Leirintäalueiden tunnelmaa Pohjois-Karjalasta

Automatkan päätteeksi on mukavaa pysähtyä ja majoittua tutulla leirintäalueella tai tutustua aivan uuteen kohteeseen. Pohjois-Karjalasta löydät monipuoliset leirintäalueet, joihin niin telttailijat, riippumattoilijat sekä karavaanarit matkailuautoillaan ja -vaunuillaan ovat tervetulleita. Pohjois-Karjalan leirintäalueet sijaitsevat kätevästi kaupungin, kansallispuistojen tai muiden luontokohteiden läheisyydessä. Moni leirintäalue tarjoaa koko perheelle sopivia ohjelmapalveluita ja usein sijainti on viihtyisästi järven rannalla. 

Holiday-Linnunlahti-camping-leirintäalue-joensuussa-linnunlahdella

Leirintäalueelta suoraan kaupungin keskustaan

Joensuun keskustassa – Holiday Linnunlahti ja Jokiasema

Holiday Linnunlahden ja Jokiaseman leirintäalueet sijaitsevat Pyhäselän rannalla kävelymatkan päässä Joensuun keskustan palveluista ja käyntikohteista.

Nurmeksen Hyvärilässä palvelut ovat lähellä

Nurmeksessa sijaitseva Hyvärilän leirintäalue on Nurmeksen ja Bomban alueen palveluiden äärellä. Vietä Pielisen rannalla rentoa kesäpäivää tai vuokraa Hyvärilästä välineitä aktiviteetteihin. Hyvärilästä on kävelymatka Bomban karjalaiskylään sekä Break Sokos Hotel Bomban palveluihin. Myös viehättävä Puu-Nurmes on lyhyen matkan päässä.

jokiasema-joensuu

Jokiasema

Leirintäalue | Joensuu

Jokiasema on joensuulaisten kesäinen kohtaamispaikka, jolta löydät caravan-alueen, vierasvenesataman, vuokrasaunoja ja kahvila-ravintolan Pyhäselän rannalta. Vierasvenesatama ja caravan-alue ovat avoinna kesäkuun alusta aina elokuun puoliväliin saakka. Jokiasema sijaitsee kävelymatkan päässä Joensuun keskustasta.
Kartalla
Lue lisää
Holiday-Linnunlahti-camping-leirintäalue-joensuussa-linnunlahdella

Holiday Linnunlahti

Leirintäalue, mökkimajoitus | Joensuu

Holiday Linnunlahden 90-paikkainen leirintäalue ja 18 hyvin varusteltua paritalohuoneistoa palvelevat vuoden ympäri. Holiday Linnunlahti sijaitsee Linnunlahden uimarannan vieressä, noin kilometrin päässä Joensuun keskustan palveluista ja käyntikohteista.
Kartalla
Lue lisää
Hyvärilä-nuoriso-ja-matkailukeskus-ilmakuva-hotelli-leirintäalue-matkailukeskus-Nurmeksessa
Vastuullinen valinta

Hyvärilä Nuoriso- ja matkailukeskus

Lomakeskus | Nurmes

Hyvärilä tarjoaa majoitusta monenlaisiin tarpeisiin: Kartanohotellin hotellihuoneet, modernit karjalaiset lomahuoneistot tai edulliset retkimajat palvelevat yksittäisiä matkailijoita tai isompia ryhmiä. Kesäkaudella alueella palvelee myös leirintäalue. Hyvärilän monet aktiviteetit ja Bomban alueen palvelut ovat kivenheiton päässä majoitusrakennuksista.
Kartalla
Lue lisää
VK-kotakylä-menninkäinen-juuka

Leirintäalueet kansallispuistojen ja luontokohteiden äärellä

Vietä vaivatonta lomaa luonnon helmassa esimerkiksi Kolin ja Petkeljärven kansallispuiston tai Ruunaan retkeilyalueen läheisyydessä. Parkkeeraa asuntoautosi tai -vaunusi ja tutustu kohteiden kattaviin retkeilymahdollisuuksiin sekä monipuoliseen Pohjois-Karjalan luontoon.

vk-retkeilijät-makaamassa-puun-päällä

Herajärven retkeilykeskus – Kiviniemi

Retkeilykeskus | Kontiolahti

Herajärven retkeilykeskuksessa on mahdollisuus nukkua ulkona tentsilessä, riippumatossa ja teltassa, mutta myös sisällä aitan lämmössä. Pihasta löytyy mm. puu- ja savusauna sekä juhlanavetta, jonka suurella nuotiopaikalla voi ruokailla ja viettää iltaa. Tarjolla on myös monipuolisia ohjelmapalveluita.
Kartalla
Lue lisää
Koli-Freetime-majoitus-Kolilla

Koli Freetime

Leirintäalue | Koli

Koli Freetime tarjoaa mökki-, huone- ja huoneistomajoitusta sekä ympärivuotiset leirintäalueen palvelut. Alueella on monipuolisia vaihtoehtoja luonnossa liikkumiseen. Pihasta lähtee yhteispolut Kolin kansallispuistoon ja Herajärven kierrokselle. Osaan majoitustiloista myös lemmikit ovat tervetulleita.
Kartalla
Lue lisää
vk-nainen-laiturilla-kesällä

VisitKoli

Mökit ja leirintäalue | Koli

VisitKolin verkkosivuilta löydät lomamökkejä Kolin seudulla tai varaat paikkasi Koli Campingin leirintäalueelta. VisitKolin mökkivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja niin pienelle kuin isommallekkin seurueelle eri puolilta Kolin kansallispuistoa ja sen lähialueita.
Lue lisää
Ruunaan-retkeilykeskus-mökki

Ruunaan Retkeilykeskus

Retkeilykeskus | Lieksa

Ruunaan Retkeilykeskus sijaitsee aivan Neitikosken vieressä, Ruunaan monipuolisten aktiviteettien äärellä. Retkeilykeskuksessa on teltta- ja karavaanipaikkoja, mökkejä ja aittoja sekä monipuoliset aktiviteettipalvelut. Retkeilykeskuksen vastaanotto ja ravintolapalvelut ovat avoinna huhtikuusta lokakuun loppuun. Osaan mökeistä voi ottaa myös lemmikin.
Kartalla
Lue lisää
petkeljärvi

Petkeljärvi Center

Retkeilykeskus | Ilomantsi

Retkeilykeskus ja leirintäalue Petraniemessä, keskellä Petkeljärven kansallispuistoa tarjoaa majoitusta huoneissa sekä karavaanialueella toukokuun alusta lokakuun loppuun. Petkeljärven kansallispuiston luontoelämykset, Ilomantsin monet käyntikohteet ja esimerkiksi Suomen itäisin kylä Möhkö ovat lyhyen matkan päässä. Osaan tiloista myös lemmikit ovat tervetulleita.
Kartalla
Lue lisää
särkiselkä-leirintäalue-outokumpu

Särkiselkä Camping

Leirintäalue | Outokumpu

Särkiselkä Camping on retrohenkinen leirintäalue vain viiden kilometrin päässä Outokummun keskustasta, erä- ja luontokeskuksen läheisyydessä. Leirintäalueella on 10 sähkövaunupaikkaa, telttapaikkoja ja 10 eri teemojen mukaisesti sisustettua leirintämökkiä. Leirintäalueelta lähtee 7 km mittainen Särkiselän luontopolku.
Kartalla
Lue lisää
VK-naiset-teltassa-kolilla-metsässä

Muita suosittuja leirintäalueita Pohjois-Karjalassa

Mikäli et valitse leirintäaluetta kaupungin sykkeestä tai luontokohteiden läheisyydestä, löydät myös monia muita vaihtoehtoja rentoon lomailuun. Valitse mieluisin leirintäalue alla olevasta kattavasta valikoimasta ja voit löytää uuden suosikkikohteesi aivan omassa rauhassaan.

Ruokkeen-lomakylä-Kesälahdella-Kiteellä

Ruokkeen Lomakylä

Lomakeskus | Kitee

Ruokkeen Lomakylä on monipuolinen matkailukohde Puruveden hiekkarannalla Saimaalla. Mökkimajoitusta on tarjolla ympäri vuoden, ja kesäkaudella majoitusmahdollisuuksia laajentaa leirintäalue sekä vierasvenesatama. Lomakylässä on tapahtumia ja aktiviteetteja sekä välinevuokrausta kaikkina vuodenaikoina.
Kartalla
Lue lisää
karvio-camping-heinävesi-leirintäalue

Camping Karvio

Lomakeskus | Heinävesi

Karvion Lomakeskuksessa majoitut mökeissä, suurella caravan-alueella tai telttapaikoilla. Veneellä liikkuvia palvelee lomakeskuksen vierasvenelaituri. Pihapiirissä voit kokeilla mm. vesiurheilua, frisbeegolfia tai käydä retkeilemässä läheisellä luontopolulla.
Kartalla
Lue lisää
Koli-Freetime-camping-alue-leirintäalue-Kolilla

Paalasmaa Camping

Leirintäalue | Juuka

Kesäkuun alusta elokuun loppuun palveleva Paalasmaa Camping sijaitsee maisematien päässä keskellä Pielistä, Paalasmaan saaristossa. Alueella on kahdeksan leirintäaluemökkiä ja 30 sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille. Leirintäalueelta on patikointireitti ja lyhyt automatka Paalasmaan näköalatornille.
Kartalla
Lue lisää
paksuniemen-kesäkeidas-majoitus-majatalo-hilja-maitotytön-huone

Paksuniemen Majatalo

Majatalo ja leirintäalue | Rääkkylä

Paksuniemen Majatalossa majoitut yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa, joista avautuu näköala kauniille Saimaalle. Myös aitat ja karavaanialue palvelevat majoittujia. Alueella sijaitsee myös Paksuniemen Satamaravintola, Satamapuoti, Myllymuseo ja kesäteatteri.
Kartalla
Lue lisää
koivuniemi-majoitus-leirintäalue-rääkkylä

Koivuniemi

Leirintäalue | Rääkkylä

Koivuniemen leirintäalueella Rääkkylässä vietät yösi idyllisessä ympäristössä järvimaisemia ihaillen. Caravan- ja telttapaikkojen lisäksi Koivuniemi tarjoaa mökki- ja aittamajoitusta. Mökit on varusteltu sähköllä ja keittomahdollisuudella, luontohenkeä ja ekologisuutta kunnioittaen.
Kartalla
Lue lisää
kontiolomat-kontiolahti-accommodation

KontioLomat

HUONEISTOHOTELLI | KONTIOLAHTI

KontioLomat sijaitsevat Kontiolahdella vanhassa Kontioniemen koulussa. Tarjolla on vuokrattavia huoneistoja isoille ja pienille ryhmille sekä matkaparkki. Majoituksen lisäksi kahvio-ravintola tarjoaa aamiaisen sekä herkut isompaankin nälkään. Lähiympäristöstä löytyy monipuolisia aktiviteetteja sekä luontopolkuja.
Kartalla
Lue lisää
VK-koliactive-koli-aurorahut

Glamping – leirintää kaikilla mukavuuksilla

Leirintäelämän ei aina tarvitse olla hien pintaan nostavaa eräseikkailua tai perinteikästä telttailua metsässä, koska pieni luksus arjen kiireessä tekee ihmeitä. Miltä kuulostaisi elämyksellinen majoitus luonnon helmassa kaikilla mukavuuksilla?  Koe oma glamping-elämyksesti lasi-iglussa, luksusteltassa tai kotakylän rauhassa kaukana kaikesta.

koli-aurorahut-kolin-ranta-auringonlasku

Kolin AuroraHut

Erikoismajoitus | Koli

Vietä rentouttava yö AuroraHutissa Kolin kansallispuiston syleilyssä. Majoittuessasi tässä ainutlaatuisessa kohteessa saat katsella Kolin huippuja lasi-ikkunoiden läpi, ihastella tähtitaivasta ja keinua laineiden liplatuksen tahtiin.
Lue lisää
Kotakylämenninkäinen-erikoismajoitus-kotamajoitus

Kotakylä

Erikoismajoitus | Juuka

Kotakylä on kuin oma salainen maailmansa erämaajärven rannalla erillään modernin ajan kiireistä ja stressistä. Kesäkaudella on tarjolla majoitusta perinteisissä lapinkodissa, jonka reunoilla on makuulaverit ja keskellä loimuaa nuotio. Alueella on mahdollisuus erilaisiin vesiaktiviteetteihin, frisbeegolfiin ja saunomiseen ainutlaatuisessa saunamaailmassa.
Kartalla
Lue lisää
vk-itärajanhelmi-glamping-tent-summer-tohmajärvi

Itärajan Helmi

AITTAMAJOITUS | TOHMAJÄRVI

Tohmajärvellä sijaitseva Itärajan Helmi tarjoaa elämys- ja luontomatkailuun sopivia majotusvaihtoehtoja. Voit valita idyllisistä aittamajoituksista glamour-telttailuun tai luonnon helmassa olevaan Tentsile-puumajoitteeseen. Osaan aitoista voi ottaa mukaan myös lemmikin. Varaa lomaasi myös rentouttavia aktiviteetteja, kuten turvesaunaa ja paljussa rentoutumista tai osallistu taidetyöpajaan.
Kartalla
Lue lisää