Pohjois-Karjalan käyntikohteet ja luontokohteet kootusti

Joensuun museotarjonta? Kolin, Patvinsuon tai Petkeljärven luontoreitit? Lempikohteet lapsiperheille? Kun etsit ideoita museoihin, näyttelyihin tai kulttuurikohteisiin, tai kaipaat muuta mielenkiintoista nähtävää, olet nyt oikeassa paikassa. Hae, löydä ja inspiroidu!

Sijainti

Tyyppi

Lisävalinnat

suomen-pietarhovi-kitee

Suomen Pietarhovi

Maisemapuisto | Kitee

Suomen Pietarhovissa Kiteellä pääsee ihastelemaan maisemapuistoa, erilaisia kasveja ja eläimiä. Opastettuja kierroksia ryhmille on saatavilla digitaalisesti jopa kahdeksalla eri kielellä. Varaathan opastetun kierroksen ennakkoon. Heinä-elokuussa Pietarhovin kesäkahvila on avoinna vierailijoille.
vk-retkeilijät-laavulla

Susitaival

Retkeilyreitti | Ilomantsi, Lieksa

Susitaival on kokonaisuudessaan lähes 100 km pitkä reitti, joka kulkee Suomen itärajaa pitkin Möhköstä Patvinsuon kansallispuistoon. Susitaipaleella koet mm. upeita harjupolkuja, hiljaisia metsiä, soita ja jokilauttoja. Matkan varrella on monia tuli- ja laavupaikkoja.
vk-Taistelijan talo-sotahistorialline-museo-ilomantsissa-hattuvaarassa

Taistelijan Talo

Museot ja näyttelyt | Ilomantsi

Taistelijan Talo on Ilomantsin Hattuvaarassa sijaitseva sotahistoriallinen museo. Näyttelyt kertovat vuosien 1939–45 sodista esineiden, karttojen, kuvien ja filmien avulla. Näyttelyihin kuuluu muun muassa asekokoelmia, sota-ajan varusteita, vaatteita sekä raskaampaa sotakalustoa.
vk-retkeilijät-makaamassa-puun-päällä

Taitajan taival

Retkeilyreitti | Ilomantsi

Pohjois-Karjalan vanhin merkitty retkeilyreitti, Taitajan taival kulkee pitkin Petkeljärven-Putkelanharjun selänteitä. Reitin pituus on 31 km ja sen aikana saa ihastella perinteikästä, Pohjois-Karjalaista maisemaa harjuineen ja järvineen.
vk-Taitokortteli-kulttuurikortteli-Joensuun-keskustassa

Taitokortteli

Kulttuurikohde | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli kiehtoo historiallisilla rakennuksillaan ja monipuolisella tarjonnallaan. Viihtyisä ympäristö kutsuu kiertelemään pikku putiikeissa, herkuttelemaan kahvilassa tai tunnelmoimaan ainutlaatuisessa puutalokorttelin miljöössä. Myös Taitokorttelin näyttely- ja tapahtumatarjonta ilahduttaa ympäri vuoden.
jvk-ouhkola-pyöräily-tohmajärvi

Tohmajärven luontokohteet

Retkeilykohteet | Tohmajärvi

Tohmajärveltä löytyy patikointiin, pyöräilyyn ja melontaan sopivia retkeilyreittejä. Kokeile maastopyöräilyä tai polkujuoksua Karelianpoluilla tai vaella rauhalliseen tahtiin Maiju Lassilan kulttuurireitillä. Ehkäpä löydät Tohmajärven kuntakukan Aconitum-kierroksen varrelta?
Valamon-Luostari-Heinävedellä

Valamon Luostari

Luostari | Heinävesi

Valamon munkkiluostari Heinävedellä on ortodoksisen kulttuurin keskus, jonka rauhoittava miljöö palvelee vieraita ympäri vuoden. Valamossa järjestetään näyttelyitä, konsertteja, kursseja ja muita tapahtumia. Lisäksi luostarialueella on majoitustiloja, ravintola ja oma viinitila.
vk-Outokummussa-Vanha-Kaivos-Museo

Vanha Kaivos

Museot ja näyttelyt | Outokumpu

Outokummun Vanha Kaivos kuuluu koko perheen käyntikohteiden klassikkokaartiin. Tutustu oikeisiin kaivosolosuhteisiin tunnelin hämyssä ja opi kaivostoiminnan historiasta ja nykypäivästä alueen muissa näyttelyissä. Perheen pienimpiä ilahduttaa oma lasten kaivos.
Steamtrail-höyryjuna-nurmeksessa

Veturitalli

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Nurmeksen veturitalleilla toimiva Höyryraide Oy on raideliikenteen historiasta kiinnostuneiden huippukohde. Veturitalleilla on nähtävillä muun muassa höyry- ja dieselvetureita, matkustajavaunuja, pienoismalleja. Saatavilla on myös opastettuja kierroksia ja elämyksellisiä junamatkoja sekä isommille että pienemmille ryhmille.