VK-Hulluna-luontoon-Juha-Romppanen

Löydä Pohjois-Karjalan salaiset luontohelmet

Pohjois-Karjala on täynnä upeita luontokohteita ja suuria seikkailuja. Mutta missä ovat ne piilotetut helmet, joista vain harva tietää?

Maakunnan oma seikkailija Juha Romppanen etsii tuntemattoman luontokohteen kerran kuussa Facebook-livelähetyksessä Pohjois-Karjalan ja VisitKarelian Facebookissa. Tällä sivulla voit tutustua kohteisiin tarkemmin blogikirjoitusten myötä. Lähde mukaan seikkailuun!

Seuraa Facebookissa:
@Seikkailija Juha Romppanen
@Pohjois-Karjala
@VisitKarelia

Kiteen Jääkellarilouhi – pontikankeittäjien jalanjäljissä

Kiteellä Juha suuntasi lumisen metsän läpi etsimään kätkettyä luolaa, johon liittyy monia tarinoita pontikankeittäjistä. Millaisin askelin luola löytyi, ja mitä paikkaa Juha suosittelee rentoutumiseen ulkoilupäivän jälkeen?

Lue tarina luolaretkestä
VK-juha-romppanen-markus-hirvonen-metsässä

Kontiolahden salainen luontohelmi

Marraskuussa Seikkailija Juha Romppanen suuntasi retkelle Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvosen kanssa. Löytyikö kohde gps-laitteen avulla ja onnistuiko heimopäälliköltä nuotion sytytys tuluksilla?

Lue Juhan teksti Kontiolahdelta
VK-juha-romppanen-rauanjoki-polvijärvi

Yllättäviä kohtaamisia Polvijärven Rauanjoella

Polvijärvellä sijaitseva Rauanjoki on harvojen tuntema melontakohde, jonne Juha lähti reppulautalla eli packraftilla. Millaisen mausteen luonto antoikaan tähän syksyiseen retkeen?

Lue lisää Rauanjoen seikkailusta
VK-Mujejärvi-Nurmes

Aitoa erästelyä Mujejärvellä

Nurmeksessa Juha pääsi kokeneen eränkävijän, Arto Kortelaisen matkassa Mujejärven erämaamaisemiin. Luonnossa näkyy yhä jälkiä muinaisista asuinpaikoista ja luonnon syvä läsnäolo on aistittavissa, kun vain ehtii pysähtyä nauttimaan.

Lue Mujejärven tunnelmia
vk-vuoniemi-rääkkylä-seikkailijajuharomppanen

Eihvelin torni ja värikästä kukkaloistoa

Missä ihmeessä sijaitsee Eihvelin torni ja mitä tapahtuu vuotuisessa Kukkakuhhauksessa Rääkkylässä? Juha kävi ottamassa niistä selvää.

Lue blogiteksti Rääkkylästä

vk-kompero-kotiseutumuseo-seikkailijajuharomppanen

Jokiseikkailuja ja parasta pitsaa

Pitääkö paikkaansa, että Suomen parhaaksi äänestetty taukopaikka, Liperin Saariston Puoti, tarjoaa oikeasti maistuvimmat pitsat? Ja millaisia historiallisia kohteita Komperosta löytyy?

Lue blogiteksti Liperistä

Koloveden kallioille kumiveneellä

Kesäkuussa Juha suuntasi Heinävedelle, jossa Koloveden kansallispuistossa bongattiin muun muassa norppia ja kalliomaalauksia.

Lue tarina retkipäivästä
VK-melontareitti-outokumpu

Unelmien vesiretki lasten kanssa

Juha toteutti kesäkuun alussa perheen kanssa melontaretken Outokummussa, jonka retkeilymahdollisuudet saavat seikkailijan palaamaan varmasti uudelleen.

Blogiteksti Outokummusta
vk-juha-romppanen-melonta-paddling-blog-hulluna-luontoon

Meloen Tohmajärven kallioiden katveessa

Millainen melontakohde Tohmajärvi oli keväisenä lauantaina? Entäpä mikä kätketty helmi rantautumisen jälkeen löytyikään?

Lue blogiteksti
VK-Juuka-Lossi-Pyöräily

Aurinkoinen pyöräretki Paalasmaan saaristossa

Keskellä Pielistä on Paalasmaan saaristo, joka tarjosi keväisen sunnuntain pyöräretkelle upeat maisemat. Lossimatka, näkötorni ja herkuttelu kodalla kruunasi seikkailun.

Lue Juhan vinkit
VK-Liukulumikengät-Talvi-Lumi-Seikkailija-Juha-Romppanen

Jongunjoki on erämaata aidoimmillaan

Maaliskuun seikkailu suuntautui Lieksan Jongunjoelle. Matka Pälvekoskelle taittui liukulumikengillä, ja reissun päällä selvisi, että Jongunjoelle omaan sielunmaisemaan on löydetty pitkienkin matkojen takaa.

Hyppää Jongunjoen rauhaan
pirunkallio-ilomantsi

Monien tarinoiden Pirunkallio Ilomantsissa

Ilomantsin Hattuvaarassa sijaitseva Pirunkallio löytyi lumisen metsän keskeltä. Mutta kuinka Pirunkalliolla kävikään?

Lue tarina Pirunkalliosta
VK-Juri-Kehnonluola-Seikkailija-Juha-Romppanen

Talvinen seikkailu Kehnonluolassa

Joensuun Kiihtelysvaarassa sijaitseva Kehnonluola sai kunnian olla Hulluna luontoon -sarjan ensimmäinen salainen luontokohde. Miten luola löytyi ja mitä sieltä löytyi?

Lähde etsimään Kehnonluolaa