Avaimet tunnelmalliseen lomaan

Etsitkö upeita järvenranta kohteita, maaseudun rauhaa tai piilopaikkaa metsän siimeksessä? Pohjois-Karjalasta löydät majoituskohteet sekä lomahuvilat eri tarpeisiin erilaisine mukavuuksineen. Yhdistä lomailuun retkeily luontokohteissa, arjesta irtautuminen aktiviteettien parissa sekä mielenkiintoiset käyntikohteet lähialueilla. Herkulliset ruokaelämykset elävän tulen äärellä tai valmiiksi pöytään katettuna sekä rentoutuminen saunan lauteilla takaavat onnistuneen kokonaisuuden. Pohjois-Karjalan monipuoliset majoituskohteet tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Sytytä tuli takkaan, laita kynttilöitä palamaan ja köllähdä sohvan nurkkaan ilman kiirettä. Tee lomasta omannäköisesi. Rentoudu ja nauti olostasi Pohjois-Karjalassa! Sivun alalaidasta voit tehdä Sielunmaisematestin ja löytää juuri sinulle sopivan tukikohdan lomaa varten.

Ylisoutajan silta ja puutalo iltavalaistuksessa

Loma kaupungin sykkeessä

”Kaapunki-immeinen”

Haluatko rentoutua, mutta kaipaat silti palveluiden äärelle? Siinä tapauksessa Joensuun keskustan kupeessa sijaitsevat majoituskohteet ovat sopiva valinta sinulle.

Kokeile paikallista ravintolatarjontaa, aisti uuden Kauppahallin tunnelmaa ja ihastele Joensuun kaupunkia Pielisjoen varrella tunnelmallisessa iltavalaistuksessa. Täydennä päivä Joensuun kaupunginteatterin näytöksillä, nauti konserteista, vieraile museoissa ja pulahda avantoon Ilosaaressa. Tuliaiset voi hankkia näppärästi Taitokorttelin pienistä putiikeista tai ostaa matkaan tuoreita karjalanpiirakoita Marttakahviosta.

Talviaikaan voi hypätä laduille melkein suoraan majoituksen ovelta, sillä Joensuun kattava latuverkosto on ihan nurkan takana.

Tutustu tarkemmin

Pariskunta syleilee toisiaan lammen rannalla

Maaseudun rauhaa ja karjalaista kulttuuria

”Leppäilijä”

Nauti koskemattomasta luonnosta ja lepuuta sieluasi kaikessa hiljaisuudessa. Pienet uniikit majatalot ja mökit Pielisen tuntumassa ovat oiva paikka antaa aistien ja kehon levätä.

Voit yhdistää vierailuun ripauksen karjalaista kulttuuria vierailemalla Bomban talolla sekä karjalaiskylässä. Lisäksi idyllinen Puu-Nurmes vanhoine puutaloineen on vain kivenheiton päässä majoituskohteista. Anna ympäröivän luonnon ja kulttuuriperinteiden helliä sinua kokonaisvaltaisesti.

Tutustu kohteisiin

Syksyinen Patvinsuo

Retkeilijän tukikohta

”Seikkailija”

Monesta majoituskohteesta käsin on myös mukava tehdä päiväretkiä lähiluontokohteisiin. Pohjois-Karjalan kauniit harjupolut, kirkkaana aaltoilevat järvet, suopursuilta tuoksuvat suot ja loputtomat metsät tarjoavat lukuisia eri reittivaihtoehtoja jokaiseen makuun. Hyppää pyörän selkään tai lähde liikkeelle jalkaisin, pakkaa retkieväät reppuun ja nauti puhtaasta luonnosta.

Tutustu myös maakuntamme neljään uniikkiin kansallispuistoon – Koliin, Patvinsuohon, Petkeljärveen sekä Koloveteen. Lisäksi Ruunaan retkeilyalue soveltuu koko perheen ulkoiluun, pyöräilyyn sekä kalastukseen.

Tutustu kohteisiin

Karjalanpiirakoita ja syksyisiä sävyjä

Perinteitä ja paikallisuutta

”Syvämmen sävväyttäjä”

Ota lomasi aikana haltuun pohjoiskarjalaiset perinteet, kuten karjalanpiirakoiden leivonta sekä kanteleen soitto. Tutustu myös monipuolisiin museokohteisiin sekä rauhoitu Valamon luostarin hiljaisuudessa. Pienet kylät, museot, kirkot ja sotahistorialliset kohteet ovat pullollaan tarinoita, joiden parissa voit kokea sykähdyttäviä hetkiä lomasi aikana.

Pienet kodinomaiset majoituskohteet toivottavat sinut tervetulleeksi ja voit sukeltaa syvemmälle karjalaisen vieraanvaraisuuden ja perinteiden maailmaan.

Tutustu kohteisiin

Bomba Spa

Rentoudu kaikessa rauhassa

”Naatiskelija”

Pohjois-Karjalassa on myös monipuoliset mahdollisuudet nauttia kylpylän lämmöstä. Bomban kylpylä Nurmeksessa on erinomainen kohde erityisesti lapsiperheille. Monipuolisesta allasvalikoimasta löytyy tekemistä niin perheen pienimmille kuin hemmottelua aikuisempaankin makuun. Anna mielen ja kehon levätä Pieliselle avautuvassa horisontissa.

Joensuun uudistunut Nautiskelukylpylä Kimmel Spa tarjoaa arjesta irtautumista kaupunkipäivän jälkeen. Nauti yhdessäolosta puolisosi tai ystäväsi kanssa tai rentoudu ihan vain omassa rauhassa. Toinen vaihtoehto rauhalliselle hemmotteluhetkelle löytyy Kolin Relax Spasta. Kylpyläkokemus yhdistettynä Kolin kansallismaisemaan on varma tapa höllätä hetkeksi.

Tutustu kylpyläkohteisiin

Mies ja nainen nauttivat rauhallisesta mökkeilystä

Vietä unelmiesi loma mökillä

Etsitpä sitten mökkiä järven rannalta, palveluiden läheltä tai metsän keskeltä, Pohjois-Karjalasta löytyy mökkitarjontaa jokaiseen makuun. Voit suodattaa valikoimaa mm. tähtiluokituksen, hinnan, sijainnin, mökin koon sekä varustelun mukaan. Tutustu laajaan kattaukseen tarkemmin Lomarenkaan verkkosivuilla ja löydä mökki, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi.

Tutustu tarkemmin ja varaa

Tee Sielunmaisematesti – Millainen matkailija olet?

Pohjois-Karjalasta löytyy monenlaisia paikkoja. Testaa, mistä juuri sinun sielunmaisemasi löytyy ja lähde lomalle vastauksen osoittamaan suuntaan.

Testaa millainen matkailija olet