Laskettelurinteet Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalasta löytyy kolme erilaista laskettelukeskusta, jotka tarjoavat palveluita ympäri vuoden. Kolilla lasketellaan upeissa kansallismaisemissa, Mustavaara sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Joensuun keskustasta ja Heinävedellä Rinnekeskus Pääskyvuori tarjoaa vauhtia koko perheelle. Talvella nautitaan rinteiden valkeasta hohteesta, pöllyävästä lumesta sekä lämmittävästä kaakaosta. Kesäisin Mustavaaran rinteillä viilettävät hurjapäiset alamäkipyöräilijät ja rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat ihailla kimmeltävää Pielistä Kolin maisemahissin kyydissä.

Kolin Laskettelukeskus

Kolilla laskettelijat pääsevät nauttimaan rinteiden lisäksi upeista kansallispuiston maisemista ja Pieliselle avautuvista näkymistä. Kuusi eri rinnettä tarjoavat valinnanvaraa jokaiseen makuun. Nälän tai janon yllättäessä taukoa voi viettää Break Sokos Hotel Kolin ravintoloissa rinteiden huipulla tai Rinnetuvalla ala-asemalla.

Viikonloppuisin rinnekaudella Ski&Spa-bussi kuljettaa laskettelijat Joensuusta Kolille ja takaisin. Matkat tulee varata ennakkoon.

Tutustu Kolin rinteisiin

Vasta ajetutu laskettelurinteet

Laskettelukeskus Mustavaara

Mustavaaran rinteet sijaitsevat Heinävaarassa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Joensuun keskustasta. Koko perheen rinteitä on neljä ja lautailutemppujen ystäville löytyy kauden toiveiden mukaan muokkautuva snowpark. Jos rinteissä viilettäminen ei ole sinun juttusi, voit nauttia rauhallisemmassa menosta upeilla hiihtoladuilla vaaramaisemissa.

Rinneravintolasta löytyvät herkut niin pieneen kuin isompaankin nälkään ja alueella on myös kaksi kotaa omatoimiseen evästelyyn.

Lisätietoja Mustavaarasta

Rinnekeskus Pääskyvuoren laskettelurinteet

Rinnekeskus Pääskyvuori

Heinävedellä sijaitseva Rinnekeskus Pääskyvuori tarjoaa laskettelun riemua koko perheelle. Neljä erilaista rinnettä soveltuvat niin vasta-alkajille kuin jo kokeneemmille konkareille. Snowparkissa riittää haasteita lautailijoille ja freestylehiihtäjille.

Rinteiden läheisyydestä voi lähteä nauttimaan luonnosta myös hiihtäen tai lumikenkäillen. Pääskyn rinnekahviosta löytyvät herkut laskettelun päätteeksi.

Pääskyvuoren palvelut

Tiesitkö, että Kolin rinteitä on laskettu jo 80 vuoden ajan?

Pisin rinne Kolilla on jopa 1,5 km pitkä! Pääskyvuorella ja Mustavaaralla rinteen pituutta riittää 700 metrin verran.

Kaikki kohteet tarjoavat talvisin myös hiihtokouluja sekä välinevuokrausta.

♥ ♥ ♥