Pohjois-Karjalassa tapahtuu ympäri vuoden

Pohjois-Karjalassa eri teemat, kuten urheilu, musiikki, taide, kulttuuriperintö ja ruoka ansaitsevat tulla esiin ympäri vuoden järjestettävien tapahtumien kautta. Alueellamme järjestetään valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittäviä tapahtumia, kuten Ilosaarirock, Lieksan Vaskiviikko ja kansanmusiikkifestivaali Kihaus. Ampumahiihdon maailmancup tuo lähes vuosittain Kontiolahden ampumahiihtostadionille lajin kirkkaimmat tähdet. Tutustu Pohjois-Karjalan ajankohtaiseen tapahtumatarjontaan tällä sivulla ja suuntaa sinne, missä tapahtuu!

Seuraathan tapahtumajärjestäjien tiedottamista tapahtumien toteutumisesta ja turvallisuusohjeista.

Botanian talvipuutarha

Joensuu 27.12-14.3.2021

Tunnelmavalaistu jääveistosnäyttely avautuu Botanian ulkopuutarhaan joulukuun lopulla. Avaijaispäivänä kävijöillä on mahdollisuus nähdä jäänveistäjä työssään!

Lue lisää tapahtumasta

Lumenveiston SM-kisat

Ilomantsi 19.–21.2.2021

Lumenveiston SM-kisat järjestetään helmikuussa Ilomantsissa, nimellä ILO!LUMI. Kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja.

Lue lisää tapahtumasta

Kolin maisemahiihto

Koli 26.-28.2.2021

Kolin maisemahiihdossa helmikuun lopulla koet Kolin talvisen luonnon lumon. Hiihtomatkat ovat joko perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla 6-69 km ja reittivaihtoehtoja on 10 erilaista.

Osallistu maisemahiihtoon

Rokumentti

Joensuu 3.-6.3.2021

Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali Rokumentti järjestetään 2021 neljän näytöksen sarjana Kulttuuritehdas Siihtalassa. Erityisnäytöksissä esitetään neljä elokuvaa ja näytöksiin on vapaa pääsy.

Katso ohjelma

Pielisen jäähiihto ja Ruunaan koskihiihto

Lieksa 6.3.2021

Maaliskuun ensimmäisenä lauantaina Lieksassa hiihdetään Pielisen jäällä ja Ruunaan koskilla. Kumpikin hiihtotapahtuma on kätevästi saavutettavissa esimerkiksi Kolilta.

Osallistu vaikka molempiin ja ota kaikki irti talvipäivästä!

Ruunaan koskihiihto

Pielisen jäähiihto

Pogostan hiihto

Ilomantsi 6.3.2021

Ilomantsin itäisillä lumilla hiihdetään perinteikäs Pogostan hiihto. Molemmilla hiihtotavoilla hiihdetään joko 30 tai 51 kilometriä ja samana päivänä kisataan myös veteraanien pitkien matkojen SM-hiihdot.

Hyppää hiihtotunnelmaan itärajalle

Pitkien perinteiden Ahmanhiihto

12.-13.3.2021

Vuoden 2021 tapahtuma on järjestyksessään jo 47. Ahmanhiihto, Kolin ja Ahmovaaran tykkylumisissa vaaramaisemissa. Ahmanhiihdossa pitkiä eivät ole vain perinteet. Ladut tunnetaan pitkistä nousuistaan ja laskuistaan, joiden välille mahtuu upeiden maisemien kirjo.

Tutustu Ahmanhiihtoon

Menoinfo.fi