Ostoksia Pohjois-Karjalassa

Kiinnostaako shoppailukierros Pohjois-Karjalassa tai haluaisitko yllättää ystäväsi ihanalla paikallisella tuliaisella? Maakunnassamme on paljon erilaisia yrityksiä, jotka valmistavat pohjoiskarjalaisia herkkuja, käsitöitä, keramiikkaa ja muita lahjatavaroita. Poimi täältä vinkit alueen vierailukohteista, suosi paikallista ja käy tutustumassa alueen toimijoiden tarjontaan.

Joensuun Taitokorttelin sisäpiha ja ravintolat

Tuliaisia pohdinnassa?

Kaipaatko inspiraatiota ostoksille vierailusi aikana? Pohjois-Karjalasta löydät lähituotemyymälöitä ja putiikkeja moneen makuun.

Esimerkiksi Joensuun keskustassa sijaitsevasta Taitokorttelista löydät muun muassa käsityötarvikkeita, sisustusesineitä ja lahjatavaroita. Nauti shoppailun ohessa myös paikallisia herkkuja Kauppaneuvoksen Kahvilassa.

Paikallisia ruokatuotteita

Pohjois-Karjala on tunnettu uniikista sekä perinteikkäästä karjalaisesta ruokakulttuuristaan ja ylipursuavasta vieraanvaraisuudestaan. Karjalaisia makuja on höystetty useassa ravintolassa modernilla twistillä ja annoksissa suositaan paikallisia, tuoreita raaka-aineita.

Lähde herkuttelemaan

Maistuisiko kotiväelle tuliaisiksi esimerkiksi liperiläisen Lammun luomumehiläistarhan hunaja tai ilomantsilaisen Hermannin viinitilan viini? Paikallisia ruokatuotteita on saatavilla suoraan yrityksiltä sekä niitä myyviltä paikallisilta myymälöiltä.

Paikallisia myymälöitä

Onko mielessä käsityöt, sisustustuotteet, lahjatavarat tai vaikka keramiikkaa? Pohjois-Karjalan alueelta löydät monipuolisesti eri palveluita tarjoavia myymälöitä. Alempana olevasta valikosta pääset suoraan myymälöiden omille sivuille.

Joensuun Taitokortteli ulkoapäin

Taitokortteli

Kulttuurikohde | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli kiehtoo historiallisilla rakennuksillaan ja monipuolisella tarjonnallaan. Viihtyisä ympäristö kutsuu kiertelemään pikku putiikeissa, herkuttelemaan kahvilassa tai tunnelmoimaan ainutlaatuisessa puutalokorttelin miljöössä. Myös Taitokorttelin näyttely- ja tapahtumatarjonta ilahduttaa ympäri vuoden.
Lue lisää

Kauppahalli Joensuu

Kauppahalli Joensuu

Kauppahalli Joensuu sijaitsee keskeisellä paikalla Joensuun torilla. Kauppahallin palveluihin kuuluvat viihtyisät ravintolat ja kahvilat. Tämän lisäksi kauppahallista löydät paikallisia käsitöitä sekä pientuottajien elintarvikkeita ja kosmetiikkaa. Visit Joensuun matkailuneuvonta löytyy myös kauppahallin tiloista.
Lue lisää
Puoti ja lahjatavaramyymälä

Wanhan Koulun Puoti

LÄHITUOTEMYYMÄLÄ | LIEKSA

Vuonislahden Wanhan Koulun Puodista löydät paikallisia käsitöitä, ekologisia tuotteita sekä paljon ihania lahjoja ja ideoita sisustukseen. Puodin yhteydestä löytyy myös viihtyisä kahvila, elintarvikekauppa sekä pieni apteekin palvelupiste.
Lue lisää
Pieni lahjapuoti ja suutari

Erästuote

LÄHITUOTEMYYMÄLÄ | KITEE

Erästuote Kiteen keskustassa Liikekeskus Lumouksessa tarjoaa uniikkeja käsintehtyjä nahkatuotteita sekä suutarin palveluita. Myymälästä löytyy myös ainutlaatuisia lähellä tuotettuja lahjatavaroita esimerkiksi kotiin viemisiksi tai tuliaisiksi.
Lue lisää
Kesäkukat terassilla

Kesälahden Sovintola

Museot ja näyttelyt | Kitee

Sovintola sijaitsee Kesälahdella vanhassa koulurakennuksessa ihastuttavan puutarhan äärellä. Sovintolasta löytyy paikallisten käsityöläisten käsityöpuoti, antikivariaatti ja tasokkaita taidenäyttelyitä. Talon yläkerrassa on kaksi B&B majoitushuonetta. Upea 100 vuotta vanha puutarha ympäröi tunnelmallista puutaloa, jossa on kesäisin myös matkailuinfo.
Lue lisää
Soinilan tilan puoti

Soinilan tila

TILAPUOTI | JOENSUU

Soinilan tilapuodista löydät Soinilan juomat ja tilan oman Vanhan Ajan hunajan kotiin vietäväksi. Myymälässä on esillä Soinilassa valmistetut Tuliniekan kynttilät ja muita lähituottajien tuotteita. Maalaispihapiirissä voit myös nähdä tilalla asuvia eläimiä kuten kanoja, kissoja ja kesäisin pelloilla laiduntavia hevosia. Tilapuoti sijaitsee Hammaslahdessa 20 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta.
Lue lisää

Käsityöpuoti Korento

LÄHITUOTEMYYMÄLÄ | KITEE

Sovintolan yhdistyksen ylläpitämä käsityöpuoti Korento tarjoilee paikallisten taitavien tekijöiden käsityöllä tehtyjä tuotteita. Käsityöpuoti ylläpitää ja säilyttää käsityöntaitoa sekä perinnettä.
Lue lisää

Galleria Savipaja

Galleria ja myyntinäyttely | Tohmajärvi

Galleria Savipajan myyntinäyttelyssä on esillä käsityönä valmistettua käyttö- ja koristekeramiikkaa sekä lahjatavaroita. Galleria Savipaja sijaitsee vanhassa ortodoksisessa Petravaaran kylässä noin 16 kilometrin päässä Tohmajärven keskustasta. Näyttely ja myymälä palvelee aukioloaikojen ulkopuolella sopimuksen mukaan ja sopii hyvin myös ryhmille.
Lue lisää
Värikkäät kesäkukat pärekorissa

Karjalanruusun kukkapelto

Puutarha | Rääkkylä

Karjalanruusun kukkapelto on harvinainen leikko- ja kuivakukkien avomaaviljelmä, jossa perhosetkin viihtyvät. Viihtyisällä puutarhatilalla on myös vanhan navetan ylisten kukkavintti, joka on täynnä kuivakukkia ja niistä tehtyjä asetelmia. Paikan kolmas nähtävyys on Kalle-kukon kanatarhan komea kana- ja kukkolauma. Kukkapellolla järjestetään vuosittain Kukkakuhhaus-tapahtuma.
Lue lisää

Paikallisia elintarvikemyymälöitä

Suosi kotimaista ja käy tutustumassa paikallisten elintarvikemyymälöiden tarjoamiin tuotteisiin. Alempana olevasta valikosta löydät paikallisia ruoka- ja juomatuotteita tuottavien yrityksen lisätietoja.

Viinitynnyrit vierekkäin hyllyissä

Hermannin Viinitila

VIINITILA | ILOMANTSI

Piipahda ostoksilla Suomen vanhimman viinitilan tunnelmallisessa tynnyriseinäisessä viinimyymälässä. Laadukasta lähituotettua viiniä kotiin vietäväksi tai tuliaisiksi. Kesäaikaan vieraillessasi voit maistella viinejä alle kilometrin päässä myymälästä, Hermannin viinitornilla, 33 metrin korkeudessa karjalaista vaaramaisemaa ihaillen.
Lue lisää
Kolin Panimon olut Kolin maisemissa

Kolin Panimo

PANIMOMYYMÄLÄ | KOLI

Kolin Panimo tuottaa laadukkaita oluita, siidereitä ja viinejä Kolin kansallismaisemasta inspiroituneena. Näitä harvinaisuuksia myydään vain muutamassa paikassa, joista Kolin Panimon tehtaanmyymälä sijaitsee 6-tien varrella Juuassa, Kivikeskuksen tiloissa. Panimon tuotteiden oluttasting saatavilla myös ryhmille Kolin Ryynäsessä.
Lue lisää
Lieksan Paikallispuoti

Paikallispuoti

LÄHITUOTEMYYMÄLÄ | LIEKSA

Paikallispuoti Lieksassa myy kolmen lieksalaisen lihantuottajan tuotteita Lihhoo Lieksasta -konseptin alla. Saatavilla on suomenlammasta, mangalitza-possua ja ylämaannautaa. Lisäksi puodissa on myynnissä elintarvikkeita muilta paikallisilta tuottajilta ja raakamakkaroita sekä maustettuja jauhelihapihvejä.
Lue lisää
Koivikon Kauppa, Kitee

Koivikon Kauppa

LÄHITUOTEMYYMÄLÄ | KITEE

Koivikon kauppa sijaitsee Kiteen Puhoksella Koivikon Kievarin pihapiirissä. Kaupasta on saatavilla oman tilan tuotteiden, kuten artesaanijäätelöiden lisäksi lähialueen tuottajien tuotteita, käsitöitä sekä perus elintarvikkeita.
Lue lisää
Puruveden Savukala -myymälä

Puruveden Savukala

TEHTAANMYYMÄLÄ | KITEE

Puruveden Savukala on paikallinen kalakauppa 6-tien varrella, Kesälahdella. Piipahda myymälään, josta löytyvät kunnan tuoreimmat kylmäsavustetut kirjolohifileet, lämminsavufileet, graavilohet ja muut lohiherkut. Puruveden Savukala takaa aina laadukkaan ja tuoreen kalan jokaiseen makuun.
Lue lisää
Yksityiskohtainen pienoisrautatie

Lammu

KÄYNTIKOHDE | LIPERI

Lammun matkailu- ja mehiläismaatila tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua liperiläiseen paikalliskulttuuriin. Vanhan maatilan pihapiiristä löydät maalaismuseon, voit käydä katsomassa upeaa pienoisrautatietä tai ostaa kotiin vietäväksi Lammun luomumehiläistarhan hunajaa. Lammulta löydät myös aamiaismajoitusta ja vuokramökkejä.
Lue lisää