Vietä kesäpäiväsi kirkasvetisten jokien ja järvien äärellä

Kaipaatko leppoisaa kanoottiretkeilyä, melontaa tai maisemien ihailua risteilyaluksen kannella? Kokeilisitko sittenkin mieluummin SUP-lautailua tai koko perheen saariretkeä? Jännityksen ystävä lähtee koskenlaskuun Ruunaalle tai narraamaan kaloja kalastusretkille. Kauniiden järvien ja monipuolisten jokien ansiosta löydät Pohjois-Karjalasta varmasti ikimuistoista tekemistä myös veden äärellä.

Naiset nostavat rinkat kanootista hiekkarannalla

Suunnittele melontaretki

Haluaisitko lähteä rauhalliselle melontaretkelle karjalaisen luonnon sydämeen? Esimerkiksi Kiteen kirkasvetinen Pyhäjärvi, itäinen Koitajoki ja Jongunjoen monipuoliset melontaetapit tarjoavat elämyksiä niin aloittelijoille kuin jo kokeneemmillekin melojille. Halutessaan voi meloa vain muutaman tunnin tai lähteä useamman päivän melontaretkelle majatalosta majataloon.

Opastetut melontaretket ja vuokravälineet

Melontaretket suoraan verkkokaupasta

Melontareitit Pohjois-Karjalassa

Sup-lautailijat voimistelevat laudan päällä

Leppoisasti SUP-laudalla

Oletko jo kokeillut suppailua?  SUP-laudalla voit lipua veden pintaa esimerkiksi Kolin Hiekkasaariin tai Joensuun keskustassa Pielisjokea pitkin. Lisäksi esimerkiksi Outokummussa 12-järven reitillä sekä Lieksan Jongunjoella on upeat olosuhteet SUP-retkelle.

Opastetut SUP-retket ja vuokravälineet

Vauhtia wakeboardilla

Joensuun Linnunlahdella voit kokeilla vauhdikasta wakeboardingia eli kaapelilainelautailua. Tämä laji sopii aloittelijoille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta lautailulajeista. Rohkeasti kokeilemaan!

Tutustu ja varaa

Vauhdikas koskenlasku Ruunaalla

Koskenlaskun hurmaa tai tunnelmallisia veneretkiä

Miltä kuulostaisi veneretki kauniissa järvimaisemissa Kolin Hiekkasaareen ja eväsretki nuotion lämmössä ilman arjen kiireitä? Vai houkuttelisiko vauhdikkaampi koskenlasku kumilautan kyydissä Ruunaan koskilla sittenkin enemmän? Nappaa mukaan koko perhe tai kokoa työporukka yhteen ja suuntaa mukavalle vesiretkelle!

Varaa täältä unohtumattomimmat veneretket

Lisää ideoita veneretkille ja koskenlaskuun

Mies kalastamassa

Nappaisiko kalastusretki?

Hyppää veneen kyytiin ja lähde kalastusretkelle pohjoiskarjalaiseen järvimaisemaan. Kalastusretki esimerkiksi Pielisellä Kolin kansallismaisemissa tai Ruunaalla antaa Ahdin antimien lisäksi varmasti muitakin unohtumattomia kokemuksia.

Harrastatpa sitten uistelu-, heitto-, tai koskikalastusta, Pohjois-Karjalasta löydät erilaisia opastettuja retkiä parhaimmille kala-apajille! Valittavaa löytyy neljän tunnin kursseista aina pidempiin kalastusretkiin.

Varaa kesän kalastusretket täältä

Parhaat kalastusoppaat ja välinevuokraus

MS Sergei risteilyalus laiturissa

Teemaristeilyjä ympäri maakunnan

Löytyykö bucket listiltäsi merirosvoseikkailu, lauluristeily tai maisemien ihailu historiallisen M/S Tuulan kyydissä Höytiäisellä? Heinävedellä laineita halkoo M/S Sergei, joka vie risteilijät päiväretkelle Valamon luostariin.

Lue lisää ja varaa

Lapsi miekkailee merirosvon kanssa

Lasten suosikit

Lapsille löytyy Pohjois-Karjalasta myös paljon vesiaktiviteetteja joka lähtöön. Lomakeskus Huhmarin rannasta voit lähteä hurjalle merirosvoseikkailulle etsimään kadoksissa ollutta aarretta.

Hiio hoi! – Merirosvoristeilyt

Lasten kalakeidas Outokummussa tarjoaa myös oivalliset puitteet koko perheen luonto- ja kalastusretkelle. Suppailua voi lähteä kokeilemaan koko perheen voimin, sillä esimerkiksi Seikkailuyhtiö Vaara Kolilla tarjoaa lautoja myös perheen pienimmille.

Lasten kalakeidas

Täältä SUP-laudat myös lapsille

Lappis Vesipuisto Joensuun Ilosaaren laguunissa tarjoaa koko perheelle vauhdikkaan vesipäivän kelluvalla ninjaradalla.

Tutustu vesipuistoon