

Joensuussa voi harrastaa talvipyöräilyä ja ulkoilua monilla retkeilyreiteillä ja esimerkiksi suositulla Lykynlampi Winter Traililla.

Kartta Lykynpoluille

Kontiolahti on tunnettu laadukkaasta polkuverkostostaan, jonka mitta talviaikaan on noin 10 kilometriä. Kontiolahden talvipoluilla voi liikkua pyörällä tai jalan myös koirien kanssa.

Liperissä Pärnävaaran urheilukeskuksessa on 6,5 kilometrin mittainen Heinälampi Winter Trail, jonka mäkisiin maastoihin pääsee esimerkiksi Joensuusta autolla 15 minuutissa.

Katso alueen reitit ja kunnossapitotilanne

Kontiolahti Outdoorin retket

Kontiolahti Outdoor tarjoaa ympärivuotisia fatbike-retkiä ja vuokraa välineitä myös muita aktiviteetteja varten.

Fatbike-retket Kontiolahdella

Mies ja nainen lumikenkäilemässä Kolilla

Ehkä sittenkin Kiteelle tai Nurmekseen?

Peltolan Talvi -trail Kiteellä

Peltolan Talvi -trail sopii kuljettavaksi kävellen, juosten tai fatbikella. Aloittelijallekin sopiva  kaksisuuntainen reitti on merkitty sinivalkoisella värillä. Lähtöpiste on terveyskeskuksen pysäköintipaikalla

Katso reitin huoltotilanne

Nurmeksen Fatbike-reitti

Bomban alueella Nurmeksen Kotilanvaaralla on mahdollisuus talvipyöräillä tai kävellä hiihtoladun vieressä kulkevalla kolmen kilometrin pituisella lenkillä.

Reitin kartta

Vuokravälineet pyöräilyyn:

Pyöräilijä Pielisen järven jäällä ilta-auringossa

Seikkailuyhtiö Vaara

Välinevuokraus | Koli

Seikkailuyhtiö Vaara vuokraa laadukkaita Feltin läskipyöriä sekä Rock Machinen e-fatbikeja. Lapset pääsevät pyöräretkille Cannondalen plus-koon maastopyörillä. Kesällä vesille pääsee aikuisten ja lasten sup-laudoilla sekä Packrafteilla ja talvikaudella nautiskellaan lumikenkäilyn riemusta. Tarjolla on myös opastettuja retkiä ympäri vuoden.
Lue lisää
Rullahiihtäjät Kontiolahdella

Kontiolahti Outdoor

Opastettuja retkiä | Kontiolahti

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla toimiva Kontiolahti Outdoor tarjoaa pyöräretkiä Kontionpoluilla sekä hiihtoelämyksiä jäähdytetyllä ladulla loppusyksystä pitkälle kevääseen. Alueella voi tutustua ampumahiihdon maailmaan ja Höytiäisen upeisiin maisemiin myös kesäisin. Myös ryhmille on tarjolla monipuolista ohjelmaa napakymppikisailusta korikiipeilyyn.
Lue lisää
Vesilautailua järvellä

Vesiurheilukeskus Laituri

Virkistyspuisto | Joensuu

Vesiurheilukeskus Laituri on Joensuun Linnunlahdella sijaitseva aktiivisen urheilun virkistyspuisto. Kesäkaudella Linnunlahden laguunissa voi harrastaa vauhdikasta wakeboardingia, SUP-lautailua tai pyöräilyä fatbikella. Laiturilla toimii myös kesäkahvila.
Lue lisää
Pyöräilijät järven rannalla

Loma-Koli

Ohjelmapalvelut ja välinevuokraus | Koli

Loma-Koli tarjoaa monipuolisia ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Omatoimiretkeilijälle tarjolla on laaja valikoima erilaisia vuokravälineitä, kuten fatbikeja, vesiurheiluvälineitä sekä retkeilyvälineitä kesä- ja talvikaudelle. Loma-Koli toteuttaa myös opastettuja kierroksia maastossa ja vesillä.
Lue lisää

Lakeland Karelia

Opastettuja retkiä | Kitee

Lakeland Karelia järjestää opastettuja aktiviteetteja, kuten potkukelkkasafareita, lumikenkävaelluksia, melontaretkiä ja teemaristeilyjä. Hemmottelua kaipaavalle tarjolla on savusaunaelämys ja uinti- tai avantouintimahdollisuus Puruveden rannalla. Lakeland Karelian vuokraamosta vuokraat kätevästi myös melontavälineitä ja maastopyöriä.
Lue lisää
Naiset pyöräilemässä metsätiellä

Koli Active

Opastettuja retkiä | Koli

Koli Active tarjoaa aktiviteetteja ja palveluita ympäri vuoden Kolin kansallispuiston ympäristössä. Talviaktiviteetteihin kuuluu avantouintia ja lumikenkäretkiä. Kesäisin voit nauttia esimerkiksi kalastuksesta, pyöräilystä ja melontaretkistä. Koli Activen erikoisuutena on ympäri vuoden järjestettävä luolaseikkailu.
Lue lisää
Kaksi naista rantautumassa kanootilla hiekkarannalle

Travel Ilomantsi -välinevuokraus

Välinevuokraus | Ilomantsi

Travel Ilomantsi -sivusto tarjoaa kootun valikoiman vuokravälineitä eri aktiviteetteihin. Fatbiket, kajakit, kanootit, potkukelkat, lumikengät ja muu välineistö palvelevat luontoretkeilijöitä ympäri vuoden. Tutustu valikoimaan ja varaa välineet suoraan verkossa. Sivustolla on useiden eri palveluntuottajien vuokravälineitä.
Lue lisää