Ohjatut aktiviteetit ja rentoiluhetket

Onnistunut loma ei välttämättä kaipaa sen kummempaa kuin rentoa oloa ja rauhassa nautiskelua. Jos kuitenkin mielit vauhdikkaampaa menoa, Pohjois-Karjalan ohjelmapalvelutarjonta palvelee monipuolisena ympäri vuoden. Kalastusretket, luontoretket, ratsastus ja villieläinten katselu ovat hyviä esimerkkejä maakuntamme aktiviteettitarjonnasta. Hiihdon, laskettelun, pyöräilyn ja melonnan harrastajat löytävät niin ikään omat lempikohteensa eri puolilta maakuntaa. Jos retkeilyreiteillä tai laduilla hikoilu ei ole sinun juttusi, alueemme tarjoaa myös kylpylöiden poreita, erilaisia sisäaktiviteetteja ja vaikkapa leppoisaa SUP-lautailua. Tältä sivulta löydät kootut aktiviteettitärpit eri puolilta maakuntaa.

 

Sijainti

Lisävalinnat

Aktiviteetin tyyppi

pielis-golf-hyvärilä

Pielis-Golf

Golf | Nurmes

9-reikäisellä Pielis-Golfin kentällä voit pelata kauniissa Pielisen rantamaisemissa. Kenttä on maastoltaan kumpuileva, ja tarjoaa haasteita kokeneellekin golfin harrastajalle. Pielis-Golfilta voit myös vuokrata välineet ja suunnata harjoituskentälle harjoittelemaan lyöntejä. Golfkentälle on myönnetty Geo Golf -vastuullisuussertifikaatti.
Pielisen-Retki-ruokaa-luonnosta

Pielisen Retki

Opastettuja retkiä | Nurmes, Koli

Pielisen Retki tarjoaa kalastus- ja retkipalveluita Nurmeksessa ja Kolilla. Kalastusretkien teemana voi olla esimerkiksi uistelu, heittokalastus tai kirjolohipilkki. Myös luontoretkillä järven läheisyys on läsnä, kun oppaan kanssa suunnataan retkelle esimerkiksi Pielisen saareen tai jäälle. Pielisen Retki loihtii myös herkulliset retkiruoat.
rinnekeskus-pääskyvuori-heinävesi

Rinnekeskus Pääskyvuori

Laskettelu | Heinävesi

Heinävedellä sijaitsevan Rinnekeskus Pääskyvuoren monipuolisissa rinteissä on vauhtia kokeneemmille, sekä loivempia rinteitä perheen pienimmille. Pääskyvuoren rinteiden läheisyydestä pääsee myös hyvin hoidetuille ja valaistuille hiihtoladuille, tai vaikkapa lumikenkäilemään.
ruunaan-matkailu-koskenlasku-kumilautta

Ruunaan Matkailu

Opastettuja retkiä | Lieksa

Ruunaan Matkailu palvelee matkailijoita ympäri vuoden monipuolisilla aktiviteeteillaan. Kesällä voi laskea Ruunaan kuohuvat kosket ja kylpeä tunnelmallisessa savusaunassa. Talvella moottorikelkka- ja koiravaljakkosafarit houkuttelevat vauhdin hurmaan.
vk-Ruunaa-lieksassa-retkeilyalue

Ruunaan Retkeilykeskus

Retkeilykeskus | Lieksa

Ruunaan Retkeilykeskuksen monipuolisten aktiviteettien parissa vietät mieleenpainuvan elämysloman. Kesäisin tarjolla on mm. koskenlaskua, melontaa ja kalastusta. Talvisin vauhtihirmut voivat harrastaa moottorikelkkailua ja leppoisasti luonnossa liikkujat vaikkapa lumikenkäilyä. Retkeilykeskus myös vuokraa välineitä eri aktiviteetteihin.
seikkailuyhtiö-vaara-fatbike

Seikkailuyhtiö Vaara

Välinevuokraus | Koli

Kun haluat pyöräilemään Kolin alueella, Seikkailuyhtiö Vaara toimittaa pyörän kotiisi tai mökillesi. Varauksen voit tehdä kätevästi verkossa viimeistään neljä tuntia ennen pyöräilyretken aloitusta. Fatbiken voit varata joko vuorokaudeksi, tai neljäksi tunniksi. Vuokrahintaan sisältyy myös kypärä ja pyörän valot.
vk-kalastus-vapa-ruunaa

Sisu Fishing

Kalastus | Kontiolahti

Sisu Fishing järjestää monipuolisia kalastusretkiä pääasiassa Höytiäisellä. Heittokalastus, koskikalastus, ahven- ja kuhapilkki sekä järvilohen, kuhan tai järvitaimenen uistelu kuuluvat kalaretkien repertuaariin. Lisäksi Sisu Fishing toteuttaa retkiä Höytiäisen saariin, luonnossa ruokailua unohtamatta.
stonescape-juuka

Stonescape pakohuone

Huonepakopeli | Juuka

Juuan Kivikylässä sijaitsee Stonescape-pakohuone, jonka tarina on saanut inspiraation 1912-luvun Nunnanlahden kaivosonnettomuuden tapahtumista. Peliä pelataan 2-4 hengen joukkueessa, jolla on 45 minuuttia ratkaista kaivosteemaiset tehtävät.
teijan-majoitus-ja-maastotalli

Teijan majoitus- ja maastotalli

Ratsastus | Liperi

Teijan Talli on maastopainotteinen ratsastustalli Liperin Roukalahdessa, joka keskittyy pääsääntöisesti maasto- ja kenttäratsastukseen. Westernhenkinen Teijan Talli lupaa tuljalle kiireettömän ja viihtyisän kokemuksen hevosten kanssa.
VK-huskysafari

Villi Pohjola Bomba

Opastettuja retkiä | Bomba

Villi Pohjola tarjoaa Bomban alueella vauhdin hurmaa ja monipuolisia luontoaktiviteetteja perheille ja ryhmille ympäri vuoden. Retkille lähtö tapahtuu Break Sokos Hotel Bomban ja Bomban karjalaiskylän välittömästä läheisyydestä. Villi Pohjolalta saat myös vuokrattua laadukkaita välineitä kaikkiin vuodenaikoihin.
Wake4Break-wakeboarding-joensuu-linnunlahti

Wake4Break

Virkistyspuisto | Joensuu

Wake4Break on Joensuun Linnunlahdella sijaitseva aktiivisen urheilun virkistyspuisto. Kesäkaudella Linnunlahden laguunissa voi harrastaa vauhdikasta wakeboardingia tai lähteä SUP-lautailemaan. Talviaikaan voit testata mielenkiintoista leijahiihtoa. Wake4Break myös vuokraa SUP-lautailuvälineitä ja fatbikeja.
husky-talvella-kolilla

Wild Woods Husky

Koiravaljakkoajelu | Juuka

Wild Woods Husky järjestää koiravaljakkoretkiä ja huskytilavierailuaj Juuassa, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Kolilta. Valjakkoretket suuntautuvat hiljaisille erämaa-alueille. Retkiin kuuluu myös nuotioherkkuja ja mahdollisuus osallistua koirien hoitoon. Huskytilavierailulla pääset tekemään lähempää tuttavuutta ja viettämään aikaa koirien kanssa.

Hyppää talviseikkailuihin!