Tervetuloa Suomen itäisimpään maakuntaan!

Pääset Pohjois-Karjalaan mukavasti junalla, autolla, lentäen tai linja-auton reittivuoroilla. Yksi kätevä tapa kohteisiin tutustumiseen on saapua esimerkiksi junalla Joensuuhun ja jatkaa matkaa vuokra-autolla. Pohjois-Karjalan joukkoliikenne, Kolin kimppataksi ja Kolin Ski & Spa -bussit palvelevat matkailijoita maakunnan sisällä ja kohteiden välillä.

vk-koli-hiihto-talvi

Junalla

Jos haluat saapua Pohjois-Karjalaan ekologisesti junalla, saat ihailla kauniita maisemia jo matkan varrella. Joensuuhun pääsee kiskoja pitkin etelän suunnasta suoralla junayhteydellä. Esimerkiksi Tampereelta ja Jyväskylästä saavuttaessa matkalla on yksi vaihto.

Joensuun rautatieasemalta lähtevät kiskobussit liikennöivät Pielisen itäpuolta Lieksan kautta Nurmekseen saakka. Junalla pääset siis lähelle esimerkiksi Bomban alueen kohteita sekä Kolille, kun jäät kyydistä Vuonislahdella. Jos taas mielit vaikkapa Kiteen Nightwish-näyttelykeskukseen, voit jäädä etelän suunnasta saapuessasi junasta Kiteen asemalla.

VR

vk-winter-koli

Autolla

Kenties helpoin tapa matkustaa Pohjois-Karjalaan on saapua autolla valtateiden 5 tai 6 kautta. Autolla voit pysähdellä jo matkan varrella haluamissasi kohteissa ja saat vapauden liikkumiseen oman mielesi ja aikataulujesi mukaan.

Joensuusta vuokraat kätevästi auton myös alueemme kohteissa liikkumista varten.

Avis

Budget

Europcar 

Hertz

VK-Winter-Hiking-Snowshoe-Koli

Linja-autolla

Linja-autolla saavut Pohjois-Karjalaan eri puolilta Suomea. Esimerkiksi Tampereelta. Jyväskylästä, Kuopiosta ja Oulusta on bussiyhteys Joensuuhun ilman vaihtoja.

Matkahuollon  aikatauluista löydät myös maakunnan sisäisiä linja-autovuoroja. Joensuun joukkoliikenne palvelee kaupungin sisäisissä siirtymissä ja kuljettaa kantakaupungin alueella kävelymatkan päähän monista mielenkiintoisista kohteista.

Matkahuolto

Joensuun joukkoliikenne

vk-skiing-winter

Lentokoneella

Pohjois-Karjalan lentokenttä sijaitsee maakunnan pääkaupungissa Joensuussa. Joensuusta Helsinkiin ja takaisin lennetään joka päivä kaksi vuoroa. Sunnuntaisin Helsingistä Joensuuhun pääsee kolmella eri vuorolla.  Lippujen varaus onnistuu kätevimmin lentoyhtiön omilla verkkosivuilla.

Varaa lentoliput

Kimppakyydit ja joukkoliikenne Pohjois-Karjalassa

vk-tykkylumi-kolilla-lumikenkäily

Julkisilla Kolille

Tutustu täältä eri vaihtoehtoihin, kuinka pääset julkisilla kulkuvälineillä Kolille.

Näin pääset Kolille

vk-winter-skiing

Kolin kimppataksi

Joensuun ja Kolin välillä liikennöivä Kolin kimppataksi kuljettaa ovelta ovelle. Kyytiin voi nousta myös reitin varrelta. Varaukset tehdään etukäteen puhelimitse.

Kimppataksin hinnat, aikataulut ja varaus

vk-ruunaan-koskenlasku-lieksa

Kimppakyydillä Lieksasta Kolille ja Ruunaalle

Lieksan kimppakyytipalvelu kuljettaa Kolin ja Ruunaan suuntaan tai takaisin tiettyinä arkipäivinä.

Katso vaihtoehdot

vk-kartta-pohjois-karjala

Joukkoliikenne Pohjois-Karjalassa

Bussivuorot, junat ja kimppakyydit yhdestä paikasta. Tiedot myös Koli-Joensuu-lentokenttäkuljetuksesta sekä Joensuun lentokenttäbussista.

Katso joukkoliikenteen tiedot

vk-winter-koli

Perille.fi

Julkisen liikenteen aikataulu- ja hintavertailusta löydät sopivimman vaihtoehdon nopeasti.

Etsi reitti ja vertaile hintoja

vk-lumikenkäilijät-paha-kolilla

Tilausajot.net

Jos liikut isommalla ryhmällä tai vaikka kaveriporukan kesken, tilausajot.net palvelee kyytien kilpailutuksessa.

Tilausajot.net