Nappaa täältä menovinkit kulttuuririentoihin

Alkaako arki ahdistamaan tai kaamosmasennus puskemaan päälle? Ei hätää, sillä Pohjois-Karjalasta löytyy laaja valikoima värikkäitä, uniikkeja ja unohtumattomia tapahtumia täydentämään syksyn pimeneviä iltoja. Merkkaa kalenteriisi ainakin syksyn valoisin ja värikkäin tapahtuma Visual Festival, Joensuun kaupunginteatterin kattava ohjelmisto, Suomen musiikkimaailman ykkösnimiä vilisevä Lehtiä Ilosaaressa -festivaali sekä tunnelmalliset opastetut kävelykierrokset Joensuussa. Ota myös haltuun Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteri ja nappaa ajankohtaisimmat menovinkit talteen.

Mies soittaa selloa

Konsertit – Syksyn suloisia säveliä ja rock ’n rollia

7.10.2022 Lehtiä Ilosaaressa – Festarikesän tunnelmointi jatkuu vielä lokakuussa, kun Joensuun Areenan lavalle nousevat mm. kansainvälistä uraa luova Blind Channel sekä suomalaisen popin kuningatar Nelli Matula.

2.12.2022 Kerubi Live – Näitä pikkujoulubileitä et halua missata! Joensuun Areenalla nautitaan live musiikista Suomen ykkösartistien tahtiin. Nälässä ei myöskään tarvitse olla, sillä noutopöytä notkuu grilliherkkuja ja tarjolla on monipuolisesti erilaisia juomia.

3.12.2022 Unholy Winter Fest – Raskaamman musiikin ystäviä hemmotellaan joulukuun alussa Joensuun Areenalla, kun mm. Battle Beast ja Insomnium räjäyttävät tunnelman kattoon särökitaran soundeilla ja tuplabasarien tiukoilla rytmeillä.

Liput ja lisätiedot keikoista

Joensuun kaupunginteatteri auringonlaskussa

Joensuun kaupunginteatteri esittää

Ajattomia klassikoita ja kotimaista draamaa

24.9.–17.12.2022 My Fair Lady – Klassikkoteoksesta nähtävä uusi versio pureutuu erityisesti nuoren naisen kasvukertomukseen aikana, jolloin Englannin luokkayhteiskunta alkoi rakoilla. Mukana myös musikaalista tutut laulut.

19.11.2022–11.2.2023 39 askelta – John Buchanin kirjaan ja Alfred Hitchcockin elokuvaan perustuva parodia sopii täydellisesti pikkujoulukauteen nauruhermoja kutkuttelemaan. Kuinka dekkarikomedian päähenkilö selviää maineensa puhdistamisesta, kun perässä roikkuvat sekä poliisit että vakoojat?

23.11.2022–11.2.2023 Lempi – Minna Rytisalon romaaniin perustuva herkkä ja tiheätunnelmainen draama uppoutuu rakkauden voimaan. Kuinka nuori lempi kestää pariskunnan jouduttua eroon toisistaan Lapin sodan aikaan?

Tutustu ohjelmistoon ja varaa liput

Syksyinen ruoka-annos

Show & Dinner

Mukaansatempaavia näytöksiä ja maukkaita menuja

15.10.2022 Ravintola Aittaranta – Heittäydy klassikko My Fair Lady -musikaalin maailmaan ja täydennä kokemuksesi näytöstä varten suunnitellulla englantilaistyylisellä menulla Ravintola Aittarannassa Pielisjoen varrella. Näytökset ovat klo 17 ja voit nauttia illallisen ennen musikaalia tai sen jälkeen.

My Fair Lady Show & Dinner Aittarannassa

26.11.2022 Torero – Dekkarikomedia 39 askelta kutkuttelee nauruhermoja ja fiiliksen kruunaa espanjalaishenkinen illallinen aivan kaupunginteatterin vieressä ravintola Torerossa. Näytös on klo 17 ja voit herkutella ennen näytelmää tai sen jälkeen.

39 askelta Show & Dinner Torerossa

10.12.2022 Bistro Heili – 39 askelta -dekkarikomediaan ja herkkujen maailmaan pääsee uppoutumaan myös Bistro Heilissä teemaan sopivan menun merkeissä. Näytös on klo 17 ja ravintolakäynnin voi tehdä ennen näytöstä tai sen jälkeen.

39 askelta Show & Dinner Bistro Heilissä

Muumilaakson marraskuu

Koko perheen suosikit

12.10.–27.11.2022 Muumilaakson marraskuu – Kun itse muumiperhe on lähtenyt kotoaan, ilmaantuu muumitalon kuistille joukko ystäviä ja tuttavia kyläilemään. Lohduntäyteinen koko perheen tarina sopii oivasti talven kaamokseen.

Tutustu ja varaa liput

23.10.2022 TiTi-Nalle, hirsimetsän juhlat! -konsertti – Nalletalossa on täysi tohina päällä, kun juhliin valmistautuminen on vielä auttamatta kesken. Interaktiivisen konsertin jälkeen on mahdollisuus kuvata ja halailla nallejen kanssa.

Tutustu ja varaa liput

17.11.2022 Joensuun kaupunginorkesterin  lastenkonsertti – Konserttisalin valtaa mahtipontiset sävelmät sekä Sirkus Supiaisen hullunkuriset heittäytymiset ja trapetsimaiset taiteilut musiikin tahtiin.

Tutustu ja varaa liput

Valotaideteos puutarhassa

Taidetta pimeneviin iltoihin

15.9.2022–8.1.2023 Urbaario – Kokoelma kaupunkilöytöjä – Mitä ympäristöön jätetyt materiaalit kertovat ihmisistä ja elintavoistamme? Valokuvaaja Pasi Räsämäen otokset kaupungille jääneistä materiaaleista, jotka syystä tai toisesta on sitten hylätty ja muuttunut roskaksi, ovat nähtävillä Pohjois-Karjalan museo Hilmassa.

Tutustu näyttelyyn

22.9.2022–8.1.2023 Rosoisia muotoja ja eloisia pintoja – Syksyn näyttely esittelee 1980–1990-lukujen suomalaista taidetta Joensuun taidemuseon kokoelmista. Lisäksi nähtävillä tietenkin taidemuseon pysyvät näyttelyt.

Tutustu näyttelyihin

16.–20.11.2022 Rokumentti Rock Film Festival – Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali räväyttää valkokankaalle rock-henkiset dokumentit ja fiktiot torjumaan marraskuun kaamosmasennusta.

Lisäinfoa tapahtumasta

24.–27.11.2022 Visual Festival  – Värien ilottelua ja taidetta pimeneviin marraskuun iltoihin Botanian Visual Festivaleilla. Paikalliset sekä kansainväliset artistit luovat yhdessä värikkään taikamaailman, jonne voi hetkeksi paeta arjen harmautta.

Tutustu tapahtumaan tarkemmin

Ylisoutajan silta ja puutalo iltavalaistuksessa

Opastetut kävelykierrokset

19.10.2022 Joensuun valot – Kuinka maisemat ovat muuttuneet ja minkälaisia tarinoita kaupunki kätkee sisäänsä? Ihanan tunnelmallinen kävelykierros iltavalaistuilla kaduilla johdattelee 1900-luvun Joensuuhun, kun rautatieasemalle saapuu mystinen henkilö.

21.10.2022 Hautakivet kertovat – Mitä Joensuun hautausmaan hautakivillä on kerrottavana ja keiden historiallisesti merkittävien henkilöiden elämäntarinat puhuttelevat kierroksen aikana? Luterilaiset ja ortodoksiset leposijat ovat hautausmaalla vierekkäin ja kierroksen aikana tutustutaan molempiin.

Tutustu tarkemmin kierroksiin ja ilmoittaudu mukaan

Kaksi naista makaa selällään nurmella syksyisiä lehtiä ympärillään

Hyvinvointia ja kulttuurielämyksiä

29.10.2022 Villan Kumpparijuoksut – Tässä lajissa rapa roiskuu ja nauru raikaa, kun porukalla vedetään kumpparit jalkaan ja lähdetään juoksemaan Kolin kuraisille poluille. Tapahtuman lopuksi nautitaan yhteisistä kumpparitansseista ja saunan lämmöstä Villa ORAS -majatalossa.

Tutustu ja varaa

18.–20.11.2022 Runolaulun shamanistiset juuret – Löydä ainutlaatuinen sisäinen äänesi runonlaulun avulla ja anna rummutuksen rentouttaa mieltäsi. Viikonloppu vietetään Puukarin Pysäkillä nauttien täysihoidosta.

Tutustu tarkemmin

Syksyiset vaahteranlehdet

Löydä lisää maakunnan menovinkkejä

Puuttuiko listauksestamme jotain? Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteri kokoaa yhteen mieleenpainuvimmat kulttuuritapahtumat, mukaansa tempaavat konsertit, vaihtuvat näyttelyt, näytelmät sekä paljon muuta. Tutustu tarjontaan ja vietä tapahtumarikas syksy!

Kurkista tapahtumakalenteriin