Kesätekemistä koko perheelle Pohjois-Karjalassa

Kaipaatko vinkkejä kesän aktiviteetteihin lasten kanssa? Yllättikö sadepäivä, ja perheen pienimmät ovat tekemistä vailla? Vieraile aurinkoisena kesäpäivänä rapsuttelemassa kotieläinpihoilla asuvia eläimiä tai lähde makkaranpaistoretkelle alueen luontokohteisiin. Lapsiperhe viihtyy myös pakohuonepelin jännittävässä tunnelmassa tai maakunnan käyntikohteiden tarinoihin tutustuen. Koko perheelle tekemistä, koko kesän ajaksi!

Nainen eläimien kanssa vajan edustalla

Vieraile kotieläinpihoilla

Pohjois-Karjalan ihanat kotieläinpihat ovat lapsiperheen maaseutukohteita parhaimmillaan! Ja aina ei tarvitse lähteä edes maalle, koska Sinkkolan kotieläinpiha Joensuussa palvelee kesäaikaan kerrostalojen katveessa, tuoden ihanaa maalaistunnelmaa keskelle kaupunkia.

Perheen pienimmät pääsevät rapsuttelemaan erilaisia eläimiä muun muassa Kiteen eläinpuistossa, Leskelän Mummon Hevospihalla, PikkuKilissä ja Saarilassa. Moni kotieläinpiha tarjoaa myös kioskipalveluita tai muita aktiviteetteja eläimiin tutustumisen ohella. Lue alta lisää kotieläinpihoista.

Kaksi vasikkaa pellolla

Sinkkolan kotieläintila

KOTIELÄINPIHA | JOENSUU

Kaikenlaista tekemistä kaikenikäisille Joensuun Noljakassa! Kesäisin voit käydä rapsuttelemassa pihapiirissä asustelevia eläimiä, nauttimassa kesäteatterin esityksistä tai osallistumassa askartelupajaan. Kesäisin myös kotieläinpihan kahvio tarjoiluineen on avoinna kävijöille. Pihapiiriin on vapaa pääsy.
Lue lisää
Aasi aitauksessa

Kitee Zoo

Eläinpuisto | Kitee

Kiteen eläinpuiston maisemapolun varrella voi tutustua 50 eri eläinlajiin, kuten jakkeihin, ilveksiin, villasikoihin ja poroihin. Kiteen eläinpuisto sijaitsee aivan valtaite 6:n varrella Pajarinhovin matkailukeskuksessa, jossa on monipuolisia palveluita, kuten hotelli, mökkejä, ravintola ja kylpylä.
Lue lisää
Pieni poni vetää kärrejä

Leskelän Mummon Hevospiha

Opastettuja retkiä | Juuka

Leskelän Mummon Hevospiha on täydellinen paikka rennon kesäpäivän viettoon perinteisessä maalaispihapiirissä. Päivä maalla- paketti sisältää eläinten hoitoa ja ruokailun. Kesäisin avoinna olevalla kotieläinpihalla pääsee tutustumaan ystävällisiin suomenhevosiin ja lampaisiin.
Lue lisää
Kolme kilipukkia aitauksessa

PikkuKili

Eläinpuisto | Lieksa

PikkuKili on kauniissa vaaramaisemassa sijaitseva käyntikohde, jonka eläinpuistossa voit tutustua eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai eksoottisiin laamoihin. Alueella voi nauttia omia eväitä tai kioskin antimia sekä halutessaan majoittua. Talvella tarjolla on mm. kirjolohen pilkintää.
Lue lisää
Kaksi naista ponin ja vuohien kanssa

Saarilan maatilamatkailu

Kotieläinpiha | Polvijärvi

Saarilan maalaispihapiiristä löydät isompia ja pienempiä eläimiä, muun muassa poroja, kyyhkyjä, hevosia ja lampaita. Kotieläinpiha ja kesäkioski palvelevat kesäkaudella. Saarila vuokraa myös lomamökkejä Viinijärven rannalla ympäri vuoden.
Lue lisää
Kolme vuohta mäen päällä

Selkie Green Care

Kotieläinpiha | Kontiolahti

Kontiolahden Selkien upeista vaaramaisemista löytyy eläinten ystäville täydellinen vierailukohde. Selkie Green Caren kotieläinpihassa saa silitellä ja viettää aikaa nelijalkaisten ystävien kanssa. Varaa ennakkoon perheellesi tai ryhmällesi ohjattu tuokio tai pidempi teemapäivä eläinten parissa.
Lue lisää
Idyllinen maalaistalo

Kukkolan tila

Käyntikohde | Joensuu

Monta mielenkiintoista kohdetta sisäänsä kätkevä Kukkolan tila sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Kukkolassa on ravintola, arboretum, puutarha, kotimuseo, taidenäyttely ja kesäaikaan pieni kotieläinpiha. Alueelta löytyvä Hiljainen huone on rovasti Antti Kukkosen muistoksi rakennettu hiljentymisen tila. Alueella on myös kota ja metsäteatteri.
Lue lisää
Lammas Kankaan tilalla Juuassa

Kankaan tila

KOTIELÄINPIHA | JUUKA

Kankaan tila Juuassa on kesäkaudella avoinna päivittäin. Tilalta löytyy mm. vuohia, lampaita, hevosia sekä villapossuja. Pihapiirissä on myös uimaranta ja kesäkahvio. Eläintenrapsuttelun lisäksi tila tarjoaa erilaisia eläinleirejä lapsille sekä aikuisille. Talvikaudella vierailut tilauksesta.
Lue lisää
Trooppiset kasvit kasvitieteellisessä puutarhassa

Sisäaktiviteetteja sadepäivien varalle

Aurinkoisinkin kesä pitää sisällään muutaman sadepäivän, joten tekemistä on hyvä suunnitella myös vesikeliin. Haluaisitko sukeltaa tropiikin lämpöön, uiskennella kylpylässä, leikkiä satukaupungissa vai seikkailla sisäleikkipuistossa?

Nämä kohteet ovat varmoja koko perheen suosikkeja, joihin kannattaa toki suunnata myös aurinkoisella kelillä.

Botanian kasvitieteellinen puutarha ja trooppiset kasvit

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
Lue lisää
Mukulakatu

Mukulakatu lasten museo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Mukulakatu on Joensuun keskustassa, Carelicumin rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen leikkipaikka, joka muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Puukaupungin kujilta löytyy leikkien lavasteiksi satumaisia taloja, kauppa, juna ja Aarrejärvi. Mukulakadulla viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
Lue lisää
Outokummun Vanhan kaivoksen museotunneli

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Lue lisää
HopLop-Liukumäki

Hoplop Joensuu

SISÄLEIKKIPUISTO | JOENSUU

HopLop-sisäleikkipuistossa viihtyy koko perhe! Seikkailupuisto takaa jokaiselle tekemistä aina pallomeristä hurjiin liukumäkiin. HopLop on huippukohde etenkin, jos lomalla sattuu yllättämään sade- tai pakkaspäivä.
Lue lisää
Nuoret kiipeilemässä kiipeilykeskuksessa

Ote – Kiipeilykeskus

KIIPEILYKESKUS | JOENSUU

Turvallista ja hauskaa sisäkiipeilyä Otteella! Suuntaa Joensuun Ote -Kiipeilykeskukseen ja päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen. Omia rajojaan koettelemaan pääsee perhelipulla, kertalipulla tai useamman kerran kiipeilykortilla. Tarvittaessa voit vuokrata kengät kiipeilyä varten.
Lue lisää
Pohjois-Karjalan museo Hilman näyttely

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvä näyttely esittelee mm. Pohjois-Karjalan alueen historiaa, karjalaista kulttuuriperinnettä ja sotahistoriaa. Näyttelyyn on saatavilla mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
Lue lisää
Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita neljän erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.
Lue lisää
Merirosvolaivan aarteet

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.
Lue lisää
Vanha höyryveturi järvimaisemassa

Veturitalli

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Nurmeksen veturitalleilla toimiva Höyryraide Oy on raideliikenteen historiasta kiinnostuneiden huippukohde. Veturitalleilla on nähtävillä muun muassa höyry- ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja. Saatavilla on myös opastettuja kierroksia ja elämyksellisiä junamatkoja sekä isommille että pienemmille ryhmille.
Lue lisää
Bomban kylpylä

Bomba Spa

Kylpylä | Nurmes

Bomba Spa sijaitsee Sokos Hotel Bomban yhteydessä Nurmeksessa, aivan Pielisen rannalla. Voit rentoutua sisätilan monipuolisissa altaissa, elämyssuihkuissa ja saunoissa. Ulkona katselet tähtitaivasta lämpimistä porealtaista käsin.
Lue lisää
Lomakeskus Huhmarin kylpylä

Lomakeskus Huhmarin kylpylä

KYLPYLÄ | POLVIJÄRVI

Lomakeskus Huhmarin Vesimaailma-kylpylän altaat ja poreet tarjoavat rentoutumista koko perheelle. Kylpylä on majoittuvien asiakkaiden vapaassa käytössä, muille erillisellä lipulla. Vesimaailmasta löytyy kuntouintiallas, lastenallas, poreallas, viihdeallas sekä ulkoallas.
Lue lisää
Cosmic Joensuun mainos

Viihdekeilahalli Cosmic

KEILAHALLI | JOENSUU

Sano stop tylsyydelle ja suuntaa Joensuun keskustassa sijaitsevaan Viihdekeilahalli Cosmiciin! Cosmicin valikoimasta löydät keilauksen lisäksi biljardi- ja snookerpöydän tai voit haastaa ystäväsi dartsin heittokisaan. Pelailun lomassa voit nauttia myös ravintolan antimista.
Lue lisää
Kaksi tyttöä onkimassa laiturilla

Koko perhe luontoon!

Lapsiperheiden luontokohteet Pohjois-Karjalassa

Lasten kanssa retkeillessä luonnon ihmeet näyttäytyvät aivan uudesta näkökulmasta. Esimerkiksi Joensuun kantakaupungin alueelta löytyy useampi lapsiperheille sopiva luontoretkikohde. Kuhasalon luontopolulla voit paistaa makkaraa ihaillen Pyhäselän järvimaisemaa, Noljakassa tähystellä lintuja ja kesäisin laiduntavia lehmiä, Repokallion kuntopolut vievät aarnimetsän syvyyksiin ja Utran saarilla voit huoletta käydä istuskelemassa nuotion äärellä myös rattaiden kanssa.

Outokummussa erikoisuutena on Outokummun erä- ja luontokeskus, jossa on lasten oma kalakeidas. Myös muu maakunta on täynnä lapsiperheille sopivia lyhyempiä luontopolkuja ja esimerkiksi Kolin Pirunkirkon kaltaisia jännittäviä kohteita.

Valitse koko perheen luontokohde
Kaksi lasta juoksee laiturilla kohti rantaa

Uimaan!

Parhaat uimapaikat kartalla

Saimaa, Pielinen, Höytiäinen ja monet muut alueen järvet sekä pienet lammet tarjoavat upeita uimapaikkoja. Tiesitkö, että pelkästään Joensuun keskusta-alueella on yhdeksän eri uimarantaa, joista moni soveltuu hyvin lasten uimapaikaksi.

Uimaan.fi – Pohjois-Karjalan uimarannat kartalla

Lue lisää Joensuun alueen uimarannoista

Lappis-vesipuisto Ilosaaressa

Kaksi lasta rentoutuu laiturilla viltin päällä

Muita vinkkejä!

Parhaat minigolfradat ympäri maakuntaa

Minigolf on leppoisaa ajanvietettä koko perheelle. Aktiviteetista voi nauttia ihan vain päiväretken merkeissä tai majoittumisen yhteydessä.

Minigolfia Joensuun Kuntokeitaalla

Minigolfia Huhmarissa Polvijärvellä

Minigolfia Kolilla

Minigolfia Bomballa Nurmeksessa

Minigolfia Camping Karviossa

Katujuna Joensuun keskustassa

Lähde tutustumaan Joensuun tunnetuimpiin nähtävyyksiin Jippo-katujunan kyydissä. Lähdöt maanantaista lauantaihin keskustan pysäkiltä tasatunnein  4.6.2022-7.8.2022 välisenä aikana.

Katujunan aikataulu ja pysäkit