Ravintolaelämyksiä Pohjois-Karjalassa

Maakuntamme juureva ruokaperinne pohjautuu luonnon antimiin; peltojen viljaan, järvien antamaan kalansaaliiseen sekä metsien riistaan, sieniin ja marjoihin. Pohjois-Karjalan pääkaupungissa Joensuussa on tasokkaita ravintoloita, joissa yhdistyvät perinteet ja trendit. Myös muualta Pohjois-Karjalasta löytyy karjalaista ruokaperinnettä ja paikallisia raaka-aineita vaalivia helmiä, joissa matkailija nauttii aitoja makuja karjalaisen ilon ja vieraanvaraisuuden siivittämänä. Tämän sivun ravintolapoiminnat vievät karjalaisen makumaailman äärelle perinteitä kunnioittaen tai aivan uudella twistillä. Hyvää ruokahalua!

 

Sijainti

Lisävalinnat

Another-doggy-cocktailbaari-Joensuun-keskustassa

Another Doggy

Cocktailbaari | Joensuu

Cocktailbaari Another Doggyn löydät Joensuun ydinkeskustasta. Another Doggyn kausittain vaihtuva lista tarjoaa ainutlaatuisia, käsintehtyjä drinkkejä, joissa maistuvat paikalliset luonnon ainekset.
Fish&Chips-annos-kolin-ryynänen-kolilla-lieksassa

Gastropub Kolin Ryynänen

Ravintola | Koli

Gastropub Kolin Ryynänen sijaitsee Kolin kylän keskustassa, tunnelmallisessa vanhassa hirsirakennuksessa. Kolin Ryynänen on tunnettu erityisesti laajasta ja laadukkaasta olutvalikoimasta, josta löytyy sopiva vaihtoehto yhdistettäväksi esimerkiksi paikallisesta kuhasta valmistetun fish and chips -annoksen kanssa.
Grill-it!-Koli-maisemaravintola-a-la-carte-Kolilla-Lieksassa

Grill it! Koli

Ravintola | Koli

Grill It! on Sokos Hotel Kolin yhteydessä sijaitseva ravintola, joka tarjoaa skandinaavista ruokaa Kolin maisemilla höystettynä. Grill It! toimii myös juhlien, kokousten ja tapahtumien pitopaikkana.
Hermannin-viinitorni-ilomantsissa-viinibaari

Hermannin Viinitorni

Viinibaari | Ilomantsi

Ilomantsilaisen Hermannin Viinitilan omia viinejä, niistä valmistettuja cocktaileja ja muita juomasekoituksia voi nautiskella 33 metrin korkeudessa Viinitornin huipulla. Tornilta on huikeat näköalat Ilomantsin vaaramaisemiin ja aina Venäjälle saakka.
Joensuun-teatteriravintola-a-la-carte-annos

Joensuun Teatteriravintola

Ravintola | Joensuu

Joensuun keskustassa, kaupungintalon ja -teatterin yhteydessä sijaitseva Teatteriravintola on yksi Joensuun ikonisimmista ravintoloista. Teatteriravintolan listalta löydät sesongin kotimaisista raaka-aineista ja lähialueen pientuottajien tuotteista loihdittuja puhtaita makuja.
vk-local-bistro-dinner

Local Bistro

Ravintola | Joensuu

Local Bistro sijaitsee Joensuun keskustassa, aivan torin laidalla. Ravintolan menu sisältää kauden makuja ja karjalaisia vivahteita modernilla otteella. Local Bistro valittiin vuonna 2020 Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon.
megrin-matkailu-ilomantsi

Megrin Matkailu

Ravintola | Ilomantsi

Ravintola Megri ja sen kodikas salakapakka toimii Megrin Matkailun vanhassa päärakennuksessa Mekrijärven rannalla. Annokset loihditaan alusta loppuun omassa keittiössä paikallisisten lähituottajien raaka-aineista. Lautaselle katetaan myös sesongin parhaita herkkuja suoraan lähialueen luonnosta poimittuna.
VK-Puukarinpysäkki-karjalainen-ruoka

Puukarin Pysäkki

Ravintola | Nurmes

Puukarin Pysäkin ravintola on tunnettu sesonkien mukaisesta lähi- ja luomuruoastaan ja karjalaisen ruokaperinteen vaalimisesta. Puukarissa pöytään katetaan muun muassa riistaa, marjoja ja juureksia sekä majatalon uunissa kypsyneitä leipiä, piirakoita ja karjalaisia pataruokia. Raaka-aineet tulevat majatalon oman tuottajaverkoston kautta.
Ravintola-bomba-bomban-talossa-nurmeksessa

Ravintola Bomba

Ravintola | Nurmes

Ravintola Bomba toimii Bomban karjalaiskylän sydämessä, ja tarjoaa karjalaisia herkkuja perinteiseen tapaan ja nykyaikaan uudistettuna. Bomban talon noutopöytä on katettu juhla- ja tapahtumapäivinä ja ryhmille tilauksesta.
Ravintola-Filipof-a-la-carte-ravintola-Joensuun-keskustassa

Ravintola Filipof

Ravintola | Joensuu

Syksyllä 2020 Joensuun keskustaan avatussa bistro-tyyppisessä Ravintola Filipofissa pääset nauttimaan tuoreista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista 1800-luvulla rakennetussa puutalossa. Ravintolassa on myös pubi, jonka menu tarjoaa vaihtoehtoja pienempään nälkään. Filipofissa järjestetään myös sunnuntaibrunsseja.
Ravintola-Kerubi-joensuussa-ilosaaressa-a-la-carte

Ravintola Kerubi

Ravintola | Joensuu

Joensuun ikonisessa Ilosaaressa sijaitseva Ravintola Kerubi on livekeikkojen ja iltaelämän ohella tunnettu myös rouheasta á la carte -listastaan. Kotimaiset, lähellä kasvaneet raaka-aineet ja kokkien käsityönä valmistamat kastikkeet yhdistävät karjalaisia makuja ja vaikutteita maailmalta. Kerubi järjestää myös eri teemojen mukaisia brunsseja.
vk-Ravintola-Kielo-joensuun-keskustassa-fine-dining

Ravintola Kielo

Ravintola | Joensuu

Ravintola Kielo loihtii luonnon ja puutarhan parhaista raaka-aineista fine dining -menun eri sesonkeihin. Kielon menukokonaisuus syntyy käsityönä perinteisiä valmistustapoja vaalien, mutta nykyajan yllätyksellisyydellä maustettuna.