Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Ongelle, patikoimaan, laavulle, pilkkimään, kodalle yöpymään, melomaan...

Virkistyskalastusalue aivan kaupungin keskustan tuntumassa

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalue sijaitsee Outokummussa noin 6 km keskustasta. Alue on Outokummun kaupungin omistama ja istutuksista vastaa Mustan ja valkeisen virkistyskalastusalue itse. Virkistyskalastusalue palvelee eräihmisiä ikään ja taitoihin katsomatta.

Alueella on luontopolkuja, ja läpi kulkee kahdentoista järven melontareitti.

Kalastusalueella on viisi järveä ja lampea, joihin on istutettu kirjolohta, taimenta, harjusta, nieriää, siikaa, lahnaa ja säynettä. Iso-Kerkkälampeen on istutettu isoja haukia ja ylempään Matolampeen nieriää, siikaa ja säynettä. Ravinkaidan loppupäässä sillan takana sijaitsee Lasten kalakeidas.

eris2.jpg

Lasten kalakeidas

Lasten kalakeidas on hieman yli yhden hehtaarin kokoinen verkolla eristetty onkialue, jossa vain alle 12 vuotiaat lapset, sekä liikuntarajoitteiset henkilöt saavat kalastaa ilman erillistä lupaa. Alueelle on rakennettu n. 300m 1,8m leveitä kulkuväyliä, joita myöten pyörätuolilla liikkuminen on vaivatonta. Alueella on myös inva-wc.

Välittömässä läheisyydessä sijaitsee levähdys- ja ruokailupaikka Karhunpesä, kolme nuotiopaikkaa, kota ja laavu. Karhunpesä soveltuu isommallekkin porukalle suojapaikaksi ja makkaranpaistoon. Moni ryhmä käyttää karhunpesää tukikohtanaan viettäessään virkistäytymispäivää.

Isommille ryhmille suosittelemme Karhunpesän varausta Matkakumpu Oy:n myyntipalvelusta: puh. 044 7559 223 tai matkailu@outokummunkaupunki.fi

Erä- ja luontokeskuksen kartta

Virkistyskalastusalueen sivut