Pohjois-Karjalan parhaat polut maastopyöräilyyn

Pohjois-Karjalan pyöräilyreitit tarjoavat monipuolisia maisemia niin maastopyöräilyyn kuin ympärivuotiseen fatbike-pyöräilyyn. Kontionpolut ja Karelianpolut tarjoavat haastetta kokeneellekin pyöräilijälle, ja monet reitit soveltuvat myös polkujuoksuun. Maastopyörän vuokraus onnistuu eri puolilla maakuntaa ja reittien varrella palvelevat erilaiset taukopaikat.

Kontionpolut

Kolme varttia Kolilta,
20 minuuttia Joensuusta

Maastopyöräile Kontiolahden suosituimmalla reitistöllä Jaamankankaan harjumaisemissa. Kontionpolkujen suosittu reitistö muodostuu neljästä rengasreitistä, jotka ovat: Salpalinja Trail (5 km), Stadium Trail (8,5 km), Kontioniemi Trail (9 km) ja Välilampi Trail (13,5 km). Voit myös yhdistää reittejä pidemmäksi Jaama Trailin sekä Kolinpolun yhdysreiteillä. Vaativuustasoltaan vaihtelevat polut tarjoavat kokeneelle pyöräilijälle sopivasti haastetta. Aloittelija tai lajiin tutustuja puolestaan nauttii helpommista reiteistä.

Lähtöpisteiksi suositellaan reitistä riippuen Kontiolahden ampumahiihtostadionia tai Kontiolahden satamaa. Reittien varrelle osuu myös Kontiolahden kunnan ylläpitämiä taukopaikkoja tulipaikkoineen sekä kuivakäymälöineen. Pyöriä voi vuokrata ampumahiihtostadionilta Kontiolahti Outdoorin kautta. Alueella järjestetään pyöräily- ja juoksutapahtumia ympäri vuoden.

Lisätietoja Kontionpoluista

Kontionpolkujen reittikartta

Karelianpolut – Saimaan saaristoa ja harjumaisemaa

Karelianpolut haastaa pyöräilijän seikkailuihin Kiteellä, Tohmajärvellä ja Rääkkylässä. Reittikartat ja -kuvaukset löytyvät jokaisen kunnan verkkosivuilta.

Tohmajärvellä metsän siimeksessä

Tohmajärven alueella voit valita pyöräilymaastosi vaativamman Pekan Trailin (7,5 km) tai helpompien Piilovaara Trailin (3 km) tai Kirkkoniemi Trailin (5 km) väliltä. Kaikki reitit ovat kaksisuuntaisia, ja ne on myös helppo yhdistää toisiinsa. Reittien varrelle osuu monipuolista maastoa, kuten kosteikkoalueita, metsiä ja lankkusiltoja.

Reittikuvaukset

Reittikartta

Kiteellä hiki pintaan vaativilla reiteillä

Kiteen alueella poluille pääsee seitsemän kilometrin mittaisella Hutsi Traililla, jonka lähtöpiste on Hutsin Urheilukeskuksessa. Toinen kiteen Poluista on Peltola Trail (8 km), jolle lähdetään Kiteen terveyskeskuksen parkkipaikalta. Peltola Trail on talvikaudella viiden kilometrin mittainen suosittu talvipolku.

Lue lisää Kiteen poluista

Kiteen reititkartalla

Pohjoisen Saimaan järvimaisema ihastuttaa

Rääkkylän polkujen erikoisuus on Pohjoisen Saimaan saaristossa, Oravisalon ja Varpasalon maisemissa kulkeva Saaristo Trail. Saaristo Trail on tasoltaan helppo 40 kilometrin mittainen retkipyöräilyreitti, joka tarjoaa kaunista järvi- ja maalaismaisemaa maastopyöräilijöille. Reitin varrella on taiteilija Hannes Akseli Hyvösen suunnittelemat uniikit taukopaikat, jotka jo itsessään ovat nähtävyys.

Toinen alueen reiteistä, Savilahti Trail on kaksisuuntainen, myös aloittelijalle sopiva reitti, joka lähtee Rääkkylän urheilukentältä. Savilahti Trail kulkee vaihtelevassa maastossa metsän, hiekkatien ja suon läpi. Reitti yhdistyy helposti myös alueen muuhun luontopolkuverkostoon.

Lähtöpisteet ja reittikuvaukset

Polut kartalla