Kesätekemistä koko perheelle Pohjois-Karjalassa

Kaipaatko vinkkejä kesän aktiviteetteihin lasten kanssa? Yllättikö sadepäivä, ja perheen pienimmät ovat tekemistä vailla? Vieraile aurinkoisena kesäpäivänä rapsuttelemassa kotieläinpihoilla asuvia eläimiä tai lähde makkaranpaistoretkelle alueen luontokohteisiin. Lapsiperhe viihtyy myös pakohuonepelin jännittävässä tunnelmassa tai maakunnan käyntikohteiden tarinoihin tutustuen. Koko perheelle tekemistä, koko kesän ajaksi!

VK-saarila-maatilamatkailu

Vieraile kotieläinpihoilla

Pohjois-Karjalan ihanat kotieläinpihat ovat lapsiperheen maaseutukohteita parhaimmillaan! Ja aina ei tarvitse lähteä edes maalle, koska Sinkkolan kotieläinpiha Joensuussa palvelee kesäaikaan kerrostalojen katveessa, tuoden ihanaa maalaistunnelmaa keskelle kaupunkia.

Perheen pienimmät pääsevät rapsuttelemaan erilaisia eläimiä muun muassa Kiteen eläinpuistossa, Leskelän Mummon Hevospihalla, PikkuKilissä ja Saarilassa. Moni kotieläinpiha tarjoaa myös kioskipalveluita tai muita aktiviteetteja eläimiin tutustumisen ohella. Lue alta lisää kotieläinpihoista.

VK-SINKKOLA-KOTIELÄINPIHA-JOENSUU

Sinkkolan kotieläintila

KOTIELÄINPIHA | JOENSUU

Kaikenlaista tekemistä kaikenikäisille Joensuun Noljakassa! Kesäisin voit käydä rapsuttelemassa pihapiirissä asustelevia eläimiä, nauttimassa kesäteatterin esityksistä tai osallistumassa askartelupajaan. Kesäisin myös kotieläinpihan kahvio tarjoiluineen on avoinna kävijöille. Pihapiiriin on vapaa pääsy.
Kartalla
Lue lisää
vk-Kitee-Zoo-Kiteen-eläinpuisto-aasi

Kitee Zoo

Eläinpuisto | Kitee

Kiteen eläinpuiston maisemapolun varrella voi tutustua 50 eri eläinlajiin, kuten jakkeihin, ilveksiin, villasikoihin ja poroihin. Kiteen eläinpuisto sijaitsee aivan valtaite 6:n varrella Pajarinhovin matkailukeskuksessa, jossa on monipuolisia palveluita, kuten hotelli, mökkejä, ravintola ja kylpylä.
Kartalla
Lue lisää
Leskelän-mummon-hevospiha-juuassa-kotieläinpiha

Leskelän Mummon Hevospiha

Opastettuja retkiä | Juuka

Leskelän Mummon Hevospiha on täydellinen paikka rennon kesäpäivän viettoon perinteisessä maalaispihapiirissä. Päivä maalla- paketti sisältää eläinten hoitoa ja ruokailun. Kesäisin avoinna olevalla kotieläinpihalla pääsee tutustumaan ystävällisiin suomenhevosiin ja lampaisiin.
Kartalla
Lue lisää
pikkukili-kotieläinpiha-vuohi-lieksassa

PikkuKili

Eläinpuisto | Lieksa

PikkuKili on kauniissa vaaramaisemassa sijaitseva käyntikohde, jonka eläinpuistossa voit tutustua eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai eksoottisiin laamoihin. Alueella voi nauttia omia eväitä tai kioskin antimia sekä halutessaan majoittua. Talvella tarjolla on mm. kirjolohen pilkintää.
Kartalla
Lue lisää
VK-saarilan-kotieläinpiha-poni-vuohi

Saarilan maatilamatkailu

Kotieläinpiha | Polvijärvi

Saarilan maalaispihapiiristä löydät isompia ja pienempiä eläimiä, muun muassa poroja, kyyhkyjä, hevosia ja lampaita. Kotieläinpiha ja kesäkioski palvelevat kesäkaudella. Saarila vuokraa myös lomamökkejä Viinijärven rannalla ympäri vuoden.
Kartalla
Lue lisää
selkie-green-care-kontiolahti-vuohet

Selkie Green Care

Kotieläinpiha | Kontiolahti

Kontiolahden Selkien upeista vaaramaisemista löytyy eläinten ystäville täydellinen vierailukohde. Selkie Green Caren kotieläinpihassa saa silitellä ja viettää aikaa nelijalkaisten ystävien kanssa. Varaa ennakkoon perheellesi tai ryhmällesi ohjattu tuokio tai pidempi teemapäivä eläinten parissa.
Kartalla
Lue lisää
kukkolan-tila-joensuu

Kukkolan tila

Käyntikohde | Joensuu

Monta mielenkiintoista kohdetta sisäänsä kätkevä Kukkolan tila sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Kukkolassa on ravintola, arboretum, puutarha, kotimuseo, taidenäyttely ja kesäaikaan pieni kotieläinpiha. Alueelta löytyvä Hiljainen huone on rovasti Antti Kukkosen muistoksi rakennettu hiljentymisen tila. Alueella on myös kota ja metsäteatteri.
Kartalla
Lue lisää
kankaantila-juuka-kotielainpiha

Kankaan tila

KOTIELÄINPIHA | JUUKA

Kankaan tila Juuassa on kesäkaudella avoinna päivittäin. Tilalta löytyy mm. vuohia, lampaita, hevosia sekä villapossuja. Pihapiirissä on myös uimaranta ja kesäkahvio. Eläintenrapsuttelun lisäksi tila tarjoaa erilaisia eläinleirejä lapsille sekä aikuisille. Talvikaudella vierailut tilauksesta.
Kartalla
Lue lisää
vk-Tapahtumapuutarha-Perhospuutarha-Botania-Joensuussa

Sisäaktiviteetteja sadepäivien varalle

Aurinkoisinkin kesä pitää sisällään muutaman sadepäivän, joten tekemistä on hyvä suunnitella myös vesikeliin. Haluaisitko sukeltaa tropiikin lämpöön, uiskennella kylpylässä, leikkiä satukaupungissa vai seikkailla sisäleikkipuistossa?

Nämä kohteet ovat varmoja koko perheen suosikkeja, joihin kannattaa toki suunnata myös aurinkoisella kelillä.

vk-botania-joensuu-perhospuutarha-puutarha

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
Kartalla
Lue lisää
Mukulakatu-lasten-museo-Joensuun-keskustassa-taitokorttelissa

Mukulakatu lasten museo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Mukulakatu on Joensuun keskustassa, Carelicumin rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen leikkipaikka, joka muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Puukaupungin kujilta löytyy leikkien lavasteiksi satumaisia taloja, kauppa, juna ja Aarrejärvi. Mukulakadulla viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
Kartalla
Lue lisää
vk-Outokummussa-Vanha-Kaivos-Museo

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Kartalla
Lue lisää
HopLop-Liukumäki

Hoplop Joensuu

SISÄLEIKKIPUISTO | JOENSUU

HopLop-sisäleikkipuistossa viihtyy koko perhe! Seikkailupuisto takaa jokaiselle tekemistä aina pallomeristä hurjiin liukumäkiin. HopLop on huippukohde etenkin, jos lomalla sattuu yllättämään sade- tai pakkaspäivä.
Kartalla
Lue lisää
Ote-Kiipeilykeskus

Ote – Kiipeilykeskus

KIIPEILYKESKUS | JOENSUU

Turvallista ja hauskaa sisäkiipeilyä Otteella! Suuntaa Joensuun Ote -Kiipeilykeskukseen ja päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen. Omia rajojaan koettelemaan pääsee perhelipulla, kertalipulla tai useamman kerran kiipeilykortilla. Tarvittaessa voit vuokrata kengät kiipeilyä varten.
Kartalla
Lue lisää
Pohjois-Karjalan-Museo-Hilma-Joensuun-keskustassa

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvä näyttely esittelee mm. Pohjois-Karjalan alueen historiaa, karjalaista kulttuuriperinnettä ja sotahistoriaa. Näyttelyyn on saatavilla mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
Kartalla
Lue lisää
huonepakopeli-joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita neljän erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.
Kartalla
Lue lisää
Pakotarinat-Joensuu-merirosvolaiva

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.
Kartalla
Lue lisää
Steamtrail-höyryjuna-nurmeksessa

Veturitalli

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Nurmeksen veturitalleilla toimiva Höyryraide Oy on raideliikenteen historiasta kiinnostuneiden huippukohde. Veturitalleilla on nähtävillä muun muassa höyry- ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja. Saatavilla on myös opastettuja kierroksia ja elämyksellisiä junamatkoja sekä isommille että pienemmille ryhmille.
Kartalla
Lue lisää
Kylpylä-Bomba-Spa-Nurmeksessa-Pielisen-rannassa

Bomba Spa

Kylpylä | Nurmes

Bomba Spa sijaitsee Sokos Hotel Bomban yhteydessä Nurmeksessa, aivan Pielisen rannalla. Voit rentoutua sisätilan monipuolisissa altaissa, elämyssuihkuissa ja saunoissa. Ulkona katselet tähtitaivasta lämpimistä porealtaista käsin.
Kartalla
Lue lisää
lomakeskushuhmari-kylpylä-spa-polvijärvi

Lomakeskus Huhmarin kylpylä

KYLPYLÄ | POLVIJÄRVI

Lomakeskus Huhmarin Vesimaailma-kylpylän altaat ja poreet tarjoavat rentoutumista koko perheelle. Kylpylä on majoittuvien asiakkaiden vapaassa käytössä, muille erillisellä lipulla. Vesimaailmasta löytyy kuntouintiallas, lastenallas, poreallas, viihdeallas sekä ulkoallas.
Kartalla
Lue lisää
coscmic-joensuu

Viihdekeilahalli Cosmic

KEILAHALLI | JOENSUU

Sano stop tylsyydelle ja suuntaa Joensuun keskustassa sijaitsevaan Viihdekeilahalli Cosmiciin! Cosmicin valikoimasta löydät keilauksen lisäksi biljardi- ja snookerpöydän tai voit haastaa ystäväsi dartsin heittokisaan. Pelailun lomassa voit nauttia myös ravintolan antimista.
Kartalla
Lue lisää
VK-tyttö-kalastaa-mökillä

Koko perhe luontoon!

Lapsiperheiden luontokohteet Pohjois-Karjalassa

Lasten kanssa retkeillessä luonnon ihmeet näyttäytyvät aivan uudesta näkökulmasta. Esimerkiksi Joensuun kantakaupungin alueelta löytyy useampi lapsiperheille sopiva luontoretkikohde. Kuhasalon luontopolulla voit paistaa makkaraa ihaillen Pyhäselän järvimaisemaa, Noljakassa tähystellä lintuja ja kesäisin laiduntavia lehmiä, Repokallion kuntopolut vievät aarnimetsän syvyyksiin ja Utran saarilla voit huoletta käydä istuskelemassa nuotion äärellä myös rattaiden kanssa.

Outokummussa erikoisuutena on Outokummun erä- ja luontokeskus, jossa on lasten oma kalakeidas. Myös muu maakunta on täynnä lapsiperheille sopivia lyhyempiä luontopolkuja ja esimerkiksi Kolin Pirunkirkon kaltaisia jännittäviä kohteita.

Valitse koko perheen luontokohde
VK-kaksi-tyttöä-juoksee-laiturilla

Uimaan!

Parhaat uimapaikat kartalla

Saimaa, Pielinen, Höytiäinen ja monet muut alueen järvet sekä pienet lammet tarjoavat upeita uimapaikkoja. Tiesitkö, että pelkästään Joensuun keskusta-alueella on yhdeksän eri uimarantaa, joista moni soveltuu hyvin lasten uimapaikaksi.

Uimaan.fi – Pohjois-Karjalan uimarannat kartalla

Lue lisää Joensuun alueen uimarannoista

vk-lapset-laiturilla-lapsi-tyttö

Muita vinkkejä!

Parhaat minigolfradat ympäri maakuntaa

Minigolf on leppoisaa ajanvietettä koko perheelle. Aktiviteetista voi nauttia ihan vain päiväretken merkeissä tai majoittumisen yhteydessä.

Minigolfia Joensuun Kuntokeitaalla

Minigolfia Huhmarissa Polvijärvellä

Minigolfia Kolilla

Minigolfia Bomballa Nurmeksessa

Minigolfia Camping Karviossa

Katujuna Joensuun keskustassa

Lähde tutustumaan Joensuun tunnetuimpiin nähtävyyksiin Jippo-katujunan kyydissä. Lähdöt maanantaista lauantaihin keskustan pysäkiltä tasatunnein  4.6.2022-7.8.2022 välisenä aikana.

Katujunan aikataulu ja pysäkit