Ohjatut aktiviteetit ja rentoiluhetket

Onnistunut loma ei välttämättä kaipaa sen kummempaa kuin rentoa oloa ja rauhassa nautiskelua. Jos kuitenkin mielit vauhdikkaampaa menoa, Pohjois-Karjalan ohjelmapalvelutarjonta palvelee monipuolisena ympäri vuoden. Kalastusretket, luontoretket, ratsastus ja villieläinten katselu ovat hyviä esimerkkejä maakuntamme aktiviteettitarjonnasta. Hiihdon, laskettelun, pyöräilyn ja melonnan harrastajat löytävät niin ikään omat lempikohteensa eri puolilta maakuntaa. Jos retkeilyreiteillä tai laduilla hikoilu ei ole sinun juttusi, alueemme tarjoaa myös kylpylöiden poreita, erilaisia sisäaktiviteetteja ja vaikkapa leppoisaa SUP-lautailua. Tältä sivulta löydät kootut aktiviteettitärpit eri puolilta maakuntaa.

 

Sijainti

Lisävalinnat

Aktiviteetin tyyppi

Arctic-Trainers-SUP-lautailu-Joensuussa-Höytiäinen

Arctic Trainers

SUP-lautailu | Joensuu

Arctic Trainers vie SUP-lautaretkille Joensuussa ja Ruunaalla. Joensuussa tarjontaan kuuluu perinteisten retkien lisäksi SUP-joogaa tai vauhdikkaampaa SUP-koskenlaskua. Ruunaalla järjestetään kokeneille suppailijoille retkiä, joiden aikana lasketaan neljä koskea. Arctic Trainers myös vuokraa SUP-lautoja omatoimisia retkiä varten.
vk-Bomba-Action-mönkijä-talvella-Nurmeksessa

Bomba Action

Opastettuja retkiä | Nurmes

Bomba Actionin laajaan valikoimaan kuuluu aktiviteetteja ympäri vuoden. Vauhtihirmuille on tarjolla moottorikelkka-, mönkijä- ja vesijettiretkiä sekä flyboard-lennätystä. Veden äärellä viihtyville järjestetään SUP-lautailua, melontaa ja kalastusretkiä. Talven iloksi onnistuvat myös lumikenkäretket ja koiravaljakkoajelut. Bomba Action vuokraa myös välineitä omatoimiseen retkeilyyn.
Kylpylä-Bomba-Spa-Nurmeksessa-Pielisen-rannassa

Bomba Spa

Kylpylä | Nurmes

Bomba Spa sijaitsee Sokos Hotel Bomban yhteydessä Nurmeksessa, aivan Pielisen rannalla. Voit rentoutua sisätilan monipuolisissa altaissa, elämyssuihkuissa ja saunoissa. Ulkona katselet tähtitaivasta lämpimistä porealtaista käsin.
Islanninhevostalli-Ilomantsin-maalaismaisemissa

ElämysMantsi

Ratsastus | Ilomantsi

ElämysMantsi järjestää ratsastustunteja, maastoretkiä ja kokopäivävaelluksia islanninhevosilla idyllisessä ja luonnonkauniissa maalaisympäristössä Ilomantsissa, 55 km Joensuusta. Tallilla on sopivia ratsuja niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin ratsastajille. Perheen pienimpien ratsuksi löytyy kaksi shetlanninponia, ja pihapiirissä on myös muita eläimiä.
Erä-Eero-villieläinten-katselua-Lieksassa

Erä-Eero

Villieläinten valokuvaus ja katselu | Lieksa

Erä-Eero järjestää Lieksassa villieläinten katselu- ja valokuvausretkiä ympäri vuoden. Alueella liikkuu monia eri lajeja, kuten ahmoja, karhuja, ja ilveksiä. Katselu tai valokuvaaminen tapahtuu turvallisesta kelohirsisestä mökistä, johon mahtuu noin 20 henkilöä. Mökkiin on esteetön pääsy.
eräkeskus-lieksa-huskyvaljakko

Eräkeskus

Opastettuja retkiä | Lieksa

Eräkeskus Lieksan Jongunjoella opastaa monipuolisiin aktiviteetteihin aivan itärajan läheisyydessä. Talviaikaan toteutetaan huskyretkiä, tilalla asuu yli 100 rekikoiraa. Palveluvalikoimaan kuuluu myös opastettuja patikointi- ja melontaretkiä sekä pyörien, kalastusvälineiden ja SUP-lautojen vuokrausta. Kohteeseen on mahdollista saada kyyditys. Palvelukieli englanti.
vk-pilkkiminen-pielisellä

Erästely Canoe & Outdoors

Kalastus | Lieksa

Jongunjoen, Pielisen ja Ruunaan alueella toimiva Erästely Canoe & Outdoors on erikoistunut erä-, luonto- ja elämysmatkailuun. Retkillä opit erilaisilla vieheillä pilkkimisen ja talviverkkojen kokemisen salat. Kesäkaudella vaihtoehtona on myös melontaretki Lieksan jokimaisemissa.
vk-Feel-Koli-retket-Kolin-kansallispuistossa

Feel Koli

Opastettuja retkiä | Koli

Feel Kolin kanssa pääset kokemaan Kolin korkeuksiin kohoavat kalliot ja tunnelmalliset metsät. Opastetut luontoretket ovat täydellinen vaihtoehto, jos haluat Kolilla käydessäsi tutustua tarkemmin sen luontoon ja historiaan. Kesäaikaan retkiä tehdään jalkaisin ja talvella lumikenkäillen. Feel Koli myös vuokraa välineitä omatoimiseen retkeilyyn Koli Shop Retkituvalta.
heiskalan-hoppala-ratsastusretki

Heiskalan Hoppala

Ratsastus | Liperi

Heiskalan Hoppalan ratsastusretket on jaettu tasoryhmiin ratsastajien kokemuksen ja toivotun vauhdin mukaan. Lyhyempien retkien lisäksi tarjolla on myös pidempiä ratsastusvaelluksia jopa yön yli kestäviin vaelluksiin. Pidempiin retkiin kuuluu eräkokin loihtima retkiruokailu, ja pyydettäessä ruokailun voi sisällyttää osaksi lyhyempiäkin retkiä.
hepovaaran-hyvinvointitila-kitee

Hepovaaran hyvinvointitila

Ratsastus | Kitee

Hepovaaran hyvinvointitila tarjoaa hevosavusteista mindfulnessia, maastoratsastusta ja kenttätunteja. Maastoratsastukset perustaidot omaaville ja kokeneille ratsastajille toteutetaan 2-5 henkilön pienryhmissä 1-6 tunnin mittaisena. Hepovaara järjestää tilauksesta myös pidemmät vaellukset, ruokapalvelut sekä kärry- ja rekiajelut.
vk-retkeilijät-metsässä2

Herajärven retkeilykeskus

Ohjelmapalvelut ja välinevuokraus | Kontiolahti

Herajärven retkeilykeskus - Kiviniemi tarjoaa majoituksen lisäksi monipuolisia aktiviteettipalveluita sekä vuokravälineitä omatoimisesti liikkuville. Opastetut retket suuntautuvat lähiluontoon ja järville joko lihasvoimin tai moottoriajoneuvojen siivittämänä. Vuokravälineiden valikoimassa on muun muassa maastopyöriä, kalastus- ja retkeilytarvikkeita sekä talviliikuntavälineitä.
huonepakopeli-joensuu

Huonepakopeli Joensuu

Huonepakopeli | Joensuu

Huonepakopeli Joensuussa voit valita neljän erilaisen pelin väliltä. Pelaajilla on 60 minuuttia aikaa ratkoa tiensä ulos lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä ja käyttämällä logiikkaa. Huonepakopeli sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa.

Hyppää talviseikkailuihin!