Kesätekemistä koko perheelle Pohjois-Karjalassa

”Äitiiii, ei oo mitään tekemistä? ” Pohjois-Karjalassa on. Vieraile kotieläinpihalla rapsuttelemassa eläimiä tai lähde makkaranpaistoon notskille. Pakohuonepelin jännittävässä tunnelmassa viihtyy sateellakin. Museot, kaivokset, kiipeilyt ja hyppelyt – täältä löydät tekemistä koko perheelle kesän ajaksi, ja aika kuluu kuin mummolassa!

Nainen eläimien kanssa vajan edustalla

Kaikenkarvaiset ystäväni

Pohjois-Karjalan ihanat kotieläinpihat ovat lapsiperheen suosikkikohteita. Ja aina ei tarvitse lähteä edes maalle –  Sinkkolan kotieläinpiha Joensuussa tuo maalaistunnelman  kerrostalojen katveeseen.

Karvaisia kavereita pääsee rapsuttelemaan muun muassa Kiteen eläinpuistossa, Leskelän Mummon Hevospihalla, PikkuKilissä ja Saarilassa. Moni kotieläinpiha tarjoaa myös kioskiherkut retkipäivän kunniaksi. Lue alta lisää kotieläinpihoista.

Kaksi vasikkaa pellolla

Sinkkolan kotieläintila

KOTIELÄINPIHA | JOENSUU

Kaikenlaista tekemistä kaikenikäisille Joensuun Noljakassa! Kesäisin voit käydä rapsuttelemassa pihapiirissä asustelevia eläimiä, nauttimassa kesäteatterin esityksistä tai osallistumassa askartelupajaan. Kesäisin myös kotieläinpihan kahvio tarjoiluineen on avoinna kävijöille. Pihapiiriin on vapaa pääsy.
Lue lisää
Aasi aitauksessa

Kitee Zoo

Eläinpuisto | Kitee

Kiteen eläinpuiston maisemapolun varrella voi tutustua 50 eri eläinlajiin, kuten jakkeihin, ilveksiin, villasikoihin ja poroihin. Kiteen eläinpuisto sijaitsee aivan valtaite 6:n varrella Pajarinhovin matkailukeskuksessa, jossa on monipuolisia palveluita, kuten hotelli, mökkejä, ravintola ja kylpylä.
Lue lisää
Pieni poni vetää kärrejä

Leskelän Mummon Hevospiha

Kotieläinpiha | Juuka

Leskelän Mummon Hevospiha on täydellinen paikka rennon kesäpäivän viettoon perinteisessä maalaispihapiirissä. Päivä maalla- paketti sisältää eläinten hoitoa ja ruokailun. Kesäisin avoinna olevalla kotieläinpihalla pääsee tutustumaan ystävällisiin suomenhevosiin ja lampaisiin.
Lue lisää
Kolme kilipukkia aitauksessa

PikkuKili

Eläinpuisto | Lieksa

PikkuKili on kauniissa vaaramaisemassa sijaitseva käyntikohde, jonka eläinpuistossa voit tutustua eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai eksoottisiin laamoihin. Alueella voi nauttia omia eväitä tai kioskin antimia sekä halutessaan majoittua. Talvella tarjolla on mm. kirjolohen pilkintää. Talvikaudella PikkuKili on avoinna tilauksesta.
Lue lisää
Kaksi naista ponin ja vuohien kanssa

Saarilan maatilamatkailu

Kotieläinpiha | Polvijärvi

Saarilan maalaispihapiiristä löydät isompia ja pienempiä eläimiä, muun muassa poroja, kyyhkyjä, hevosia ja lampaita. Kotieläinpiha ja kesäkioski palvelevat kesäkaudella. Saarila vuokraa myös lomamökkejä Viinijärven rannalla ympäri vuoden. Talvikaudella kotieläinpiha on avoinna tilauksesta.
Lue lisää
Kolme vuohta mäen päällä

Selkie Green Care

Kotieläinpiha | Kontiolahti

Kontiolahden Selkien upeista vaaramaisemista löytyy eläinten ystäville täydellinen vierailukohde. Selkie Green Caren kotieläinpihassa saa silitellä ja viettää aikaa nelijalkaisten ystävien kanssa. Varaa ennakkoon perheellesi tai ryhmällesi ohjattu tuokio tai pidempi teemapäivä eläinten parissa.
Lue lisää
Idyllinen maalaistalo

Kukkolan tila

Käyntikohde | Joensuu

Monta mielenkiintoista kohdetta sisäänsä kätkevä Kukkolan tila sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Kukkolassa on ravintola, arboretum, puutarha, kotimuseo, taidenäyttely ja kesäaikaan pieni kotieläinpiha. Alueelta löytyvä Hiljainen huone on rovasti Antti Kukkosen muistoksi rakennettu hiljentymisen tila. Alueella on myös kota ja metsäteatteri.
Lue lisää
Lammas Kankaan tilalla Juuassa

Kankaan tila

KOTIELÄINPIHA | JUUKA

Kankaan tila Juuassa on kesäkaudella avoinna päivittäin. Tilalta löytyy mm. vuohia, lampaita, hevosia sekä villapossuja. Pihapiirissä on myös uimaranta ja kesäkahvio. Eläintenrapsuttelun lisäksi tila tarjoaa erilaisia eläinleirejä lapsille sekä aikuisille. Talvikaudella vierailut tilauksesta.
Lue lisää
Trooppiset kasvit kasvitieteellisessä puutarhassa

Sateen sattuessa sisällä

Sadepäivät ovat ihana tekosyy sisäleikkeihin. Haluaisitko sukeltaa tropiikin lämpöön, uiskennella kylpylässä tai seikkailla sisäleikkipuistossa?

Nämä kohteet ovat varmoja koko perheen suosikkeja, satoi tai paistoi.

Botanian kasvitieteellinen puutarha ja trooppiset kasvit

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
Lue lisää
Outokummun Vanhan kaivoksen museotunneli

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Lue lisää
Joensuun taidemuseo Onni

Joensuun taidemuseo Onni

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Yli 50 vuotta toiminut Taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun keskustassa uusrenessanssityylisessä rakennuksessa. Ympäri vuoden ihasteltavissa ovat museon omat taidekokoelmat, joiden ohella museossa järjestetään vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä nykytaiteesta klassikoihin.
Lue lisää
HopLop-Liukumäki

Hoplop Joensuu

SISÄLEIKKIPUISTO | JOENSUU

HopLop-sisäleikkipuistossa viihtyy koko perhe! Seikkailupuisto takaa jokaiselle tekemistä aina pallomeristä hurjiin liukumäkiin. HopLop on huippukohde etenkin, jos lomalla sattuu yllättämään sade- tai pakkaspäivä.
Lue lisää
Nuoret kiipeilemässä kiipeilykeskuksessa

Ote – Kiipeilykeskus

KIIPEILYKESKUS | JOENSUU

Turvallista ja hauskaa sisäkiipeilyä Otteella! Suuntaa Joensuun Ote -Kiipeilykeskukseen ja päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen. Omia rajojaan koettelemaan pääsee perhelipulla, kertalipulla tai useamman kerran kiipeilykortilla. Tarvittaessa voit vuokrata kengät kiipeilyä varten.
Lue lisää
Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita usean erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.
Lue lisää
Merirosvolaivan aarteet

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustan läheisyydessä toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.
Lue lisää
Vanha höyryveturi järvimaisemassa

Veturitalli

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Nurmeksen veturitalleilla toimiva Höyryraide Oy on raideliikenteen historiasta kiinnostuneiden huippukohde. Veturitalleilla on nähtävillä muun muassa höyry- ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja. Saatavilla on myös opastettuja kierroksia ja elämyksellisiä junamatkoja sekä isommille että pienemmille ryhmille.
Lue lisää
Bomban kylpylä

Bomba Spa

Kylpylä | Nurmes

Nykykarjalaista luksusta ja hemmottelua tarjoava Spa Bomba sijaitsee Break Sokos Hotel Bomban yhteydessä Nurmeksessa, aivan Pielisen rannalla. Voit rentoutua sisätilan monipuolisissa altaissa, elämyssuihkuissa ja saunoissa. Ulkona katselet tähtitaivasta lämpimistä porealtaista käsin.
Lue lisää
Cosmic Joensuun mainos

Viihdekeilahalli Cosmic

KEILAHALLI | JOENSUU

Sano stop tylsyydelle ja suuntaa Joensuun keskustassa sijaitsevaan Viihdekeilahalli Cosmiciin! Cosmicin valikoimasta löydät keilauksen lisäksi biljardi- ja snookerpöydän sekä monipuolisen pelialueen. Pelailun lomassa voit nauttia myös ravintolan antimista.
Lue lisää

Megazone Joensuu

Laserpelit | Joensuu

Hauska, futuristinen ja supersuosittu sisällä pelattava laserpeli, joka sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille seikkailunhaluisille. Megazone sopii mainiosti virkistys- ja tiimipäiviin, kokousten päätteeksi, asiakastapahtumiin, perhetapahtumiin, synttäreihin ja pikkujouluihin. Pelihalli sijaitsee Sortavalankatu 2, Joensuussa.
Lue lisää
Kaksi tyttöä onkimassa laiturilla

Koko perheen luontoretki

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

Joensuun kantakaupungin alueeltakin löydät monta lapsiperheille sopivaa retkikohdetta. Kuhasalon luontopolulla voit makkaraa paistaessa ihailla  Pyhäselän järvimaisemaa, Noljakassa tähystellä lintuja ja kesäisin laiduntavia lehmiä, Repokallion kuntopolut vievät aarnimetsän syvyyksiin ja Utran saarilla pääset nuotion ääreen  myös rattaiden kanssa.

Outokummussa erikoisuutena on Outokummun erä- ja luontokeskus, jossa on lasten oma kalakeidas. Maakunta on täynnä lapsiperheille sopivia lyhyempiä luontopolkuja ja esimerkiksi Kolin Pirunkirkon kaltaisia jännittäviä kohteita.

Lapsille sopivia ulkoilureittejä

Valitse koko perheen luontokohde

Kaksi lasta juoksee laiturilla kohti rantaa

Uimaan!

Parhaat uimapaikat kartalla

Saimaa, Pielinen, Höytiäinen ja monet muut alueen järvet sekä pienet lammet tarjoavat upeita uimapaikkoja. Tiesitkö, että pelkästään Joensuun keskusta-alueella on yhdeksän eri uimarantaa, joista moni soveltuu hyvin lasten uimapaikaksi.

Uimaan.fi – Pohjois-Karjalan uimarannat kartalla

Lue lisää Joensuun alueen uimarannoista

Lappis-vesipuisto Ilosaaressa

Kaksi lasta rentoutuu laiturilla viltin päällä

Lisää vinkkejä

Parhaat minigolfradat ympäri maakuntaa

Minigolf on leppoisaa ajanvietettä koko perheelle. Aktiviteetista voi nauttia ihan vain päiväretken merkeissä tai majoittumisen yhteydessä.

Minigolfia Joensuun Kuntokeitaalla

Minigolfia Camping Karviossa

Katujuna Joensuun keskustassa

Lähde tutustumaan Joensuun tunnetuimpiin nähtävyyksiin Jippo-katujunan kyydissä. Lähdöt maanantaista lauantaihin keskustan pysäkiltä tasatunnein  1.6.2024 –  6.8.2024 välisenä aikana.

Katujunan aikataulu ja pysäkit

Joulupukki kesäasunnollaan Kontiolahdella

Käy tervehtimässä joulupukkia!

Tiesitkö, että joulupukki viettää kesälomaansa Kiviniemen tilalla, Kontiolahdella? Joulupukki on heinäkuussa paikalla neljänä keskiviikkona klo 10-11.30 sekä klo 15-16.30, jolloin on mahdollista esittää joululahjatoiveet jo hyvissä ajoin. Lapsille on tarjolla lisäksi keppilammasrata ja tikkupullan paistoa. Ohjelman päätteeksi lapset saavat ikioman diplomin.

Katso tarkemmat tiedot

Mennään teatteriin!

Robin Hood seikkailee Sinkkolassa

Vauhdikas koko perheen seikkailu valtaa Sinkkolan kesänäyttämön kesällä 2024. Luvassa on myös paljon mukaansatempaavaa musiikkia sekä hahmoja.

Robin Hood Teatteri Traktorissa