Leirintäalueiden tunnelmaa Pohjois-Karjalasta

Automatkan päätteeksi on mukavaa pysähtyä ja majoittua tutulla leirintäalueella tai tutustua aivan uuteen kohteeseen. Pohjois-Karjalasta löydät monipuoliset leirintäalueet, joihin niin telttailijat, riippumattoilijat sekä karavaanarit matkailuautoillaan ja -vaunuillaan ovat tervetulleita. Pohjois-Karjalan leirintäalueet sijaitsevat kätevästi kaupungin, kansallispuistojen tai muiden luontokohteiden läheisyydessä. Moni leirintäalue tarjoaa koko perheelle sopivia ohjelmapalveluita ja usein sijainti on viihtyisästi järven rannalla. 

Linnunlahden leirintäalue

Leirintäalueelta suoraan kaupungin keskustaan

Joensuun keskustassa – Holiday Linnunlahti ja Jokiasema

Holiday Linnunlahden ja Jokiaseman leirintäalueet sijaitsevat Pyhäselän rannalla kävelymatkan päässä Joensuun keskustan palveluista ja käyntikohteista.

Nurmeksen Hyvärilässä palvelut ovat lähellä

Nurmeksessa sijaitseva Hyvärilän leirintäalue on Nurmeksen ja Bomban alueen palveluiden äärellä. Vietä Pielisen rannalla rentoa kesäpäivää tai vuokraa Hyvärilästä välineitä aktiviteetteihin. Hyvärilästä on kävelymatka Bomban karjalaiskylään sekä Break Sokos Hotel Bomban palveluihin. Myös viehättävä Puu-Nurmes on lyhyen matkan päässä.

Joensuun Jokiasema

Jokiasema

Leirintäalue | Joensuu

Jokiasema on joensuulaisten kesäinen kohtaamispaikka, jolta löydät caravan-alueen, vierasvenesataman, vuokrasaunoja ja kahvila-ravintolan. Vierasvenesatama ja caravan-alue ovat avoinna kesäkuun alusta aina elokuun puoliväliin saakka. Jokiasema sijaitsee kävelymatkan päässä Joensuun keskustasta.
Lue lisää
Linnunlahden leirintäalue

Holiday Linnunlahti

Leirintäalue, mökit | Joensuu

Holiday Linnunlahden 90-paikkainen leirintäalue ja 18 hyvin varusteltua paritalohuoneistoa palvelevat vuoden ympäri. Holiday Linnunlahti sijaitsee Linnunlahden uimarannan vieressä, noin kilometrin päässä Joensuun keskustan palveluista ja käyntikohteista.
Lue lisää
Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus
Vastuullinen valinta

Hyvärilä Nuoriso- ja matkailukeskus

Lomakeskus | Nurmes

Hyvärilä tarjoaa majoitusta monenlaisiin tarpeisiin: Kartanohotellin hotellihuoneet, modernit karjalaiset lomahuoneistot tai edulliset retkimajat palvelevat yksittäisiä matkailijoita tai isompia ryhmiä. Kesäkaudella alueella palvelee myös leirintäalue. Hyvärilän monet aktiviteetit ja Bomban alueen palvelut ovat kivenheiton päässä.
Lue lisää
Havumetsä ja pienet kodat puiden katveessa

Leirintäalueet kansallispuistojen ja luontokohteiden äärellä

Vietä vaivatonta lomaa luonnon helmassa esimerkiksi Kolin ja Petkeljärven kansallispuiston tai Ruunaan retkeilyalueen läheisyydessä. Parkkeeraa asuntoautosi tai -vaunusi ja tutustu kohteiden kattaviin retkeilymahdollisuuksiin sekä monipuoliseen Pohjois-Karjalan luontoon.

Naiset makaavat puunrungon päällä metsässä

Kiviniemen tila

Retkeilykeskus | Kontiolahti

Kiviniemen tilalla, Herajärven kierroksen alku- ja päätepisteessä, on mahdollisuus nukkua mukavasti lakanoiden alla aitassa tai retkeilyhengessä teltassa. Alueella on myös caravan-paikkoja. Pihasta löytyy mm. puusauna sekä juhlanavetta, jonka suurella nuotiopaikalla voi ruokailla ja viettää iltaa. Tarjolla on myös monipuolisia ohjelmapalveluita ja lammaslomia.
Lue lisää
Valoisa majoitus

Koli Freetime

Leirintäalue | Koli

Koli Freetime tarjoaa mökki-, huone- ja huoneistomajoitusta sekä ympärivuotiset leirintäalueen palvelut. Alueella on monipuolisia vaihtoehtoja luonnossa liikkumiseen. Yhteispolut Kolin kansallispuistoon ja Herajärven kierrokselle lähtevät Koli Freetimen pihasta. Osaan majoitustiloista myös lemmikit ovat tervetulleita.
Lue lisää
Kolin leirintäalue

Kolin Caravan

LEIRINTÄALUE | KOLI

Kolin Caravan on uusi leirintäalue aivan Kolin kansallispuiston kupeessa. Alueelta löytyy kahvila- ja ravintolapalvelut, uimaranta, saunat sekä paljon mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin. Karavaanipaikkojen lisäksi alueella on vuokrattavana leirintämökkejä.
Lue lisää
Leirintäalue

Lomakylä Timitraniemi

LEIRINTÄALUE | LIEKSA

Lomakylä Timitraniemi sijaitsee Pielisen rannalla ja tarjoaa 58 sähköpaikkaa karavaanareille. Lisäksi alueella on runsaasti hyviä telttapaikkoja, useita mökkejä sekä huoltorakennus, jossa saniteettitilat sekä keittiö. Alueella on myös monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja lyhyt matka Lieksan keskustaan palveluiden ääreen.
Lue lisää

Petkeljärvi Center

Retkeilykeskus | Ilomantsi

Retkeilykeskus ja leirintäalue Petraniemessä, keskellä Petkeljärven kansallispuistoa tarjoaa majoitusta huoneissa sekä karavaanialueella toukokuun alusta lokakuun loppuun. Petkeljärven kansallispuiston luontoelämykset, Ilomantsin monet käyntikohteet ja esimerkiksi Suomen itäisin kylä Möhkö ovat lyhyen matkan päässä. Osaan tiloista myös lemmikit ovat tervetulleita.
Lue lisää
Vanha hirsimökki metsän keskellä

Ruunaan Retkeilykeskus

Retkeilykeskus | Lieksa

Ruunaan Retkeilykeskus sijaitsee aivan Neitikosken vieressä, Ruunaan monipuolisten aktiviteettien äärellä. Retkeilykeskuksessa on teltta- ja karavaanipaikkoja, mökkejä ja aittoja sekä monipuoliset aktiviteettipalvelut. Retkeilykeskuksen vastaanotto ja ravintolapalvelut ovat avoinna huhtikuusta lokakuun loppuun. Osaan mökeistä voi ottaa myös lemmikin.
Lue lisää
Asuntovaunut puiden katveessa

SFC Rekiniemi

LEIRINTÄALUE | LIEKSA

Rekiniemen leirintäalue sijaitsee Lieksan Vuonislahdella Pielisen rannalla. Alueelta löytyy n. 100 sähköpaikkaa matkailuautoille ja -vaunuille sekä huoltorakennukset, sauna ja ruoanlaittomahdollisuus. Asiakkaiden käytössä on myös soutuveneitä ja SUP-lautoja.
Lue lisää
Nainen istuu mökin terassilla

Särkiselkä Camping

Leirintäalue | Outokumpu

Särkiselkä Camping on retrohenkinen leirintäalue vain viiden kilometrin päässä Outokummun keskustasta, erä- ja luontokeskuksen läheisyydessä. Leirintäalueella on 10 sähkövaunupaikkaa, telttapaikkoja ja 10 eri teemojen mukaisesti sisustettua leirintämökkiä. Leirintäalueelta lähtee 7 km mittainen Särkiselän luontopolku.
Lue lisää
Nainen nautiskelee auringonlaskusta laiturilla

VisitKoli

Mökit ja leirintäalue | Koli

VisitKolin verkkosivuilta löydät lomamökkejä Kolin seudulla tai varaat paikkasi Koli Campingin leirintäalueelta. VisitKolin mökkivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja niin pienelle kuin isommallekin seurueelle eri puolilta Kolin kansallispuistoa ja sen lähialueita.
Lue lisää
Kaksi naista istuvat teltan edessä metsässä

Muita suosittuja leirintäalueita Pohjois-Karjalassa

Mikäli et valitse leirintäaluetta kaupungin sykkeestä tai luontokohteiden läheisyydestä, löydät myös monia muita vaihtoehtoja rentoon lomailuun. Valitse mieluisin leirintäalue alla olevasta kattavasta valikoimasta ja voit löytää uuden suosikkikohteesi aivan omassa rauhassaan.

Paiholan BestPark ilmasta kuvattuna

BestPark Paihola

LEIRINTÄALUE | KONTIOLAHTI

Uusi 20-paikkainen leirintäalue Pielisjoen rannalla Paiholassa tarjoaa karavaanareille majoitusta vain 20 km päässä Joensuun keskustasta ja 60 km Kolilta. Alueelta löytyy myös huoltotilat suihkuineen, maisemasauna sekä paljon aktiviteetteja ja mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Alueella on myös kesäkahvila.
Lue lisää
Ruokkeen lomakylä

Ruokkeen Lomakylä

Lomakeskus | Kitee

Ruokkeen Lomakylä on monipuolinen matkailukohde Puruveden hiekkarannalla Saimaalla. Mökkimajoitusta on tarjolla ympäri vuoden, ja kesäkaudella majoitusmahdollisuuksia laajentavat leirintäalue sekä vierasvenesatama. Lomakylässä on tapahtumia ja aktiviteetteja sekä välinevuokrausta kaikkina vuodenaikoina.
Lue lisää
Karvion leirintäalue Heinävedellä

Camping Karvio

Lomakeskus | Heinävesi

Karvion Lomakeskuksessa majoitut mökeissä, suurella caravan-alueella tai telttapaikoilla. Veneellä liikkuvia palvelee lomakeskuksen vierasvenelaituri. Pihapiirissä voit kokeilla mm. melontaa, minigolfia, frisbeegolfia tai käydä retkeilemässä läheisellä luontopolulla. Osaan mökeistä myös lemmikit ovat tervetulleita.
Lue lisää
Leirintäalue järven rannalla

Paalasmaa Camping

Leirintäalue | Juuka

Kesäkuun alusta elokuun loppuun palveleva Paalasmaa Camping sijaitsee maisematien päässä Pielisen keskellä Paalasmaan saaristossa. Alueella on kahdeksan leirintäaluemökkiä ja 30 sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille. Leirintäalueelta on patikointireitti ja lyhyt automatka Paalasmaan näköalatornille.
Lue lisää
Leirintäalue maalaismaisemissa

Koivuniemi

Leirintäalue | Rääkkylä

Koivuniemen leirintäalueella Rääkkylässä vietät yösi idyllisessä ympäristössä järvimaisemia ihaillen. Caravan- ja telttapaikkojen lisäksi Koivuniemi tarjoaa mökki- ja aittamajoitusta. Mökit on varusteltu sähköllä ja keittomahdollisuudella, luontohenkeä ja ekologisuutta kunnioittaen.
Lue lisää
KontioLomien huoneistohotelli majoitus

KontioLomat

HUONEISTOMAJOITUS | KONTIOLAHTI

KontioLomat sijaitsee Kontiolahdella vanhassa Kontioniemen koulussa. Tarjolla on vuokrattavia huoneistoja isoille ja pienille ryhmille. Karavaanareita palvelee matkaparkki. Majoituksen lisäksi kahvio-ravintola tarjoaa aamiaisen sekä herkut isompaankin nälkään. Lähiympäristöstä löytyy monipuolisia aktiviteetteja sekä luontopolkuja.
Lue lisää
Aamiainen lasi-iglussa

Glamping – leirintää kaikilla mukavuuksilla

Leirintäelämän ei aina tarvitse olla hien pintaan nostavaa eräseikkailua tai perinteikästä telttailua metsässä, koska pieni luksus arjen kiireessä tekee ihmeitä. Miltä kuulostaisi elämyksellinen majoitus luonnon helmassa kaikilla mukavuuksilla?  Koe oma glamping-elämyksesi luksusteltassa tai kotakylän rauhassa kaukana kaikesta.

Iloinen nainen glampingteltassa

Itärajan Helmi

AITTAMAJOITUS | TOHMAJÄRVI

Tohmajärvellä sijaitseva Itärajan Helmi tarjoaa elämys- ja luontomatkailuun sopivia majotusvaihtoehtoja. Voit valita idyllisistä aittamajoituksista glamour-telttailuun tai luonnon helmassa olevaan tentsile-puumajoitteeseen. Osaan aitoista voi ottaa mukaan myös lemmikin. Varaa lomaasi myös rentouttavia aktiviteetteja, kuten turvesaunaa ja paljussa rentoutumista tai osallistu taidetyöpajaan.
Lue lisää
Mystinen kotakylä Juuassa

Kotakylä

Erikoismajoitus | Juuka

Kotakylä on kuin oma salainen maailmansa erämaajärven rannalla erillään modernin ajan kiireistä ja stressistä. Kesäkaudella on tarjolla majoitusta perinteisissä lapinkodissa, jonka reunoilla on makuulaverit ja keskellä loimuaa nuotio. Alueella on mahdollisuus erilaisiin vesiaktiviteetteihin, frisbeegolfiin ja saunomiseen ainutlaatuisessa saunamaailmassa.
Lue lisää