Ohjatut aktiviteetit ja rentoiluhetket

Onnistunut loma ei välttämättä kaipaa sen kummempaa kuin rentoa oloa ja rauhassa nautiskelua. Jos kuitenkin mielit vauhdikkaampaa menoa, Pohjois-Karjalan ohjelmapalvelutarjonta palvelee monipuolisena ympäri vuoden. Kalastusretket, luontoretket, ratsastus ja villieläinten katselu ovat hyviä esimerkkejä maakuntamme aktiviteettitarjonnasta. Hiihdon, laskettelun, pyöräilyn ja melonnan harrastajat löytävät niin ikään omat lempikohteensa eri puolilta maakuntaa. Jos retkeilyreiteillä tai laduilla hikoilu ei ole sinun juttusi, alueemme tarjoaa myös kylpylöiden poreita, erilaisia sisäaktiviteetteja ja vaikkapa leppoisaa SUP-lautailua. Tältä sivulta löydät kootut aktiviteettitärpit eri puolilta maakuntaa.

 

Sijainti

Lisävalinnat

Aktiviteetin tyyppi

Joensuun-Jääkarhut-avantouinti

Joensuun Jääkarhut

Avantouinti | Joensuu

Avantouinnin ystäviä tai siitä kiinnostuneita palvelee Vehkalahdella toimiva Joensuun Jääkarhut, jonka avantouintikeskus tarjoaa varmasti viileän uintikokemuksen ja saunan lämmittävät löylyt kaikenikäisille.
vk-joensuu-kesä

Joensuun matkailuoppaat

Opastettuja retkiä | Joensuu

Joensuun paikalliset matkailuoppaat esittelevät Joensuuta ja sen tarinoita historiasta sekä nykypäivästä. Lähde bussikyydille oppimaan syvemmin Joensuusta tai yhdistä samalla kevyt liikunta ja lähde kävely- tai pyöräopastukselle. Opastuksia on saatavilla viidellä eri kielellä ympäri vuoden.
karelia-golf-kontiolahti

Karelia Golf

Golf | Kontiolahti, Joensuu

Karelia Golfin Kontioniemen championshipkentällä golfaat Höytiäisen järvimaisemissa vaihtelevassa kangasmaastossa. Seuran toinen kenttä on Joensuussa sijaitseva Pilkonpuiston kenttä, jolla kokeilet tai harjoittelet lajia myös ilman green cardia. Molemmilla golfkentillä on Geo Golf -vastuullisuussertifikaatti.
Melontaa-kolovedellä-Karu-Survival

Karu Survival

Opastettuja retkiä | Kontiolahti

Karu Survivalin tarjontaan kuuluvat opastetut retket patikoiden, meloen ja hiihtäen eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Erä- ja selviytymistaitokurssit sekä avotulella kokkaamiseen opastavat kurssit antavat uusia taitoja kokeneellekin eräilijälle. Karulta vuokraat myös välineet omatoimisille retkille.
keretin-golfkenttä-outokumpu-keretin-torni

Keretin golfkenttä

Golf | Outokumpu

Keretin golfkenttä on Outokummun golfseuran ylläpitämä 9-reikäinen kenttä noin kahden kilometrin päässä Outokummun keskustasta. Vanhaan kaivosmiljööseen rakennetun golfkentän maisemaa koristaa Euroopan korkein, 96 metriä korkea kaivostorni.
Koitere-KoiHu-Adventures-Ilomantsissa-melonta

KoiHu Adventures

Melonta ja välinevuokraus | Ilomantsi

Koihu Adventures on omatoimimelojan kumppani, jonka kautta vuokraat välineet melontaan ja maastossa yöpymiseen. Koihulta saat myös kuljetukset sekä infot parhaista melontareiteistä yöpymis- ja taukopaikkoineen. Tarjolla on myös opastettuja melonta- ja luontoretkiä sekä turvesaunaelämyksiä.
vk-Koli-Active-Kolin-kansallispuisto-jääputoukset

Koli Active

Opastettuja retkiä | Koli

Koli Active tarjoaa aktiviteetteja ja palveluita ympäri vuoden Kolin kansallispuiston ympäristössä. Talviaktiviteetteihin kuuluu moottorikelkkailua, pilkkimistä, avantouintia ja lumikenkäretkiä. Kesäisin voit nauttia esimerkiksi kalastuksesta ja melontaretkistä. Koli Activin erikoisuutena on ympäri vuoden järjestettävä luolaseikkailu.
vk-koli-relax-spa

Koli Relax Spa

Maisemakylpylä | Koli

Koli Relax Spa on täydellinen paikka hyvinvointiin ja rentoutumiseen. Kylpylä muodostuu kuudesta erilaisesta altaasta, elämyssuihkuista, kolmesta eri saunasta ja Relax-huoneesta. Kylpylässä on viisi erilaista saunapolkua, joista voit valita mieleisesi, tai rentoutua saunoissa ja altaissa juuri siinä järjestyksessä kuin itse haluat.
vk-koiravaljakko-pielisen-jäällä

KoliHusky

Koiravaljakkosafari | Koli

KoliHusky tarjoaa koiravaljakkoretkiä Kolilla, Bomballa ja Ruunaalla. Vaihtoehtoja löytyy yhden kilometrin retkistä pidempiin päiväsafareihin. Kaikkiin retkiin sisältyy oppaan palvelut ja hyvin koulutetut koiravaljakot ja vakuutukset.
vk-Ukko-Koli-laskettelu-rinteet-talvi

Kolin Laskettelukeskus

Laskettelu | Koli

Ukko-Kolin rinteet kuuluvat Suomen vanhimpiin laskettelurinteisiin. Kolin laskettelurinteet sijoittuvat Kolin kansallispuiston maisemiin, joiden huipulta avautuu upea näkymä Pieliselle. Yhteensä kuusi eri rinnettä antavat valinnanvaraa niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle laskijalle. Ski & Spa -bussi kuljettaa rinnekaudella viikonloppuisin Joensuusta Kolille ja takaisin.
vk-sauna-koli

Kontiolahden Avantouimarit

Avantouinti | Kontiolahti

Kontiolahden Avantouimareiden sauna lämpenee Höytiäisen rannalla loka-toukokuussa. Vierailija pääsee nauttimaan saunan löylyistä ja virkistymään avannossa kertamaksulla. Sauna on vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön yleisten vuorojen ulkopuolella.
vk-Kontiolahti-Outdoor-Kontiolahti-rullahiihto

Kontiolahti Outdoor

Opastettuja retkiä | Kontiolahti

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla toimiva Kontiolahti Outdoor tarjoaa opastettuja pyöräretkiä Kontionpoluilla sekä hiihtoelämyksiä jäähdytetyllä ladulla loppusyksystä pitkälle kevääseen. Alueella voi tutustua ampumahiihdon maailmaan ja Höytiäisen upeisiin maisemiin myös kesäisin. Kontiolahti Outdoor vuokraa myös hiihtovälineitä ja fatbikeja omatoimiseen ulkoiluun.

Hyppää talviseikkailuihin!