Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa päättyy maakunnan eteläisimpään osaan, Sydänkarjalaan, joka sykähdyttää leppoisuudellaan. Sami tutustuu lammastilan elämään Tohmajärvellä ja opettelee kanteleensoiton alkeita Värttinä-yhtyeestä tutuksi tulleen Sari Kaasisen luona. Illallisella nautitaan Samin veljen, Pasi Kurosen loihtima menu.

Katso jakso Ruudussa

Ruokkeen lomakylä Kiteellä Saimaan Puruveden rannalla

Lomakylän leppoisa aamu

Päivän seikkailut alkavat Kesälahdelta Ruokkeen lomakylästä, jossa Sami pääsee nauttimaan aamiaisen kaikessa rauhassa. Aamiaispöydässä on luonnollisesti myös Saimaasta pyydettyjä kalaherkkuja, jotka valmistetaan lomakylän yhteydessä toimivan kalanjalostamossa.

Mies ja nainen lampaiden kanssa pellolla Tohmajärvellä

Hetki lammasfarmarina

Ruokkeelta matka jatkuu Tohmajärvelle, jossa Samin ottaa vastaan Sirolan lammastilan nuori emäntä Roosa Honkanen. Oxford down -rorua jalostava ja karitsanlihaa tuottava luomutila omaa pitkät perinteet, joita Roosa perheineen jatkaa ammattitaidolla. Sami pääsee kokeilemaan pitkän tauon jälkeen myös aitoa maalaismeininkiä traktorin puikoissa.

Sami Kuronen ja Sari Kaasinen soittavat kanteletta Rääkkylässä

Maaginen kantele

Illallispaikkana toimii Sari Kaasisen kulttuurikoti Villa Ruusula, joka sijaitsee Rääkkylässä Saimaan rannalla. Ennen illallista Samin on kuitenkin otettava haltuun kansallissoittimemme kanteleen kielet. Kuinka taianomainen kantele soi Samin käsissä ja lumoaako se soittajansa heti ensikokeilun jälkeen?

Lähiruokaa lautasella

Lähiruokaa Saimaan rannalla

Musisoinnin jälkeen on aika nauttia illallista, jonka valmistuksesta vastaa Samin veli Pasi Kuronen. Illalliselle Villa Ruusulaan saapuvat myös Ruokkeen lomakylän Mika Laukkanen ja Sirolan lammastilan Roosa Honkanen. Keskustelun lomassa Samille selviää monta asiaa alueen lähiruoasta sekä ruoan ja matkailun yhteispelistä.

Katso jakso Ruudussa

Vieraile Sydänkarjalassa

Ruokkeen lomakylä

Ruokkeen lomakylä

Ruokkeen lomakylän hiekkarantaa huuhtovat Saimaan siniset aallot. Lomakylän yhteydessä toimivan kalanjalostamon tuotteet maistuvat myös alueen ravintolan tarjonnassa. Kesäisin Ruokkeella nautitaan loimulohta, rosvopaistia, rantakalaa ja savukalaa viikko-ohjelman mukaisesti.

Katso kesän 2022 viikko-ohjelma

Lampaita syömässä ruohoa Sirolan tilalla Tohmajärvellä

Sirolan lammastila

Sirolan lammastila tuottaa luomukaritsanlihaa ja toimii Oxfor Down -lammasrodun jalostuslampolana Tohmajärvellä. Tilan omia tuotteita on myynnissä tilapuodissa, jonka valikoimassa on lihatuotteiden ohella myös villaa ja lampaantaljoja. Tilapuoti on avoinna sopimuksen mukaan ja tuotteita voi tilata myös verkkokaupan kautta.

Lue lisää tilapuodin tarjonnasta

Villa Ruusulan päätalo

Villa Ruusula

Kulttuurikoti Villa Ruusulassa laulu raikaa, soitto soi ja keittiössä tuoksuu hyvä ruoka. Musiikkityöpajojen ja hyvinvointihemmottelujen lisäksi Villa Ruusulassa voi tutustua myös karjalaiseen perinneleivontaan karjalanpiirakkapajassa Sari Kaasisen opastuksella. Herkullinen piirakkapaja on mahdollista järjestää ympäri vuoden.

Tutustu piirakkapajaan ja varaa verkossa

visitkarelia
maakuntaliitto logo   eu vipuvoimaa 2014-2020