Pohjois-Karjalan käyntikohteet ja luontokohteet kootusti

Joensuun museotarjonta? Kolin, Patvinsuon tai Petkeljärven luontoreitit? Lempikohteet lapsiperheille? Kun etsit ideoita museoihin, näyttelyihin tai kulttuurikohteisiin, tai kaipaat muuta mielenkiintoista nähtävää, olet nyt oikeassa paikassa. Hae, löydä ja inspiroidu!

Sijainti

Tyyppi

Lisävalinnat

bomban-talo-karjalaiskylä-nurmes

Bomban talo ja karjalaiskylä

Kulttuurikohde | Nurmes

Bomban talo ja karjalaiskylä vaalii karjalaista rakennusarkkitehtuuria ja kulttuuria koristeellisine rakennuksineen. Karjalaiskylän putiikeista löydät käsitöitä, matkamuistoja ja paikallisia tuotteita. Sokos Hotel Bomban hotelli- ja ravintolapalvelut, kylpylä ja ohjelmapalvelut sijaitsevat karjalaiskylän välittömässä läheisyydessä.
vk-Joensuu-Botania-trooppinen-puutarha-perhonen

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
galleria-tienkorva

Galleria Tienkorva

Museot ja näyttelyt | Kitee

Galleria Tienkorva Kiteen Niinikummussa on kiteeläisen taiteilijaparin koti, joka muuntautuu kesällä näyttelytilaksi. Kesäaikaan taidenäyttelyihin ja puutarhaan pääsee tutustumaan myös opastetuilla kierroksilla.
vk-metsäretki-kesä

Heinäveden luontokohteet

Retkeilykohteet | Heinävesi

Heinäveden luontokohteiden uniikki elämys on Valamon ja Lintulan luostareiden välillä kulkeva 18km mittainen luostarivaellus, jonka varrelle osuu polkujen lisäksi myös pitkospuita, kosteikkoja ja erilaisia metsätyyppejä. Lisäksi Heinävedellä on useampia lyhyitä luontopolkuja, jotka sopivat hyvin lasten kanssa liikkuville.
vk-Kolin-kansallispuisto-auringonlasku-Kolilla-retkeilijät

Herajärven kierros

Retkeilykohde | Koli

Kolin kansallispuiston halki kulkeva Herajärven kierros koostuu kahdesta rengasreitistä. Retkeilijä voi valita mieltymyksensä mukaan reitin pituudeksi 61km, 35km tai 30km, jotka ovat kierrettävissä lumettomaan aikaan. Herajärven kierros kulkee vanhojen pihapiirien, kulttuurimaisemien ja näköalapaikkojen kautta.
ikolan-museo-nurmeksessa

Ikolan museo

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Ikolan museon pihapiirissä ja rakennuksissa voit aistia vanhan ajan maalaistunnelmaa. Vanhassa Ikolan navettarakennuksessa esitellään mm. Nurmeksen meijeri- ja maataloustoiminnan historiaa. Päärakennus henkii viime vuosisadan tyyliä ja on myös varattavissa yksityiskäyttöön. Kesäisin voit tervehtiä ulkomuseon pihassa laiduntavia lampaita.
vk-Ilomantsi-Koitajoki-auringonlasku

Ilomantsin luontokohteet

Retkeilyalueet | Ilomantsi

Ilomantsin alueella riittää retkeilijän unelmakohteita! Petkeljärven ja Patvinsuon kansallispuistot tarjoavat erimittaisia reittejä muutamasta kilometristä kymmeniin kilometreihin. Ilomantsista löytyy monien muiden reittien lisäksi Taitajan taival, Pohjois-Karjalan vanhin merkitty retkeilyreitti sekä Möhköstä Patvinsuolle ulottuva Susitaival, joka on pituudeltaan lähes 100 km.
Joensuun-bunkkerimuseo-tykki

Joensuun Bunkkerimuseo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Joensuun bunkkerimuseo sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Museoalueella voit tutustua Salpalinjan linnoitusrakenteisiin ja bunkkerin näyttelyyn, joka kertoo Salpalinjan rakentamisesta ja museon alueella olleen linnoitustyömaan arjesta. Näyttelybunkkerit ovat yleisölle avoinna kesäisin, ja muuten alueelle pääsee myös aukioloaikojen ulkopuolella.
joensuun-kaupunginorkesteri-torvi

Joensuun kaupunginorkesteri

Konsertit | Joensuu

Joensuun 35-henkinen sinfoniaorkesteri soittaa vuosittain noin 80 konserttia pääasiassa Carelia-salissa. Sinfoniakonserttien lisäksi orkesteri soittaa myös kirkko- ja kamarimusiikkia sekä kevyen musiikin helmiä.
Joensuun-kaupunginteatteri-teatteri-Joensuun-keskustassa

Joensuun kaupunginteatteri

Teatteri | Joensuu

Joensuun kaupunginteatteri on Pohjois-Karjalan alueteatteri ja Suomen itäisin ammattiteatteri, jonka ohjelmiston pohjana on vankka kotimaisuus ja kunnianosoitus pohjoiskarjalaisuudelle. Teatteri toimii Joensuun kaupungintalossa aivan kaupungin keskustassa. Vuosittain esitetään 12-15 tuotantoa eri tyylisuunnista, lastennäytelmiä ja klassikoita unohtamatta.
vk-Joensuu-retkeilijät-utransaaret

Joensuun luontopolut

Retkeilykohteet | Joensuu

Joensuun seudulta löytyy useita luontopolkuja -ja retkeilykohteita ulkoiluun koko perheen kanssa. Esimerkiksi Kuhasaloon, Noljakan luontopolulle ja Utran saariin pääsee lähelle autolla tai bussilla. Pidemmän matkan päässä maaseutualueilla on myös upeita kohteita, jotka saavuttaa helpoiten omalla autolla. Osa reiteistä palvelee ulkoilijoita ympäri vuoden.
vk-Joensuun-taidemuseo-Onni-keskuspuistossa

Joensuun taidemuseo Onni

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Yli 50 vuotta toiminut Taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun keskustassa uusrenessanssityylisessä rakennuksessa. Ympäri vuoden ihasteltavissa ovat museon omat taidekokoelmat, joiden ohella museossa järjestetään vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä nykytaiteesta klassikoihin.