Millainen on unelmiesi talvipäivä?

Pitääkö se sisällään rentouttavia, arjen yläpuolelle kohoavia elämyksiä? Vai kuuluuko siihen auringonpaisteessa kimmeltävää hankea, hiljaisuutta ja hyvinvointia? Pohjois-Karjalassa ainutkertaisia kokemuksia ei tarvitse etsiä kaukaa.

Todellisen talven kokeakseen ei välttämättä tarvitse lähteä Lappiin saakka, sillä esimerkiksi pääkaupunkiseudulta Pohjois-Karjalaan pääset junan kyydissä nopeimmillaan reilussa neljässä tunnissa. Omalla autolla matka taittuu mukavasti 5–6 tunnissa. Täällä pääset myös viettämään unelmiesi talvipäivää paksujen hankien ja pakkasen huurruttamien metsien äärellä. Tai voit suunnata kylpylähotellin ylellisiin palveluihin, etsiä täydellisen majatalon tai höntsäillä rauhassa vuokramökillä ystävien kanssa. Takkatulen ääressä voit selata alueen eri palveluita ja varata niistä kätevästi itsellesi mieluisimmat.

Kolin kylpylän poreallas talvimaisemassa

Ylellisiä rentoutumishetkiä kylpylän lämmössä

Kun ulkona pakkanen kiristyy ja lumi narskuu jalkojen alla, on vaikea kuvitella rentouttavampaa kokemusta kuin löylyt kylpylän ylellisessä saunassa.

Pohjois-Karjalaan saapuvalle valittavana on kolme erilaista, mutta yhtä houkuttelevaa vaihtoehtoa. Nurmeksesta, historiallisen Bomban alueen sydämestä löytyvän Break Sokos Hotel Bomban suuressa altaassa voi vedestä nauttia koko perhe pienimpiä myöten.

Koli Relax Spasta avautuvat näkymät upealle Pieliselle. Maisemakylpylä, joka sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Ukko-Kolin huipulta, kutsuu pariskunnat ja ystävät rentoutumaan erilaisissa saunoissa – lempeässä Kivi-aromisaunassa, Vesi-höyrysaunassa tai äkeämmän Tuli-saunan 80–90-asteisessa kuumuudessa.

Loppukesällä 2022 avattu, tunnelmallinen Nautiskelukylpylä Kimmel Spa tarjoilee erityisesti aikuisille nykykarjalaista luksusta ja hemmottelua Original Sokos Hotel Kimmelin yhteydessä Joensuussa. Hotelliin on vaivatonta saapua, sillä juna-asema sijaitsee aivan tien toisella puolella. Lisäksi Joensuun keskustan palvelut ovat ihan kävelymatkan päässä. Kylpylä tarjoaa kävijöille niin porealtaita kuin elämyssuihkuja luonnon äänillä, musiikilla ja valoilla höystettynä.

Nainen nautiskelee avannossa

Kastaudu kylmiin vesiin

Perinteisesti Pohjois-Karjalan talveen kuuluvat kunnon lumihanget sekä paksun jään peittämät järvet ja joet. Jos haaveissasi on kylpylöiden sijaan viileämpiä nautintoja, ei niitä tarvitse etsiä kaukaa. Pulahdus kylmään luonnonveteen puhdistaa mielestä arkiset huolet. Kauniissa maisemissa on helppo keskittyä vain hetkeen.

Talvella Joensuun Jääkarhujen avantouintikeskus tarjoaa niin paikallisille kuin vieraillekin ikimuistoisia uintihetkiä virkistävässä järvivedessä. Uinnin päälle voi nauttia löylyistä keskuksen kahdessa saunassa, jotka lämpiävät uimareita varten aamusta iltaan.

Ainutkertaisia elämyksiä tarjoilee niin ikään Joensuun keskustan Ilosaareen marraskuussa avautuva Saunakeidas. Yrityksen verkkokaupasta kävijät voivat helposti ostaa ovikoodin, jolla pääsevät nauttimaan ensiluokkaisista löylyistä ja saavat myös tilaisuuden käydä kastautumassa Pielisjoessa, Ilosaaren laguunissa.

Pulahda avantoon Pohjois-Karjalassa

Pariskunta istuu viereikkäin sohvalla kynttilän valossa

Rennosti mökillä

Rauhallista lomaa ja hiljaisuutta etsiville Pohjois-Karjalassa ja erityisesti Kolin alueella on runsaasti mökkejä, joiden paljuissa ja saunoissa voi rentoutua luonnon rauhasta nautiskellen. Olitpa lähdössä matkaan kumppanin tai kaveriporukan kesken, valinnanvaraa mökeissä riittää varustetasosta ja sijainnista lähtien. Kattavin mökkivalikoima löytyy Lomarenkaalta.

Mökiltä on myös helppo lähteä päiväretkelle nauttimaan esimerkiksi Joensuun monipuolisesta ja laadukkaasta kulttuuri- ja ravintolatarjonnasta. Uudenlaisia kokemuksia loman mausteeksi voi löytää myös Elämyspuodista, josta on näppärä varata niin alueen ruoka-antimia tarjoavia herkutteluhetkiä kuin majatalosta majataloon kulkevia hiihtoretkiä.

Pohjois-Karjalassa vieraat otetaan vastaan lämpimästi, ja perinteiden jakaminen tapahtuu luontevasti sekä kylpylöissä että ruokapöydässä. Talven ihmemaa odottaa lähempänä kuin arvaatkaan!