Vastuullisuus ja kestävä kehitys on Suomen matkailustrategian kärkiteemoja ja yksi avaintavoitteista. Myös Pohjois-Karjalan matkailu nojaa vahvasti vastuullisen ja kestävän kehityksen edistämiseen. Tällä sivulla yhdeksän pohjoiskarjalaista matkailuyritystä pääsee kertomaan omista vastuullisuusteoistaan ja -arvoistaan. Lue artikkelit ja tutustu tarkemmin yrityksiin sekä heidän matkaansa vastuullisen ja kestävän matkailun polulla.

Mukana olevat yritykset ovat Äksyt Ämmät, Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus, Puukarin Pysäkki, Huoneistohotelli Lietsu, Break Sokos Hotel Bomba, Break Sokos Hotel Koli, Original Sokos Hotel Kimmel ja Vaakuna sekä Pohjolan Matka. Kaikilla artikkelisarjassa esiintyvillä yrityksillä on Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki.

vk-vastuullisuuskampanja-aksyt-ammat

Äksyt Ämmät – vastuullisuuden uranuurtaja

Äksyt Ämmät on vastuulliseen matkailuun erikoistunut pohjoiskarjalainen matkatoimisto, matkanjärjestäjä, ohjelmapalvelujen tuottaja ja matkailun verkkokauppa. Yritys on tullut tunnetuksi ja myös palkituksi uraauurtavasta tavastaan edistää kestävää matkailua sekä maakunnan tasolla että valtakunnallisesti.

Lue Äksyjen Ämmien kokemuksia vastuullisuudesta

visitkarelia-vastuullisuus-hyvärilä-nurmes

Hyvärilä – ympäristökasvatusta nuorten ehdoilla

Ekologisuutta, yhdenvertaisuutta ja sosiaalista vastuuta. Näistä elementeistä on tehty nurmeslainen Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus. Sosiaalinen vastuullisuus on noussut vuosi vuodelta yhä tärkeämpään rooliin siinä, miten edistämme yhteistä hyvää. Hyvärilässä vastuullisuuteen sitoutunut henkilökunta innostaa myös asiakkaat pohtimaan kestäviä valintoja.

Lue Hyvärilän tarina

VK puukarin pysakki anni korhonen valtimo nurmes

Puukarin Pysäkki – tasapainoista vastuullisuutta etsimässä

Valtimolla sijaitseva Puukarin Pysäkki on vastuullisia matkailuelämyksiä tuottava majatalo, jonka sielussa kestävä kehitys on alusta lähtien ollut syvällä. Paikan ympäristövaikutukset on mietitty tarkkaan ja ympäröivän luonnon kuormittaminen on pyritty minimoimaan. Luomuruoka sekä oman pellon ja lähiluonnon raaka-aineet ovat keskiössä Puukarin Pysäkin keittiössä.

Tutustu Puukarin vastuullisuustarinaan