Sami Kurosen makumatkan viidennessä jaksossa rantaudutaan Bomban alueelle Nurmekseen. Sami tutustuu alueen lähiruokaan, pääsee kalaretkelle Pieliselle ja ihastuu vieraanvaraisiin majataloihin. Rauhoittavat maalaismaisemat, karjalainen emäntäenergia ja tunnelmallinen illallinen jäävät makumatkaajan mieleen pitkäksi aikaa.

Katso jakso Ruudussa

Koristeellinen Bomban talo Nurmeksessa

Bomban talo – karjalaiskylän sydän

Bomban karjalaiskylä on yksi Nurmeksen alueen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Päivä alkaakin perinteikkäältä Bomban talolta, jossa Sami saa eteensä runsaan aamiaisen täynnä alueen lähiruokaherkkuja. Aamiaisen lomassa on aikaa suunnitella päivän käänteitä Bomban talon paksujen hirsiseinien suojassa.

Kaksi miestä esittelevät kalasaalista kala-aluksella Pielisellä

Pielisen aalloille

Break Sokos Hotel Bomban laiturista hypätään Pieliselle kalastusaluksen kyytiin. Pielisen kalajalosteen Juha Halonen kertoo Samille rysäkalastuksen perusteista ja kestävästä kalastuksesta. Voisiko kotimainen järvikalasäilyke haastaa tonnikalan suomalaiskotien ruokapöydissä?

Mies ja nainen kävelevät idyllisissä maalaismaisemissa

Tarinoita majataloissa

Bomban alueen suosituimpiin matkailuelämyksiin kuuluvat Majatalosta majataloon -retket, joihin Sami haluaa matkallaan tutustua. Laitalan lomien emäntä Henna Nevalainen kertoo pitkät perinteet omaavan majatalon toiminnasta ja yritysten välisestä yhteistyöstä. Maalaismiljöön rauha, majatalojen herkut ja vieraanvaraisuus houkuttelevat alueelle matkailijoita niin kotimaasta kuin kauempaakin.

Sami Kuronen ja Anni Korhonen pitelevät annoksia keittiössä Puukarissa

Kurkistus majatalon keittiöön

Laitalassa vierailun jälkeen on aika valmistaa päivän illallinen. Kokkauskaveriksi Sami saa majatalo Puukarin Pysäkin emännän, Anni Korhosen. Karjalaisen perinneruoan ja aitojen makujen lähettiläänä tunnettu Anni opastaa Samille muun muassa villiyrttisalaatin valmistusta. Majatalon keittiössä valmistuu karjalaiseen tapaan monipuolinen illallinen, joka kelpaa jakaa yhdessä päivän aikana tavattujen yrittäjien kanssa.

Katso jakso Ruudussa

Bomban alueen kohteet

Hedelmiä tarjottimella idyllisessä maalaismaisemassa

Laitalan lomat

Laitalan lomat sijaitsee Valtimon Karhunpäässä maalaismaiseman hiljaisuuden ympäröimänä. Majatalo on mukana neljän majatalon yhteistyönä syntyneissä majatalosta majataloon -retkissä, joissa matkailijat hiihtävät, pyöräilevät tai melovat majatalosta toiseen ja nauttivat samalla upeista ruokaelämyksistä ja hemmottelusta. Yksi Laitalan suosituimmista ruokaelämyksistä on elämysaamiainen, joka tarjoillaan majatalon pihapiirissä asiakkaan toivomassa sijainnissa.

Elämysaamiainen – varaa verkossa

Karjalainen ruokamatka majatalosta majataloon – varaa verkossa

Pöytä katettu perinneruuilla

Puukarin Pysäkki

Puukarin Pysäkillä nautitaan luomuruokaa lähellä tuotetuista raaka-aineista. Karjalainen ilta ja kesäillan pidot rakentuvat aitojen makujen ympärille. Halutessaan illalliseen voi yhdistää myös tutustumisen majatalon yrttipuutarhaan. Puukarin Pysäkki on mukana myös majatalosta majataloon -verkostossa alueen muiden majatalojen kanssa.

Tutustu Puukarin ruokapalveluihin

Sokos Hotel Bomban parvihuone

Break Sokos Hotel Bomba

Break Sokos Hotel Bomba sijaitsee Bomban karjalaiskylän läheisyydessä Pielisen rannalla. Leppoisia ruokaelämyksiä kaipaavalle lomailijalle on tarjolla Bomban piirakkapaja tai Valamon viinipruuvi, joita järjestetään kesäaikaan säännöllisesti ja muina aikoina tilauksesta ryhmille.

Katso ajankohdat ja varaa verkossa

 

Veneestä tulleet laineet Pielisellä Lieksassa

Pielisen kalajaloste

Pielisen kalajaloste on kalastuksessa ja muussakin toiminnassaan vastuullisuuden asialla. Kalastus tapahtuu rysien avulla ja lopputuotteena syntyvät kalasäilykkeet haastavat maailman toiselta puolen tuodun tonnikalan mennen tullen. Kotimaisiin kalatuotteisiin voit tutustua yrityksen verkkosivuilla.

Lue lisää tuotteista

visitkarelia
maakuntaliitto logo   eu vipuvoimaa 2014-2020