Tutustu itäiseen maakuntaamme

Pohjois-Karjala on Suomen itäisin maakunta, jossa matkailija kohtaa vieraanvaraisen kulttuurin sekä upeiden vaaramaisemien ja järvien täyttämän luonnonrauhan. Maakuntamme pääkaupunki Joensuu on vilkas opiskelijakaupunki, jonka läpi virtaava Pielisjoki laskee kaupungin eteläpäässä Pyhäselkään. Joensuun ohella alueemme tunnetuimpia matkailukohteita ovat muun muassa Kolin kansallispuisto, Bomban alue, Valamon luostari ja Suomen itäisin kunta Ilomantsi.

Retkeilijät kiipeämässä Kolin huipulle auringonlaskun aikaan

Luonnon ihmeitä

Jos et ole vielä löytänyt Pohjois-Karjalan upeaa luontoa, suosittelemme laittamaan sen bucket listille! Valloita vaaramaisemat, kiipeä Kolin huipuille tai liiku erämaassa meloen tai vaeltaen. Maakunnassamme on neljä kansallispuistoa ja monia pienempiä luontohelmiä.

Esimerkiksi Ruunaan retkeilyalue koskineen sekä Kontionpolkujen ja Karelianpolkujen pyöräily- ja retkeilyreitistöt tarjoavat luontoseikkailuja ympäri vuoden. Ehkäpä löydät täältä oman sielunmaisemasi?

Löydä luontoelämys

Syksyiset raaka-aineet puupöydällä

Ruokaperinne vailla vertaa

Luonnon antimista, peltojen viljasta ja pitkistä perinteistä syntyy pohjoiskarjalainen makumaailma. Monissa alueemme ravintoloissa yhdistyvät perinteet ja trendit. Meillä lautaselle laitetaan aitoja makuja, jotka tarjoillaan karjalaisen ilon ja vieraanvaraisuuden maustamana.

Tutustu ravintolatarjontaan

Valamon luostarin pääkirkko

Ainutlaatuinen kulttuuri

Tule meille aistimaan karjalaisen kulttuurin vaikutteita, kuulemaan tarinoita sotahistoriasta, oppimaan ortodoksisuudesta ja rauhoittumaan runonlaulajien jalanjäljissä. Alueemme museoiden ja käyntikohteiden tarjonta vie toinen toistaan mielenkiintoisempiin tarinoihin historiaan ja tähän päivään, elämään idän ja lännen välissä.

Lue lisää käyntikohteista

Melojat tyynellä järvellä auringonlaskun aikaan

Järvien kimallusta

Pohjois-Karjalassa on noin 2200 järveä, joista suurimpia ovat Pielinen, Höytiäinen, Orivesi, Pyhäselkä ja Koitere. Löytyypä alueeltamme myös Kermajärvi ja Viinijärvi, joissa nimestään huolimatta kimaltelee kirkas suomalainen järvivesi. Järvet tarjoavat matkailijalle lukemattomia elämyksiä ympäri vuoden.

Tutustu aktiviteetteihin