Vietä talviloma Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa talvi on täynnä aitoa vieraanvaraisuutta, eläväisiä kohtaamisia ja luonnon kauneutta! Esimerkiksi laskettelu, hiihto, talvipyöräily ja koiravaljakot vievät läpi lumisten maisemien. Pohjois-Karjalassa lomaillessa pääsee kokeilemaan myös potkukelkkailua, liukulumikenkäilyä ja jännittävää talvikalastusta. Kylpylät ja majatalot tarjoavat mahdollisuuden rauhoittua, kun haluat keskittyä itseesi ja rentoutumiseen. Hemmottele itseäsi karjalaisen ruokaperinteen puhtailla, paikallisilla raaka-aineilla ja saat vatsan täydeltä vieraanvaraisuutta. Lumivarma Pohjois-Karjala on valmiina tarjoamaan unohtumattomia talvielämyksiä. Tervetuloa Pohjois-Karjalaan räiskyvän murteen, kanteleen kauniiden sävelien ja hymyilevien ihmisten luokse!

Tunnelmallinen mökin keittiö

Majoitusta moneen makuun

Pohjois-Karjalassa leppoisuus on läsnä vuoden ympäri ja erilaiset majoitusvaihtoehdot antavat mahdollisuuden juuri sinun näköiseesi lomaan. Onko mieleesi hotellimajoitus keskellä kaupungin palveluita, mökki keskellä luonnon hiljaisuutta, majatalo kotoisissa tunnelmissa tai vaikkapa rento kylpyläloma? Löydä vaihtoehdoista omasi ja varaa talviloman majoitus hyvissä ajoin.

Talvilomapaketit 2023-2024

Katso Pohjois-Karjalan majoituskohteet

Nainen ja mies kantavat suksia järven jäällä

Elämyspuoti – aktiviteetit suoraan verkosta

Kun haluat tehdä talviloman suunnittelun astetta helpommin, ota suunnaksi VisitKarelian Elämyspuoti. Elämyspuodissa varaat talviloman opastetut aktiviteetit suoraan verkkokaupassa.

Valikoimassa on muun muassa lumikenkäretkiä, ruokaelämyksiä ja opastettuja rentoutushetkiä. Voit myös lähteä hiihtoretkelle majatalosta majataloon, viilettää vauhdilla potkukelkkasafarilla tai nauttia savusaunan lempeistä löylyistä.

Kurkista Elämyspuotiin ja varaa lomatekemistä

Pilkkijät kairan kanssa jäällä

Talvitekemistä lapsiperheille

Pohjois-Karjalassa riittää tekemistä lapsiperheille myös talvella. Lähde laskemaan pulkkamäkeä, viiletä laskettelurinteissä tai polski päivä kylpylässä. Valikoimasta löytyy myös paljon opastettuja retkiä, mielenkiintoisia käyntikohteita sekä omatoimisia aktiviteetteja jokaiseen makuun.

Tekemistä koko perheelle

Mies istuu savusaunan edustalla kylpytakki päällä

Rentoudu ja voi hyvin

Moni on löytänyt Pohjois-Karjalasta talven ihmemaan, jossa voi nautiskella kaikilla aisteilla tai ihan vain olla. Vauhdikkaiden aktiviteettien vastapainoksi on hyvä keskittyä myös hyvinvointiin ja rentoutumiseen. Pohjois-Karjalan upeat kylpylät, majatalojen lämpimät saunat ja notkuvat herkkupöydät sekä erilaiset jooga- ja retriittiviikonloput ovat varma tapa leppoisaan lomailuun.

Nauti hyvästä olosta

Kolme vinkkiä rentoon talvilomaan

Nainen uimassa avannossa

Virkistäydy avannossa

Avantouinnilla on useita positiivisia terveysvaikutuksia niin keholle kuin mielellekin. Pohjois-Karjalassa on useita avantouintikohteita, joissa pääsee nauttimaan sekä avannon virkistävästä vaikutuksesta että rentoutumaan saunan lauteilla.

Tutustu kohteisiin

Koiravaljakko ja nainen Pielisen jäällä

Nauti lumilajeista

Seikkaile talvipoluilla pyörällä tai jalan

Pohjois-Karjalassa voi nauttia pyöräilystä ja patikoinnista myös talvella, sillä merkittyjä polkuja riittää runsaasti. Pyöräilyyn ja muuhun ulkoiluun sopivia talvireittejä löytyy muun muassa Joensuusta, Kolilta ja Kontiolahdelta.

Parhaat talvipolut ulkoiluun

Rennosti rinteessä, sukkelasti suksilla

Laaja latuverkosto ja monipuolinen rinnetarjonta takaa onnistuneet talvihetket suksien päällä. Rinteitä ja latuja löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneillekin talvilajien ystäville.

Hiihtoladut ja laskettelurinteet

Näe talvinen metsä koiravaljakon kyydissä

Koiravaljakkoretki talvisessa metsässä tai järven jäällä on unohtumaton elämys. Oman retken voi valita lyhyestä tutustumiskierroksesta useamman yön yli kestävään vaellukseen. Koiria voi käydä tervehtimässä huskytiloilla myös ilman retkeä.

Talven koiravaljakkoretket

Lumikengillä pääsee mihin vain!

Kun haluat nähdä talvisen luonnon uudesta perspektiivistä, suuntaa lumikenkäretkelle omatoimisesti tai opastetusti. Myös huippusuositut liukulumikengät löytyvät monen vuokraamon valikoimista.

Varaa lumikenkäretki verkkokaupassa

Bomban talon koristeelliset ikkunat

Valoa pimeyteen talven kulttuurielämyksistä

Uppoudu hetkeksi toiseen maailmaan teatterilavojen ääressä, tutustu taiteen ja kulttuurin ilmiöihin eri museoissa tai piipahda Taitokorttelin tunnelmallisissa putiikeissa. Pohjois-Karjalassa on mahdollisuus oppia myös lisää karjalaisesta sekä ortodoksisesta kulttuurista useassa eri vierailukohteessa.

Nappaa vinkit talteen