Nurmeksen puutaloalue -  Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala

Nurmeksen puutaloalue

Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala

Vanhan Kauppalan harjulla sijaitsee suojeltu ja historiallisesti arvokas Puu-Nurmes, joka on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista. Pääosa rakennuskannasta on 1880-luvun ja 1930-luvun väliseltä ajalta. Alueelta on upeat näkymät Nurmesjärvelle ja Pieliselle. Tutustu alueeseen  kävellen, jolloin kaupungin palosolat, koivujen reunustamat kadut ja vehreä kaupunkimaisema tulevat parhaiten esille. Lue lisää vanhakauppala.fi

Vieraile karjalaiskylässä - Bomban talo ja karjalaiskylä

Vieraile karjalaiskylässä

Bomban talo ja karjalaiskylä

Bomban talo ja karjalaiskylä vaalii karjalaista rakennusarkkitehtuuria ja kulttuuria. Alueelta löytyvät hotelli- ja ravintolapalvelut, kylpylä, ohjelmapalvelut, kesätori, kesäteatteri ja tsasouna. Kesätorin Kouffi-puodista saat karjalaiset herkut myös mukaan. Putiikeista löydät käsitöitä, matkamuistoja ja paikallisia tuotteita. Tutustu myös alueen näyttelyihin ja teemapäiviin. Bomban Talo, Suojärvenkatu 1, Nurmes

Aikamatkalle menneeseen - Nurmeksen museo | Kötsin museo

Aikamatkalle menneeseen

Nurmeksen museo | Kötsin museo

Museo sijaitsee arkkitehti Erkki Helasvuon suunnitteleman Nurmestalon alimmassa kerroksessa. Museon perusnäyttely esittelee Nurmeksen historiaa eri näkökulmista: esihistoriaa, metsästystä, kalastusta sekä 1900-luvun alkupuolen elämää Nurmeksen kauppalassa.Vaihtuvien näyttelyiden tilassa esitellään sekä muiden museoiden tuottamia kiertonäyttelyitä että omaa tuotantoa olevia vaihtuvia näyttelyitä. Avoinna ma–pe klo 10–16. Vapaa pääsy.

Nurmes-talo, Kötsintie 2, Nurmes

Nurmeksen kauniit - Kirkot

Nurmeksen kauniit

Kirkot

Nurmeksen evankelisluterilainen kirkko
Kirkko edustaa 1800-luvun myöhäisgotiikkaa. Kirkko on Suomen viidenneksi suurin, istuinpaikkoja on n. 2300. Kirkossa on nähtävillä edellisten kirkkojen pienoismallit. pienoismallit. Kirkko on avoinna kesäisin päivittäin tiekirkkona.

Nurmeksen ev.lut Kirkko, Kirkkokatu 17, Nurmes

Nurmeksen ortodoksinen kirkko
Apostolien Pietarin ja Paavalin kirkko rakennettiin jälleenrakennusvaroilla 1958-1959. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Ilmari Ahonen. Kirkko on avoinna tilauksesta.
Kirkkokatu 31 a, Nurmes.

Kirkkoharju
Nurmeksen ja Porokylän yhdistävällä kauniilla kirkkoharjulla sijaitsevat sankarihaudat ja sankaripatsas, vanha kellotapuli sekä Nurmeksen historiaan liittyviä muistomerkkejä. Tutustu alueeseen kävellen.
 - Nurmes-talo

Nurmes-talo

Kulttuuritalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Helasvuo & Co.Talon sisätiloista avautuvat upeat järvi- ja harjumaisemat ovat olennainen osa rakennuksen arkkitehtuuria. Nurmes-talossa sijaitsevat mm. kirjasto, museo, Hannikaisen sali, galleria Tyko ja Kino Hannikainen. Taloon liittyy luontevasti talon viereinen Elias Lönnrotin puisto. GalleriaTykossa on esillä vaihtuvat taidenäyttelyt.

Nurmes-talo, Kötsintie 2, Nurmes
Taidekohteita Nurmeksessa - Koruja & taidetta

Taidekohteita Nurmeksessa

Koruja & taidetta

Korupajavierailut Design Airi Hietala

Korupajavierailulla tutustut hopeasta ja muokkaamattomasta nahasta tehtyihin koruihin, työpajaan ja tekijään. Design Airi Hietalan pajassa syntyvät herkät ja persoonalliset hopeakorut käsityönä. Korupajakäynti on maksuton ja ostoksista saat 10 prosentin alennuksen. Vierailut tilauksesta.

***
ZAPPI
Persoonallinen käyntikohde Nurmeksen Jokikylässä! Luukorut, lävistykset, tatuoinnit jne.
Zappi suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä ja mieleenpainuvia, vahvasti suomalaiseen kulttuuriin ja uskomuksiin pohjautuvia koruja arkeen ja juhlaan.

 - Nurmeksen Museovarikko

Nurmeksen Museovarikko

Varikkoalueella opastettuja kierroksia tilauksesta. Nähtävillä höyry-ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja ja paljon muuta. Ryhmän koko 5 -10 hlöä Hinta 10€/hlö

Lue lisää: visitkarelia.fi/fi/Artikkelit-2018/Nurmes/Hoyrya-raiteilla

 
Varaukset:
Tapani Laaksomies
Puh. 0400 845466
tapani.laaksomies@steamrail.fi

Museoliikennettä höyryjunilla Pohjois-Karjalassa. Liikennepäivät, tapahtumat ja ennakkovarausten tiedot kotisivuilta www.steamrail.fi/facebook
Veturitalli: Kirkkokatu 34, 75500 Nurmes
www.steamrail.fi

Veturinkuljettajan polkua pitkin halki vanhan kauppalan  - Veturinkuljettajan polku

Veturinkuljettajan polkua pitkin halki vanhan kauppalan

Veturinkuljettajan polku

Veturinkuljettajan polku on lapsille ja lapsiperheille suunnattu reitti, joka esittelee rautatiealueen ja vanhan kauppalan historiaa. Polku lähtee veturitalleilta ja kulkee noin kahden kilometrin matkan vanhan kauppalan halki Kötsin museoon.
Maamerkkeinä toimivat betoniset, junavaununmuotoiset penkit. Reitti on tarkoitettu kuljettavaksi kartan kanssa. Valitse itsellesi sopiva kartta ja lähde tutkimusretkelle!

Voit ladata kartat täältä