Tekemistä syyslomalle tai piristämään arkea

Haluaisitteko polskia kylpylän lämmössä ja majoittua mukavasti hotellissa, retkeillä raittiissa ulkoilmassa, nauttia kulttuurielämyksistä vai lähteä sittenkin seikkailemaan erilaisten sisäaktiviteettien pariin? Pohjois-Karjalasta löydät monipuolista tekemistä koko perheelle syyslomalle tai piristämään arjen askareita. Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä juuri teille sopiva kohde tai aktiviteetti.

Break Sokos Hotel Bomban kylpylä

Kylpylään polskimaan

Pohjois-Karjalan kylpylät tarjoavat elämyksiä ja hemmotteluloman koko perheelle. Allastarjonnassa riittää valikoimaa kaikenikäisille ja saunojen lämpimät löylyt viimeistelevät rentoutumisen. Erityisesti Bomban kylpylä sopii mainiosti koko perheen lomailuun. Kolin Relax Spa:n naperoviikoilla 20.-28.10.2023 myös alle 18-vuotiaat saavat olla kylpylässä normaalia pidempään klo 18 saakka.

Bomban kylpylä Nurmeksessa

Koli Relax Spa:n naperoviikot

Kaksi naista ulkoilemassa koiran kanssa metsässä

Lapsiperheiden luontokohteet

Lasten kanssa on mukava lähteä syksyretkelle metsään ihastelemaan ruskan värejä ja syyssävyihin verhoutuvaa luontoa. Erityisesti Joensuun seudulla koko perheelle sopivia luontoretkikohteita ovat Kuhasalon luontopolut, Utran saaret sekä Noljakan luontopolku. Retken aikana voi ihastella syksyisiä maisemia, tarkkailla metsäneläimiä ja lintuja sekä nautiskella eväitä puun juurella tai nuotion äärellä.

Maakunnastamme löytyy myös Outokummun Erä- ja luontokeskus ja lasten oma kalakeidas, jotka sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä Joensuusta. Lisäksi neljä upeaa kansallispuistoa, Ruunaan retkeilyalue ja lukuisat muut luontopolut tarjoavat ihmeteltävää vaikka useammalle päivälle.

Tutustu retkeilykohteisiin

Valotaideteos puutarhassa

Värikkäitä tapahtumia

Visual Festival

Botanian Visual Festival 23.-26.11.2023 tarjoaa valojen ilottelua ja pääsylipun värikkääseen taikamaailmaan keskellä syksyn pimeyttä. Nähtävillä on toinen toistaan upeampia valoteoksia tunnelmallisessa ulkopuutarhassa.

Tutustu tapahtumaan tarkemmin

Löydä muita menovinkkejä syksyyn

Tapahtumakalenterista löydät tekemistä koko perheelle alkusyksyyn sekä syyslomalle. Konsertit, museot, näyttelyt ja erilaiset tapahtumat ympäri Pohjois-Karjalan täydentävät syysloman.

Kurkista tapahtumakalenteriin

Puinen eläinhahmo kasvillisuuden keskellä

Sisäaktiviteetteja säähän kuin säähän

Syyssateiden varalta kannattaa napata täältä vinkit monipuolisiin koko perheen sisäaktiviteetteihin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi seikkailu jännittävissä kaivostunneleissa, vierailu satumaisella Mukulakadulla tai päiväretki tropiikin lämmössä?

Botanian kasvitieteellinen puutarha ja trooppiset kasvit

Botania

Elämyspuutarha | Joensuu

Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Alueella on kaksi kasvihuonetta, joissa kasvaa eksoottisia kasveja läheltä ja kaukaa. Kolmen hehtaarin ulkopuutarhasta löytyy mm. aistipuutarha, lastenpuutarha ja keittiöpuutarha. Botaniassa on myös kahvilapalvelut ja erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä.
Lue lisää
Outokummun Vanhan kaivoksen museotunneli

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Lue lisää
Mukulakatu

Mukulakatu lasten museo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Mukulakatu on Joensuun keskustassa, Carelicumin rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen leikkipaikka, joka muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Puukaupungin kujilta löytyy leikkien lavasteiksi satumaisia taloja, kauppa, juna ja Aarrejärvi. Mukulakadulla viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
Lue lisää
HopLop-Liukumäki

Hoplop Joensuu

SISÄLEIKKIPUISTO | JOENSUU

HopLop-sisäleikkipuistossa viihtyy koko perhe! Seikkailupuisto takaa jokaiselle tekemistä aina pallomeristä hurjiin liukumäkiin. HopLop on huippukohde etenkin, jos lomalla sattuu yllättämään sade- tai pakkaspäivä.
Lue lisää
Pohjois-Karjalan museo Hilman näyttely

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvä näyttely esittelee mm. Pohjois-Karjalan alueen historiaa, karjalaista kulttuuriperinnettä ja sotahistoriaa. Näyttelyyn on saatavilla mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
Lue lisää
Nuoret kiipeilemässä kiipeilykeskuksessa

Ote – Kiipeilykeskus

KIIPEILYKESKUS | JOENSUU

Turvallista ja hauskaa sisäkiipeilyä Otteella! Suuntaa Joensuun Ote -Kiipeilykeskukseen ja päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen. Omia rajojaan koettelemaan pääsee perhelipulla, kertalipulla tai useamman kerran kiipeilykortilla. Tarvittaessa voit vuokrata kengät kiipeilyä varten.
Lue lisää
Merirosvolaivan aarteet

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustan läheisyydessä toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.
Lue lisää
Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita usean erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.
Lue lisää
Cosmic Joensuun mainos

Viihdekeilahalli Cosmic

KEILAHALLI | JOENSUU

Sano stop tylsyydelle ja suuntaa Joensuun keskustassa sijaitsevaan Viihdekeilahalli Cosmiciin! Cosmicin valikoimasta löydät keilauksen lisäksi biljardi- ja snookerpöydän sekä monipuolisen pelialueen. Pelailun lomassa voit nauttia myös ravintolan antimista.
Lue lisää