Avantouimaan Pohjois-Karjalassa

Avantouinti on laji, jolla on valtavasti positiivisia vaikutuksia terveyteen sekä niin kehon kuin mielen hyvinvointiin. Pohjois-Karjalassa avantouinnista pääsee nauttimaan useassa eri kohteessa. Ole kuitenkin varuillasi, sillä moni on jäänyt lajiin koukkuun ja saanut avantouinnista pitkäaikaisen harrastuksen!

Mies avannossa

Joensuun ja Liperin avantouintipaikat

Joensuun Jääkarhut

Joensuun Jääkarhujen avantouintikeskus sijaitsee  Vehkalahdella bussimatkan päässä Joensuun keskustasta. Käytössä on kaksi erillistä saunaa, jotka lämpenevät päivittäin ympäri vuoden. Avannossa pääsee nauttimaan viilentävistä Pyhäselän laineista. Tiloja voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

Tutustu Jääkarhujen palveluihin

Saunakeidas

Joensuun Ilosaareen on avautunut uusi Saunakeidas. Kaksi 12-hengen saunaa lämpiää päivittäin ja löylyjen välissä voi pulahtaa Pielisjoessa, Ilosaaren laguunissa. Saunavuoro tulee varata etukäteen verkossa, jonka jälkeen saat käyttöösi PIN-koodin kulkutunnisteeksi.

Tutustu Saunakeitaaseen

Liperin pulikoijat

Liperissä aivan keskustassa Makasiinin rannassa avantoon pääsee suoraan saunan löylyistä tiistaisin, torstaisin sekä sunnuntaisin. Kertakäynti maksetaan käteisellä, kausimaksun ohjeet löytyvät paikan päältä. Esimerkiksi Joensuusta on vain n. puolen tunnin ajomatka Liperiin.

Avantoon Liperissä

Mies savusaunan ovella

Avantoon Kontiolahdella

Kontiolahden avantouimarit

Kontiolahdella Höytiäisen rannalla sauna on lämpimänä tiistaisin, torstaisin sekä lauantaisin. Kontiolahden avantouimareiden saunaa on mahdollista vuokrata myös yksityiskäyttöön yleisten vuorojen ulkopuolella.

Tutustu tarkemmin kohteeseen

Paiholan sauna

Kontiolahden Paiholassa voit varata yksityiseen käyttöön upean maisemasaunan ja pulahtaa Pielisjoessa. Sauna soveltuu parhaiten 6-8 henkilön porukoille. Esimerkiksi autolla pääsee perille Joensuusta n. 20 minuutissa.

Varaa sauna omaan käyttöön

Avanto puhtaan valkean lumen ympäröimänä

Virkistäydy avannossa Kiteellä

Lastun Paikat

Lastun Avanto Kiteen Puhoksella, Oriveden rannalla, on avoinna kaikille keskiviikkoisin sekä sunnuntaisin. Saunomisen ohessa voi käydä pulahtamassa virkistävässä Orivedessä. Sauna- ja kokoustiloja on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön.

Tutustu Lastun Paikkojen palveluihin

Villasukat hangessa

Avantouintia Kolilla

Koli Freetime

Kolilla avantouintia tarjoaa Koli Freetime. Valaistu avanto on vain 20 metrin päässä saunoilta, joten pitkää matkaa ei tarvitse hangessa värjötellä. Yleiset sauna- ja avantovuorot järjestetään torstaisin sekä lauantaisin. Muina aikoina palvelut ovat päivittäin majoittujien käytössä sekä saunaa voi tarvittaessa vuokrata myös yksityiskäyttöön.

Koli Freetimen valaistu avanto

Muut kohteet

Lisäksi Koli Active sekä lomakoli.fi tarjoavat avantouintimahdollisuuksia pääasiallisesti majoituksen yhteydessä.

Kolin avantouintipaikat

Vinkit turvalliseen avannossa käymiseen:

Älä mene suoraan saunasta avantoon, jotta keho ehtii tottumaan lämpötilaeroihin.

Muista juoda riittävästi vettä saunomisen yhteydessä.

Mene avantoon mieluiten yhdessä kaverin kanssa.

Varo liukkaita kulkuteitä ja käytä esim. villasukkia tai jalkineita avantoon mennessä.

Vältä pään kastelemista vedessä.