Syksyinen Pohjois-Karjala hurmaa ja hoivaa

Lataa akut Pohjois-Karjalassa. Ruskaretket kansallispuistoon, raikkaat pyöräilylenkit syysilmassa ja herkkuhetket nuotion ääressä piristävät syksyistä arkea. Päivän päätteeksi voi rentoutua koko perheen kanssa kylpylässä tai savusaunan lämmössä.

Puhtaat ja koskemattomat metsät ovat pullollaan herkullisia marjoja, joista syntyy kädenkäänteessä mustikkapiirakka tai kantarellipaistos mökin keittiössä. Sienestys on mahtavaa syysretkeilyä, joka yhdistää luonnossa liikkumisen riemun ja ruoanlaiton ilon.

Kulttuurielämyksien ystäville tarjolla on runsaasti uusia ensi-iltaan tulevia näytelmiä sekä monipuolisia syystapahtumia ympäri maakunnan. Elämyspuodistamme varaat näppärästi aktiviteetit, hemmottelu- ja majoituspaketit itsellesi ja ystävillesi. Tutustu, inspiroidu ja vietä leppoisa syysloma Pohjois-Karjalassa.

 

Kaksi naista makaa selällään nurmella syksyisiä lehtiä ympärillään

Rentoudu ja voi hyvin

Tuntuuko arki turhan hektiseltä? Pohjois-Karjalassa voit rentoutua monella tapaa ja jättää kiireet hetkeksi odottamaan. Vietä rentouttava hemmotteluloma kylpylässä, rauhallinen hyvinvointiviikonloppu luonnon lähellä tai rauhoita mieltäsi meditaation ja erilaisten retriittien parissa.

Tutustu tarkemmin eri vaihtoehtoihin

Lettuja mustikoilla ja hillolla

Satokauden herkkuja

Opastetut ruokaelämykset

Onnistuuko sinulta aitojen karjalanpiirakoiden rypytys, maistatko jo karjalaiset maut kielelläsi tai tiedätkö miten Valamon uniikit viinit valmistetaan? Nauti puhtaista ja paikallisista raaka-aineista, satokauden antimista, ympäröivästä kulttuurista sekä karjalaisesta vieraanvaraisuudesta opastettujen ruokaelämyksien parissa.

Varaa herkutteluhetki

Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa

Lisää inspiraatiota saat katsomalla Nelosen Ruutu-palvelusta herkullisen tv-sarjan Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa. Jaksoissa sukelletaan karjalaisten makujen ja perinteiden ytimeen, Samin lapsuusmuistoihin sekä Pohjois-Karjalan kätkettyihin ruokahelmiin.

Katso jaksot Ruudusta

Koira syksyisellä metsäpolulla

Hyppää pyörän selkään

Pohjois-Karjalassa riittää merkittyjä pyöräilyreittejä joka lähtöön! Yli 200 kilometriä pitkä yhtenäinen polkuverkosto Joensuun seudulla tarjoaa mahdollisuuksia niin lyhyisiin kuin pidempiinkin retkiin yhdistäen Kontionpolut, Kinttupolut, Lykynpolut sekä Utran harjupolut. Lisäksi pistä korvan taakse Kolin upeat vaaramaisemat ja Pielisen kierros. Saaristo Trail Pohjoisen Saimaan saaristossa sekä erämainen Karhunpolku Ilomantsissa ja Lieksassa eivät myöskään jätä kylmäksi.

Tutustu tarkemmin reitteihin

Varaa pyöräretki suoraan verkosta

Kaatunut puu ja Kolin syksyinen metsämaisema

Uniikit kansallispuistot ja retkeilykohteet

Neljä toinen toistaan upeampaa kansallispuistoa syksyn väreissä sopivat mainiosti koko perheen retkeilykohteeksi. Lähde ihastelemaan Kolin jylhiä kansallismaisemia, Patvinsuon pehmeitä hiekkarantoja ja loputtomia soita, Petkeljärven vesistöjen välissä mutkittelevia harjureittejä tai Koloveden historiallisia kalliomaalauksia. Kansallispuistojen lisäksi Ruunaan retkeilyalue tarjoaa erämaiset puitteet niin retkeilyyn kuin kalastukseenkin. Nappaa matkaan myös muut retkikohdevinkit koko Pohjois-Karjalan alueelta.

Kansallispuistot Pohjois-Karjalassa

Löydä upeat luontokohteet

Pariskunta istuu viereikkäin sohvalla kynttilän valossa

Majoitu mukavasti

Tunnelmallinen mökkiloma

Takkatulen loimutessa on ihana vain köllähtää sohvan nurkkaan ja fiilistellä syksyä kaikessa rauhassa. Ympäröivä luonto, kirkasvetiset järvet ja kirkas tähtitaivas ovat aivan äärellään. Pohjois-Karjalasta löydät halutessasi mökkikohteita myös palveluiden läheltä.

Tutustu kohteisiin

Majoitusta joka lähtöön

Haluatko mieluummin majoittua täysihoidolla kylpylähotellissa tai kotoisissa majatalo- ja B&B-kohteissa? Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä juuri sinun tarpeisiisi sopiva vaihtoehto lyhyempää tai pidempää majoitusta varten.

Löydä sopiva vaihtoehto

Koira ja pariskunta laavulla

Syksytekemistä lapsiperheille

Kaipaatko vinkkejä arkeen tai syyslomalle, mitä tehdä yhdessä lasten kanssa? Kenties yhteinen kylpyläloma, luontoretki syksyiseen metsään tai kansallispuistoihin? Sateisen sään sattuessa voi suunnata teatteriin, konsertteihin tai lukuisiin sisäkohteisiin. Esimerkiksi Botaniassa pääsee nauttimaan tropiikin lämmöstä ja Mukulakadun satumaailmassa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Tutustu tarjontaan ja vietä rentouttava syysloma yhdessä lasten kanssa.

Lomavinkit koko perheelle

Retkeilijät syksyisessä metsässä

Aktiviteetit suoraan verkosta

Elämyspuodin aktiviteetit, rentoutumishetket ja majoituspaketit takaavat irtioton arjen keskellä. Varaa elämykset näppärästi verkossa ja löydä juuri sinun tai ryhmäsi tarpeisiisi sopivaa tekemistä. Hakukenttien avulla voit valita elämyksiä sijainnin, aktiviteetin tyypin sekä esimerkiksi vastuullisuuden näkökulmasta.

Varaa elämykset suoraan verkosta

Ratsastajat metsäpolulla hevosien kanssa

Kavioiden kopsetta metsäpoluilla

Ruskan värittäessä metsät keltaisen, oranssin ja punaisen eri sävyillä ja raikkaan syysilman vallatessa ilman on mukava lähteä metsäretkelle hevosen selässä. Pohjois-Karjalasta löydät sekä issikkavaellukset että ratsastusretket suomenhevosilla. Mikäli et halua nousta ratsaille, voi hevosten turvallisesta seurasta nauttia myös maasta käsin hyvinvointituokioiden merkeissä.

Tutustu Pohjois-Karjalan talleihin

Ylisoutajan silta ja puutalo iltavalaistuksessa

Kulttuurielämykset ja tapahtumat

Syksyn kulttuuritärpit

Syksyn pimetessä on mukava lähteä tunnelmoimaan opastetuille kävelykierroksille Joensuun katuja pitkin, kuuntelemaan livemusiikkia ja nauttimaan yhteisistä hetkistä. Laita jo korvan taakse ainakin tunnelmallinen Botanian Visual Festival värivaloineen, syksyn sisäfestari Lehtiä Ilosaaressa sekä Joensuun kaupunginteatterin uutuudet.

Löydä syksyiset kulttuurielämykset Pohjois-Karjalasta