Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OKTutustu maakunnan käyntikohteisiin ja merkkaa kiinnostavimmat omalle toivelistallesi.
Moni nähtävyys on poikkeustilanteesta johtuen sulkenut ovensa väliaikaisesti.
Ajantasaiset tiedot käyntikohteiden aukioloajoista löydät linkkien takaa. 

Käyntikohteet

Joensuussa ympärivuotisia käyntikohteita ovat ihastuttava Taitokortteli, tapahtumapuutarha Botania, Pohjois-Karjalan museo Hilma ja Taidemuseo Onni

Kolin huipulla sijaitseva Luontokeskus Ukko tutustuttaa matkailijat itäsuomalaiseen luontoon ja kulttuuriin. Tästä on hyvä poiketa ihastelemaan Suomen tunnetuinta kansallismaisemaa, sillä keskuksesta on matkaa Ukko-Kolin näköalapaikalle vain muutama sata metriä.

Lieksan ja Pielisen karjalan esihistoriaan ja paikallisten entisiin elämäntapoihin voit käydä tutustumassa Pielisen museossa Lieksassa. Museon päärakennuksessa on esillä kattavan perusnäyttelyn lisäksi myös vaihtuvia näyttelyitä.

Pohjois-Karjalasta löytyy kaksi suurempaa ympärivuotisesti aukiolevaa eläinpuistoa, Pikkukili Lieksassa ja Kitee Zoo Kiteellä. Talvinen vierailu puistoon mahdollistaa eläinten talviseen elämänmenoon tutustumisen.


Kaunis Puun Sielu Tohmajärven Onkamossa on perinteiseen karjalaiseen tyyliin rakennettu hirsilinna, joka on nähtävyys jo itsessään. Se kätkee sisäänsä upeita taideteoksia, jotka näyttävät mihin kaikkeen puu taipuu.

Suomen itäisin Taitokeskus, Piirolan Piha, tarjoaa kulttuuria ja kädentaitoja Ilomantsissa. Samalla reissulla itärajan tuntumassa voi käydä tutustumassa Hermannin Viinitilan myymälän tuotteisiin.

Vierailu Valamon luostarissa Heinävedellä rauhoittaa kiireistä arkea. Luostarikaupasta voi ostaa muistoksi muun muassa ortodoksiseen elämäntapaan liittyviä tuotteita.

Outokummussa avoinna on Vanhan Kaivoksen kaivosmuseo

Joensuun kaupunginteatteri

Joensuun kaupunginteatterin tulevaa ohjelmistoa

Tutustu