Ladut joka lähtöön

Lumivarman Pohjois-Karjalan laaja latuverkosto ja rinnetarjonta vastaa vaativankin hiihtäjän tai laskijan tarpeisiin. Hiihtolatujen valikoima yllättää monipuolisuudellaan ja joukosta löydät myös kätkettyjä helmiä, joilla saa hiihdellä aivan omassa rauhassa. Monilla laduilla pääsee harrastamaan hiihtoa myös koiran kanssa, ja useat hiihtokohteet tarjoavat lisäksi suksihuollon ja latukahvioiden palveluita. Alueellamme on kolme laskettelukeskusta: Kolin laskettelukeskus, Rinnekeskus Pääskyvuori ja Laskettelukeskus Mustavaara, joista löytyy valinnanvaraa perheiden, aloittelijoiden ja kokeneiden laskijoiden makuun. Siispä rennosti lumille!

Mies hiihtää tykkylumipuiden lomassa Kolilla

Laturetkelle Kolilla

Kolin vaihtelevissa maastoissa hiihdetään 4-5 kuukautta vuodesta, ja sydäntalvella Kolin ladut ulottuvat peräti 80 kilometrin matkalle. Kolilta löytyy myös 25 kilometrin mittainen, Suomen pisin yhtämittainen valaistu latu.

Talven aikana Kolin maisemissa hiihdetään myös perinteikkäissä hiihtotapahtumissa.

Kolin latukarttoihin ja latuseurantaan

Kolin ulkoilureitit talvella

Kontiolahden jäähdytetty latu

Kontiolahti – hiihtäjän paratiisi

Kontiolahdella hiihtokausi alkaa jo lokakuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen jäähdytetyn ladun ansiosta. Hyppää suksille ampumahiihdon maailmancupin näyttämöllä Kontiolahden ampumahiihtostadionilla tai nauti laturetkistä alueen monilla muilla laduilla.

Kontiolahden latukartta

Ampumahiihtostadionilla hiihtäjiä palvelee Kontiolahti Outdoorin suksivuokraus- ja suksihuoltopalvelu sekä kahvila-ravintola Napakymppi.

Kontiolahti Outdoorin palvelut

Mies ja nainen hiihtämässä järven jäällä

Helposti hiihtämään Bomballa

Bomban alueella Nurmeksessa on monien muiden talviaktiviteettien ohella useista eri reiteistä koostuva latuverkosto.

Latuvaihtoehdoista löytyy myös koiran kanssa hiihtämiseen soveltuva latu sekä Break Sokos Hotel Bomban rannasta lähtevä jäälatu.

Tutustu Bomban alueen latuihin

Hiihtäjät Pielisen jäällä

Lumista iloa Ilomantsissa!

Ilomantsin keskustan monipuoliset hiihtoladut lähtevät Parppein liikuntakeskuksesta ja palvelevat niin aloittelevaa kuin kokeneempaakin hiihtäjää.

Tutustu latuihin

Ilomantsin ladut, luistelukentät ja pulkkamäet on koottu myös huoltoseurantapalveluun, josta näet ajantasaiset tiedot.

Latukartta ja huoltoseuranta

Hiihdä Siiri Rantasen suksenjäljissä

Ilomantsista voit siirtyä helposti toiseen itäiseen kuntaan, hiihtäjälegenda Siiri Rantasen kotipitäjään Tohmajärvelle. Tohmajärveltä löytyykin lyhyempien reittien lisäksi myös 12 kilometrin mittainen Siirin lenkki.

Hyppää Tohmajärven laduille

Hiihtäjä lumisessa metsässä

Laduille melkein torilta Joensuussa

Joensuun latuverkko on satojen kilometrien mittainen. Joensuussa hiihdät kaupungin valojen alla tai maaseutualueiden rauhassa. Sääolosuhteiden salliessa myös useat jääladut palvelevat niin perinteisen kuin vapaan hiihtotavan suksijoita.

Joensuun latuseuranta

Joensuun latuesittelyt

Hymyilevä nainen lumikenkäilemässä Kolilla

Lähietäisyydellä Joensuusta – Liperin hiihtohelmet

Liperi sijaitsee hiihtomatkan päässä Joensuusta. Osa Joensuun laduista yhdistyy Liperin alueen latuihin, joten innokkaimmiltakaan ei latu lopu kesken! Liperissä on useita valaistuja latuja ja kokeneenkin hiihtäjän tarpeisiin vastaava Pärnävaaran urheilukeskus, jossa toimii myös suksimyynti ja -huolto. Muutaman kerran viikossa on mahdollisuus harjoitella Pärnävaaran valaistulla ladulla myös valjakkohiihtoa. Pärnävaaran latukahvio palvelee päivittäin Luontoliikuntakeskuksen yhteydessä.

Hiihtele Liperiin

Tutustu Pärnän palveluihin

Hiihtäjät Pielisen jäällä

Suksi Juukaan!

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Kolilta sijaitseva Juuka tarjoaa monipuolisia valaistuja latuja kaikentasoisille hiihtäjille. Sivakoi Taivaanpankolla, Nunnanlahden valaistulla ladulla tai hiihtele Putkilatu päästä päähän. Juuassa on järjestetty myös koiravuorot koiran kanssa hiihtäville.

Juuan latukartalle

Pariskunta lumikenkäilemässä Kolilla

Lieksassa latu ei lopu

Lieksassa hiihtäjää hemmotellaan kaupungin ylläpitämillä laduilla, Kolin alueen monipuolisella tarjonnalla ja jääladuilla. Timitran hiihtokeskuksessa ja Pankakoskella on tarjolla omat vuorot myös koirahiihdon harrastajille.

Hiihtoretkelle Lieksaan

Mies temppuilee suksillaan Pielisen jäällä

Kätevästi ladulle Outokummussa

Outokummun keskustan tuntumassa on useita latuja, joista Matovaaran 1-5 km mittaiset ladut on valaistu. Keskustan majoituskohteista pääsee kätevästi monille eri laduille ja luonnon rauhaan.

Outokummun latuseurantaan

Mies meditoi järvellä talvella

Hiki pintaan Heinävedellä

Heinävedeltä löytyy useampi valaistu latu sekä keliolosuhteiden salliessa kattavat jäälatuverkostot. Reittivalikoima kattaa 2-13 kilometrin pituisia latuja ja ne soveltuvat niin helppoutta kuin haasteita kaipaavalle.

Tutustu latuihin

Nainen hiihtämässä lumisessa metsässä Kolilla

Nosta sykettä Kiteellä ja lähialueella

Kiteen Hutsin urheilukeskuksesta lähtevät ladut on tehty vaativaan maastoon, joten hiki nousee varmasti pintaan! Rauhallisempaan menoon Kiteen laduista sopii Kiteen Peltolan, Kiteenjärven sekä Kesälahden Sortolammen ladut. Myös valaistuja latukilometrejä on hyvin tarjolla.

Katso latutiedot

Pyöräilyyn tai juoksuun: Peltolan Talvi -trail

Peltolan Talvi -trail sopii kuljettavaksi kävellen, juosten tai fatbikella. Aloittelijallekin sopiva, kaksisuuntainen reitti on merkitty sinivalkoisella värillä. Lähtöpiste on Kiteen terveyskeskuksen pysäköintipaikalla.

Katso huoltotilanne

Rääkkylän reitit sopivat kaikille

Rääkkylässä latuja riittää helposta keskivaikeaan, ja myös kiekkokaukalo on matkailijoiden käytössä.

Tutustu latuihin

Laskettelukeskukset Pohjois-Karjalassa

Kolin Laskettelukeskus

Laskettelu | Koli

Ukko-Kolin rinteet kuuluvat Suomen vanhimpiin laskettelurinteisiin. Kolin laskettelurinteet sijoittuvat Kolin kansallispuiston maisemiin, joiden huipulta avautuu upea näkymä Pieliselle. Yhteensä seitsemän eri rinnettä antavat valinnanvaraa niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle laskijalle. Ski & Spa -bussi kuljettaa rinnekaudella viikonloppuisin Joensuusta Kolille ja takaisin.
Lue lisää
Vasta ajetutu laskettelurinteet

Laskettelukeskus Mustavaara

Laskettelu | Joensuu

Mustavaaran perheystävälliset rinteet ja hiihtoladut kutsuvat talven riemuihin alle 30 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta. Neljä rinnettä, snowpark, aloittelijoiden street-alue ja hiihtokoulun palvelut tarjoavat lumista iloa kaiken tasoisille vauhtihirmuille. Laskupäivän jälkeen, tai levähdystauolla, voit siirtyä rinneravintolaan syömään tai nauttimaan lämmintä juotavaa.
Lue lisää
Rinnekeskus Pääskyvuoren laskettelurinteet

Rinnekeskus Pääskyvuori

Laskettelu | Heinävesi

Heinävedellä sijaitsevan Rinnekeskus Pääskyvuoren monipuolisissa rinteissä on vauhtia kokeneemmille sekä loivempia rinteitä perheen pienimmille. Pääskyvuoren rinteiden läheisyydestä pääsee myös hyvin hoidetuille ja valaistuille hiihtoladuille tai vaikkapa lumikenkäilemään.
Lue lisää