Rentoudu ja voi hyvin

Loma Pohjois-Karjalassa voi olla vauhdikkaiden aktiviteettien vastapainoksi myös hyvinvointiin ja rentoutumiseen keskittymistä sekä itsensä löytämistä. Esimerkiksi Kolin, Bomban ja Kimmelin kylpylät tarjoavat lempeitä lomahetkiä, matkustitpa sitten yksin, perheen, ystävien tai isomman ryhmän kanssa. Myös erilaiset retriitit, joogaviikonloput ja saunaelämykset ovat varma tapa rentoon ja hyvään oloon laskeutumiseen. Ota iisisti ja nauti!

Pariskunta kävelee kylpytakit päällä polulla

Hyvinvointia monella tapaa

Anna itsellesi lupa rentoutua ja lähde hemmottelemaan itseäsi yksin tai ystävien kanssa. Miltä kuulostaisi lempeät löylyt perinteisen savusaunan lauteilla ja pulahdus virkistävään järviveteen? Saunomisen yhteyteen voi yhdistää hemmottelevan yrttikylvyn tai turvehoidon sekä nautiskella löylyjen jälkeen herkullisista ruuista esimerkiksi nuotion äärellä.

Uskallatko heittäytyä kaikkien aistien vietäväksi hyvinvointiviikonlopun tai rentouttavan metsäretken myötä? Hemmotteluhetkiä löytyy jokaiseen lähtöön lyhyistä rauhoittumishetkistä useamman päivän arjesta irtautumiseen.

Löydä ja varaa hyvinvointihetket Elämyspuodista

Nautiskelukylpylä Kimmel

Hemmotteluloma kylpylässä

Kun haluat rentoutua ja palautua arjen kiireistä, rauhallinen kylpyläloma on oivallinen vaihtoehto. Kolin ja Bomban kylpylöissä ihailet Pielisen pintaa ja nautit erilaisista saunoista sekä elämyssuihkuista ympäri vuoden. Kimmelin uudessa kylpylässä rentoudut höyrysaunassa ja altaiden lämmössä kaupunkipäivän jälkeen.

Koli Relax Spa – kylpylä kansallismaisemassa

Bomban karjalainen kylpylä

Nautiskelukylpylä Kimmel Spa

Nainen pitelee puunlehteä kädessään

Hyvinvointia kulttuurista

Pohjois-Karjalassa on mitä elämyksellisimpiä tapoja kokea kokonaisvaltaista mielen ja kehon hyvinvointia eri vuodenaikoina. Esimerkiksi tarjolla on erilaisia ohjattuja hyvinvointiviikonloppuja tai lyhyempiä rentoutushetkiä yksin, ystävän tai ryhmän kanssa koettavaksi. Tutustu kansantietämykseen, koe yhteys luontoon, nauti musiikin voimasta tai kokeile vaikkapa erilaisia retriittejä.

Muun muassa seuraavat yritykset tarjoavat hyvinvointipalveluita eri teemoilla eri puolilla Pohjois-Karjalaa:

Karhun Talo – kansanperinteen alkulähteillä

Villa Ruusula – hyvää oloa Saimaan rannalla

Maasauna metsän keskellä

Kotakylän ainutlaatuinen saunamaailma

Juuan Kotakylä tarjoaa unohtumattomia saunaelämyksiä luonnon keskellä. Kesäaikaan avoinna olevaan saunamaailmaan kuuluu viisi ainutlaatuista saunaa – Muasaana, Musta kyly, lauttasauna, Hemmo sekä Kotasauna. Kaikki saunat sijaitsevat kauniin Vaikkojärven rannalla. Saunojen varaukset tulee tehdä ennakkoon. Kesäaukioloaikojen ulkopuolella varaukset ryhmille.

Tutustu Saunamaailmaan

Hevosen silmä

Voimaa hevosista

Hevosten läsnäololla voi olla ihmeellisiä vaikutuksia hyvinvointiin. Hepovaaran tilalla Kiteellä sekä Heiskalan Hoppalassa Liperissä on toimintaa, jossa yhdistetään vuorovaikutus hevosten kanssa, itsetuntemuksen syventäminen ja hyvinvointi.

Hepovaaran hyvinvointitilan hevostoiminta

Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta