Ladut ja rinteet joka lähtöön

Lumivarman Pohjois-Karjalan laaja latuverkosto ja rinnetarjonta vastaa vaativankin hiihtäjän tai laskijan tarpeisiin. Alueellamme on kolme laskettelukeskusta: Kolin laskettelukeskus, Rinnekeskus Pääskyvuori ja Laskettelukeskus Mustavaara. Hiihtolatujen valikoima yllättää monipuolisuudellaan ja joukosta löydät myös kätkettyjä helmiä, joilla saa hiihdellä aivan omassa rauhassa. Monilla laduilla pääsee harrastamaan hiihtoa myös koiran kanssa, ja useat paikat tarjoavat myös suksihuollon ja latukahvioiden palveluita. Antoisia hiihtoretkiä!

Laturetkelle Kolilla

Kolin vaihtelevissa maastoissa hiihdetään 4-5 kuukautta vuodesta, ja sydäntalvella Kolin ladut ulottuvat peräti 80 kilometrin matkalle.

Kolilta löytyy myös 25 kilometrin mittainen valaistu latu, joka on Suomen pisin, yhtämittainen valaistu latu.

Kolin latukarttoihin ja latuseurantaan

Helposti hiihtämään Bomballa

Bomban alueella Nurmeksessa on monien muiden talviaktiviteettien ohella useista eri reiteistä koostuva latuverkosto.

Latuvaihtoehdoista löytyy myös koiran kanssa hiihtämiseen soveltuva latu sekä Break Sokos Hotel Bomban rannasta lähtevä jäälatu.

Tutustu Bomban alueen latuihin

Kontiolahti – hiihtäjän paratiisi

Kontiolahdella hiihtokausi alkaa jo lokakuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen jäähdytetyn ladun ansiosta! Hyppää suksille ampumahiihdon maailmancupin näyttämöllä Kontiolahden ampumahiihtostadionilla tai nauti laturetkistä alueen monilla muilla laduilla.

Kontiolahden latukartta

Ampumahiihtostadionilla hiihtäjiä palvelee Kontiolahti Outdoorin suksivuokraus- ja suksihuoltopalvelu sekä kahvila-ravintola  Napakymppi.

Kontiolahti Outdoorin palvelut

Lumista iloa Ilomantsissa!

Ilomantsin keskustan monipuoliset hiihtoladut lähtevät Parppein liikuntakeskuksesta ja palvelevat niin aloittelevaa kuin kokeneempaakin hiihtäjää.

Tutustu latuihin

Ilomantsin ladut, luistelukentät ja pulkkamäet on koottu myös huoltoseurantapalveluun, josta näet ajantasaiset tiedot.

Latukartta ja huoltoseuranta

Hiihdä Siiri Rantasen suksenjäljissä

Ilomantsista voit siirtyä helposti toiseen itäiseen kuntaan, hiihtäjälegenda Siiri Rantasen kotipitäjään Tohmajärvelle. Tohmajärveltä löytyykin lyhyempien reittien lisäksi myös 12 kilometrin mittainen Siirin lenkki.

Hyppää Tohmajärven laduille

Laduille melkein torilta Joensuussa

Joensuun latuverkko on satojen kilometrien mittainen. Joensuussa hiihdät kaupungin valojen alla tai maaseutualueiden rauhassa.

Joensuun latuseuranta

Joensuun latuesittelyt

 

Lähietäisyydellä Joensuusta – Liperin hiihtohelmet

Liperi sijaitsee hiihtomatkan päässä Joensuusta. Osa Joensuun laduista yhdistyy Liperin alueen latuihin, joten innokkaimmiltakaan ei latu lopu kesken! Liperissä on useita valaistuja latuja ja Pärnävaaran urheilukeskus, jossa toimii myös suksihuolto ja kahvio.

Hiihtele Liperiin

Suksi Juukaan!

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Kolilta sijaitseva Juuka tarjoaa monipuolisia valaistuja latuja kaikentasoisille hiihtäjille. Sivakoi Taivaanpankolla, Nunnanlahden valaistulla ladulla tai hiihtele Putkilatu päästä päähän.

Juuan latukartalle

Lieksassa latu ei lopu

Lieksassa hiihtäjää hemmotellaan kaupungin ylläpitämillä laduilla, Kolin alueen monipuolisella tarjonnalla ja jääladuilla. Timitran hiihtokeskuksessa ja Pankakoskella on tarjolla omat vuorot myös koirahiihdon harrastajille.

Hiihtoretkelle Lieksaan

Kätevästi ladulle Outokummussa

Outokummun keskustan tuntumassa on useita latuja, joista Matovaaran 1-5 km mittaiset ladut on valaistu. Keskustan majoituskohteista pääsee kätevästi monille eri laduille ja luonnon rauhaan.

Outokummun latukartalle

Nosta sykettä Kiteellä ja lähialueella

Kiteen Hutsin urheilukeskuksesta lähtevät ladut on tehty vaativaan maastoon, joten hiki nousee varmasti pintaan! Rauhallisempaan menoon Kiteen laduista sopii Kiteen Peltolan, Kiteenjärven sekä Kesälahden Sortolammen ladut. Myös valaistuja latukilometrejä on hyvin tarjolla.

Katso latutiedot

Pyöräilyyn tai juoksuun: Peltolan Talvi -trail

Peltolan Talvi -trail sopii kuljettavaksi kävellen, juosten tai fatbikella. Aloittelijallekin sopiva, kaksisuuntainen reitti on merkitty sinivalkoisella värillä. Lähtöpiste on Kiteen terveyskeskuksen pysäköintipaikalla.

Katso huoltotilanne

Rääkkylän reitit sopivat kaikille

Rääkkylässä latuja riittää helposta keskivaikeaan, ja myös kiekkokaukalo on matkailijoiden käytössä.

Tutustu latuihin

Laskettelukeskukset Pohjois-Karjalassa

rinnekeskus-pääskyvuori-heinävesi

Rinnekeskus Pääskyvuori

Laskettelu | Heinävesi

Heinävedellä sijaitsevan Rinnekeskus Pääskyvuoren monipuolisissa rinteissä on vauhtia kokeneemmille, sekä loivempia rinteitä perheen pienimmille. Pääskyvuoren rinteiden läheisyydestä pääsee myös hyvin hoidetuille ja valaistuille hiihtoladuille, tai vaikkapa lumikenkäilemään.
vk-Ukko-Koli-laskettelu-rinteet-talvi

Kolin Laskettelukeskus

Laskettelu | Koli

Ukko-Kolin rinteet kuuluvat Suomen vanhimpiin laskettelurinteisiin. Kolin laskettelurinteet sijoittuvat Kolin kansallispuiston maisemiin, joiden huipulta avautuu upea näkymä Pieliselle. Yhteensä kuusi eri rinnettä antavat valinnanvaraa niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle laskijalle. Ski & Spa -bussi kuljettaa rinnekaudella viikonloppuisin Joensuusta Kolille ja takaisin.
laskettelukeskus-mustavaara-kontiolahti

Laskettelukeskus Mustavaara

Laskettelu | Joensuu

Mustavaaran perheystävälliset rinteet ja hiihtoladut kutsuvat talven riemuihin alle 30 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta. Neljä rinnettä, snowpark, aloittelijoiden street-alue ja hiihtokoulun palvelut tarjoavat lumista iloa kaiken tasoisille vauhtihirmuille. Laskupäivän jälkeen, tai levähdystauolla, voit siirtyä rinneravintolaan syömään tai nauttimaan lämmintä juotavaa.

Lisää ideoita!

VK-nainen-istuu-mökillä

Yhdistä etätyö ja hiihtolajit

Pohjois-Karjalan monet etätyökohteet tarjoavat hiihdon ja laskettelun harrastajille upeat puitteet myös vapaa-ajan viettoon. Varaa etätyökohteesi ja pakkaa sukset mukaan!

Tutustu etätyöpaketteihin

VK-talvipyöräilijät-talvipolulla-hangella

Talvipolut pyöräilijöille ja ulkoilijoille

Fatbike-pyöräilijöiden ja lenkkeilijöiden suosimia talvipolkuja löytyy ympäri Pohjois-Karjalan. Liiku omatoimisesti, vuokraa välineet tai lähde opastetulle kierrokselle lumiseen talvimetsään!

Tietoa talvipoluista 

vk-Näkymä-Ukko-Kolilta-Pieliselle-talvella

Bussikyydillä rinteeseen!

Ski-bussi kuljettaa viikonloppuisin Joensuusta Kolille. Bomban ja Kolin välillä bussit liikennöivät molempiin suuntiin, joten vaihda välillä maisemaa ja näe lomalla vieläkin enemmän.

Joensuu-Koli, Ski & Spa -bussi

Bomban ja Kolin bussit

 

vk-takkatuli-koli-mökki-pohjois-karjala

Majoitusvaihtoehtoja talvikaudelle

Pohjois-Karjalasta löytyy upeita majoituskohteita lumilajien harrastajille. Tutustu majoitusvaihtoehtoihin ja varaa oman lomasi tukikohta suoraan verkossa.

Löydä majoitus