Tekemistä syyslomalle tai piristämään arkea

Haluaisitteko polskia kylpylän lämmössä ja majoittua mukavasti hotellissa, retkeillä raittiissa ulkoilmassa, nauttia kulttuurielämyksistä vai lähteä sittenkin seikkailemaan erilaisten sisäaktiviteettien pariin? Pohjois-Karjalasta löydät monipuolista tekemistä koko perheelle syyslomalle tai piristämään arjen askareita. Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä juuri teille sopiva kohde tai aktiviteetti.

Break Sokos Hotel Bomban kylpylä

Kylpylään polskimaan

Pohjois-Karjalan kylpylät tarjoavat elämyksiä ja hemmotteluloman koko perheelle. Allastarjonnassa riittää valikoimaa kaikenikäisille ja saunojen lämpimät löylyt viimeistelevät rentoutumisen. Erityisesti Bomban kylpylä sopii mainiosti koko perheen lomailuun. Kolin Relax Spa:n naperoviikoilla 7.-30.10.2022 myös alle 18-vuotiaat saavat olla kylpylässä normaalia pidempään klo 18 saakka.

Bomban kylpylä Nurmeksessa

Koli Relax Spa:n naperoviikot

Kaksi naista ulkoilemassa koiran kanssa metsässä

Lapsiperheiden luontokohteet

Lasten kanssa on mukava lähteä syksyretkelle metsään ihastelemaan ruskan värejä ja syyssävyihin verhoutuvaa luontoa. Erityisesti Joensuun seudulla koko perheelle sopivia luontoretkikohteita ovat Kuhasalon luontopolut, Utran saaret sekä Noljakan luontopolku. Retken aikana voi ihastella syksyisiä maisemia, tarkkailla metsäneläimiä ja lintuja sekä nautiskella eväitä puun juurella tai nuotion äärellä.

Maakunnastamme löytyy myös Outokummun Erä- ja luontokeskus ja lasten oma kalakeidas, jotka sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä Joensuusta. Lisäksi neljä upeaa kansallispuistoa, Ruunaan retkeilyalue ja lukuisat muut luontopolut tarjoavat ihmeteltävää vaikka useammalle päivälle.

Tutustu retkeilykohteisiin

Kaatunut puu ja Kolin syksyinen metsämaisema

Syysseikkailu Kolilla

Syyslomaviikoilla Kolin alueella on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Voit lähteä rapsuttelemaan ja ruokkimaan pörröisiä eläimiä Leskelän Mummon Hevospihan tilalle Juukaan tai ratsastamaan islanninhevosilla Paimentuvalla. Vauhtia kaipaaville löytyy maastopyöriä ja packrafteja mm. Seikkailuyhtiö Vaaran ja Koli Freetimen toimipisteistä. Uskallatko kokeilla maastopyöräilyn temppurataa?

Sateisemmalla säällä kannattaa suunnata Luontokeskus Ukkoon tutustumaan näyttelyihin sekä non-stoppina pyöriviin luontoelokuviin. Retkipäivän kruunaa herkutteluhetki ravintolassa sekä kylpylässä käynti.

Tutustu Kolin alueen tarjontaan

Muumilaakson marraskuu

Koko perheen kanssa teatteriin

Kuinka käy, kun Muumitalo täyttyy oudoista vieraista, eikä Muumit itse ole edes kotona? Teatteri Traktori esittää Tove Janssonin klassikon Muumilaakson marraskuu 12.10.–27.11.2022 Kulttuuritehdas Siihtalassa, Joensuussa.

Varaa liput

Syksyiset vaahteranlehdet

Lapsiperheiden konsertit

Joensuun kaupunginorkesteri yhdistää orkesterimusiikin sekä Sirkus Supiaisen hurjat sirkus- ja trapetsitemput yhdeksi upeaksi kokonaisuudeksi. Konserttilava muuntuu sirkusareenaksi 17.11.2022 Joensuun Carelia-salissa.

Tutustu ja varaa liput

Onko Sutsisatsi-laulun sanat ja liikkeet jo hallussa? Koko perheelle tuttu Fröbelin palikat -bändi konsertoi Joensuussa Niinivaaralla 18.11.2022. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus ostaa fanituotteita sekä äänitteitä.

Tutustu ja varaa liput

Valotaideteos puutarhassa

Värikkäitä tapahtumia

Visual Festival

Botanian Visual Festival 24.-27.11.2022 tarjoaa valojen ilottelua ja pääsylipun värikkääseen taikamaailmaan keskellä syksyn pimeyttä. Nähtävillä on toinen toistaan upeampia valoteoksia tunnelmallisessa ulkopuutarhassa.

Tutustu tapahtumaan tarkemmin

Löydä muita menovinkkejä syksyyn

Tapahtumakalenterista löydät tekemistä koko perheelle alkusyksyyn sekä syyslomalle. Konsertit, museot, näyttelyt ja erilaiset tapahtumat ympäri Pohjois-Karjalan täydentävät syysloman.

Kurkista tapahtumakalenteriin

Puinen eläinhahmo kasvillisuuden keskellä

Sisäaktiviteetteja säähän kuin säähän

Syyssateiden varalta kannattaa napata täältä vinkit monipuolisiin koko perheen sisäaktiviteetteihin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi seikkailu jännittävissä kaivostunneleissa, vierailu satumaisella Mukulakadulla tai päiväretki tropiikin lämmössä?

Botanian kasvitieteellinen puutarha ja trooppiset kasvit

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
Lue lisää
Outokummun Vanhan kaivoksen museotunneli

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Lue lisää
Mukulakatu

Mukulakatu lasten museo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Mukulakatu on Joensuun keskustassa, Carelicumin rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen leikkipaikka, joka muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Puukaupungin kujilta löytyy leikkien lavasteiksi satumaisia taloja, kauppa, juna ja Aarrejärvi. Mukulakadulla viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
Lue lisää
HopLop-Liukumäki

Hoplop Joensuu

SISÄLEIKKIPUISTO | JOENSUU

HopLop-sisäleikkipuistossa viihtyy koko perhe! Seikkailupuisto takaa jokaiselle tekemistä aina pallomeristä hurjiin liukumäkiin. HopLop on huippukohde etenkin, jos lomalla sattuu yllättämään sade- tai pakkaspäivä.
Lue lisää
Pohjois-Karjalan museo Hilman näyttely

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvä näyttely esittelee mm. Pohjois-Karjalan alueen historiaa, karjalaista kulttuuriperinnettä ja sotahistoriaa. Näyttelyyn on saatavilla mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
Lue lisää
Nuoret kiipeilemässä kiipeilykeskuksessa

Ote – Kiipeilykeskus

KIIPEILYKESKUS | JOENSUU

Turvallista ja hauskaa sisäkiipeilyä Otteella! Suuntaa Joensuun Ote -Kiipeilykeskukseen ja päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen. Omia rajojaan koettelemaan pääsee perhelipulla, kertalipulla tai useamman kerran kiipeilykortilla. Tarvittaessa voit vuokrata kengät kiipeilyä varten.
Lue lisää
Merirosvolaivan aarteet

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.
Lue lisää
Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita neljän erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.
Lue lisää
Cosmic Joensuun mainos

Viihdekeilahalli Cosmic

KEILAHALLI | JOENSUU

Sano stop tylsyydelle ja suuntaa Joensuun keskustassa sijaitsevaan Viihdekeilahalli Cosmiciin! Cosmicin valikoimasta löydät keilauksen lisäksi biljardi- ja snookerpöydän tai voit haastaa ystäväsi dartsin heittokisaan. Pelailun lomassa voit nauttia myös ravintolan antimista.
Lue lisää