Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK
Nähtävyydet ja käyntikohteet Pohjois-Karjalassa
Pohjois-Karjalan nähtävyydet - Minne tänään mentäisiin?

Pohjois-Karjalan nähtävyydet

Minne tänään mentäisiin?

Viekö tiesi Pohjois-Karjalan uniikkeihin kulttuurikohteisiin, ihastelemaan eläinpuistoon, vai kenties mobiilioppaan matkaan luontoon? Alta löydät vinkkejä Pohjois-Karjalan nähtävyyksistä ja käyntikohteista.
Joensuu - Botania

Joensuu

Botania

Joensuun Botania Oy on maailman pohjoisin perhospuutarha ja yksityinen kasvitieteellinen puutarha Joensuun Linnunlahdella. Botanian alue käsittää kaksi kasvihuonetta sekä kolmen hehtaarin ulkopuutarhan. Kasvihuoneissa on eksoottisia kasveja läheltä jaj kaukaa. Ulkopuutarhasta löytyy aistipuutarha, lastenpuutarja, keittiöpuutarha ja paljon muuta. Tervetuloa rauhoittumaan ja nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta.

Botania >

 

Outokumpu - Vanha Kaivos

Outokumpu

Vanha Kaivos

Outokummun Vanha Kaivos on ainutlaatuinen vierailupaikka etenkin perheille. Kaivoksen alue on täynnä opittavaa, koettavaa ja nähtävää. Alueella on mm: ravintola, museo sekä perheen pienemmille oman lasten kaivos.

Vanha Kaivos >


Utra - Utra-mobiilioppaat

Utra

Utra-mobiilioppaat

Mobiilioppaat tuovat esille Joensuun Utran kaupunginosan monivaiheista historiaa ja kansanperinnettä. Mobiilioppaiden kautta pääsee näkemään vanhaa ja myös harvinaista valokuvamateriaalia.
Lue lisää >
Joensuu - Mukulakatu lasten museo

Joensuu

Mukulakatu lasten museo

Mukulakatu on tunnelmallinen puukaupungin kuja taloineen, toreineen ja satamineen. Se on täynnä monenlaista toimintaa, tekemistä ja elämyksiä.
Lue lisää >
Nurmes - Bomban alue

Nurmes

Bomban alue

Karjalaista kulttuuria Pielisen rannalla Nurmeksessa! Bomban näyttävä karjalaistalo toimii sekä ravintolana että tapahtumapaikkana. Ravintola on auki kesäkuun ajan 12-19 sekä heinäkuussa 12-21. Upea uusittu Spa Bomba tarjoaa poreilevia lomakokemuksia uniikkeine saunoineen ympäri vuoden.
Bomba >
Koli - Luontokeskus Ukko

Koli

Luontokeskus Ukko

Kuvankauniista kansallismaisemastamme kertova Luontokeskus Ukko sijaitsee Kolilla, vain muutaman sadan metrin päässä Kolin näköalatasanteelta. Ukon pysyvä näyttely johdattaa vierailijan kansallispuiston ja itäsuomalaisen vaaraluonnon historiaan, geologiaan ja kulttuuriin. Lisäksi Luontokeskuksessa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä!

Luontokeskus Ukko >

Joensuu - Museot

Joensuu

Museot

Joensuun päämuseoita ovat Pohjois-Karjalan museo Hilma Carelicumissa, yli 50 vuotta toiminut taidemuseo Onni. Taidemuseo Onniin ja Pohjois-Karjalan museoon Hilmaan pääsee sen sijaan pienellä sisäänpääsymaksulla. Utra-mobiilioppaat tuovat esille Joensuun Utran kaupunginosan monivaiheista historiaa ja kansanperinnettä. Myös lapsiperheet on huomioitu mobiilioppaiden sisällöissä.
Ilomantsi - Parppeinvaara

Ilomantsi

Parppeinvaara

Ilomantsin Parppeinvaara sijaitsee karjalan laulumailla. Vaaramaisemassa on kaksi kaunista kaksi pirttiä: Runonlaulajanpirtti museorakennuksineen ja Ravintola Parppeinpirtti. Parppeinvaaralla kuulet sielua sykähdyttävää kanteleensoittoa, nautit nykykarjalaisesta pitoateriasta käsintehtyine karjalanpiirakoineen ja tutustut itäsuomalaiseen historiaan sekä kulttuuriin.

Parppeinvaara >

Kitee - Kitee Zoo

Kitee

Kitee Zoo

Suomen neljänneksi suurimmassa eläinpuistossa Kiteellä voi tutustua maisemapolun varrella 50 eri eläinlajiin, esimerkiksi jakkeihin, ayam gemani -kanoihin sekä Riku-karhuun. Eläinpuiston vieressä on hotelli, mökkejä, ravintola, tanssipaviljonki, kauppa ja kylpylä.

Kitee Zoo >


Lieksa - Pielisen museo & Paateri

Lieksa

Pielisen museo & Paateri

Pielisen museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja erityisesti Lieksan ja Pielisjärven historiasta. Paikallisen rakennusperinteen ja historian lisäksi museon painopisteenä on metsätyökulttuurin tallentaminen. Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin avoinna on myös suuri ulkomuseo.
Pielisen Museo >
 
Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taitelijakoti ja Paaterin kirkko kuuluvat Pielisen museon kohteisiin. Ateljee, asuinrakennus, galleriakahvila ja kirkko muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden, jossa taiteilijan kädenjälki näkyy vahvana. Paateri sijaitsee Vuonisjärvellä, lähellä Vuonislahden kylää.
Paateri >

Heinävesi - Valamon ja Lintulan luostarit

Heinävesi

Valamon ja Lintulan luostarit

Valamon ortodoksinen munkkiluostari Heinävedellä on kulttuurin elävä keskus, joka ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Valamossa on luostarin lisäksi kansanopisto ja oma viinitila. Ortodoksinen nunnaluostari Lintula, toivottaa vierailijat tervetulleiksi kesäisin.

Valamo >
Lintulan luostari >