Pohjois-Karjalan käyntikohteet ja luontokohteet kootusti

Joensuun museotarjonta? Kolin, Patvinsuon tai Petkeljärven luontoreitit? Lempikohteet lapsiperheille? Kun etsit ideoita museoihin, näyttelyihin tai kulttuurikohteisiin, tai kaipaat muuta mielenkiintoista nähtävää, olet nyt oikeassa paikassa. Hae, löydä ja inspiroidu!

Sijainti

Tyyppi

Lisävalinnat

vk-koli-auringonlasku-kesällä

Kolinpolku

Retkeilyreitti | Joensuu, Koli, Kontiolahti, Lieksa

Kolinpolku kulkee kauniissa luonnossa, maakunnan keskeltä Kontiolahden maisemista Kolin kansallispuistoon. Reitin varrella on monia tulentekopaikkoja sekä laavuja, pitkospuita ja siltoja. Korkeuserot ovat suuria varsinkin reitin loppupuolella.
vk-retkeilijä-metsä-lehti

Koloveden kansallispuisto

Kansallispuisto | Heinävesi

Koloveden kansallispuiston voit kokea jalkaisin retkeillen tai vedestä käsin, kalliojyrkänteiden vierellä meloen. Koloveden jyrkkiä seinämiä koristaa vuosituhansia vanhat kalliomaalaukset. Luontopolkujen pituudet ovat 3,3 km ja 3,8 km, sopien täydellisesti päiväretkelle.
vk-kontiolahti-fatbike-kontionpolut

Kontiolahden luontokohteet

Retkeilykohteet | Kontiolahti

Kontiolahden retkeilyreiteissä riittää valinnanvaraa! Alueen suosituin reitistö on Kontionpolut, jotka tarjoavat loistavat pyöräilymahdollisuudet yhteensä yli sadan kilometrin polkuverkkona. Lisäksi Kontiolahdella voi retkeillä esimerkiksi Höytiäisen saarissa, Onkilammen rauhoittavilla rannoilla tai aivan kirkonkylän tuntumassa.
Kontionpolut-Kontiolahti-Fatbike-pyöräily

Kontionpolut

Retkeilykohde | Kontiolahti

Kontiolahden suosituin reitistö; Kontionpolut, vie retkeilijän erilaisille kävely-, polkujuoksu-, ja maastopyöräreiteille ympäri vuoden. Kontionpolkujen neljä reittiä on selkeästi maastoon merkitty ja kuvattu selkeiden opastaulujen avulla. Parhaat paikat reiteille lähtemiseen ovat Kontiolahden Satama ja ampumahiihtostadion, jolta voi vuokrata maastopyörän polkujen valloitukseen.
kukkolan-tila-joensuu

Kukkolan tila

Käyntikohde | Joensuu

Monta mielenkiintoista kohdetta sisäänsä kätkevä Kukkolan tila sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Joensuun keskustassa. Kukkolassa on arboretum, puutarha, kotimuseo, taidenäyttely ja kesäaikaan pieni kotieläinpiha. Alueelta löytyvä Hiljainen huone on rovasti Antti Kukkosen muistoksi rakennettu hiljentymisen tila. Alueella on myös kota ja metsäteatteri.
kulttuuritehdas-siihtala-joensuu

Kulttuuritehdas Siihtala

Teatteri | Joensuu

Kulttuuritehdas Siihtala tarjoaa teatteria ja tapahtumia koko perheelle Joensuun Siihtalassa. Teatteri-Traktorin väki loihtii näyttämölle hauskoja ja jännittäviä esityksiä, ja kesäkaudella näytelmistä nautitaan Sinkkolan kesäteatterissa.
lasistudio-korpinoita-nurmes

Lasistudio Korpinoita

Museot ja näyttelyt | Nurmes

Lasistudio Korpinoita toimii entisessä kyläkoulussa, jossa on esillä yli 180 erilaista teosta, muun muassa lasimaalauksia, veistoksia, sekä tauluja. Saatavilla myös opastettu Kalevalakierros, joka on loistava vaihtoehto vieraileville ryhmille. Lasistudio on avoinna tilauksesta.
Leskelän-mummon-hevospiha-juuassa-kotieläinpiha

Leskelän Mummon Hevospiha

Opastettuja retkiä | Juuka

Leskelän Mummon Hevospiha on täydellinen paikka rennon kesäpäivän viettoon perinteisessä maalaispihapiirissä. Päivä maalla- paketti sisältää eläinten hoitoa ja ruokailun. Kesäisin avoinna olevalla kotieläinpihalla pääsee tutustumaan ystävällisiin suomenhevosiin ja lampaisiin.
lintulan-luostari

Lintulan luostari

Luostari | Heinävesi

Lintulan ortodoksinen nunnaluostari toimii Heinävedellä Palokin kylässä. Luostarin kauppa ja kahvio ovat kesäisin päivittäin avoinna matkailijoille ja opastuksia kirkossa on saatavilla tilauksesta. Vierasmajassa on matkailijoille myös majoitusmahdollisuus.
liperin-maaseutumuseo-tähkä

Liperin Maaseutumuseo Tähkä

Museot ja näyttelyt | Liperi

Liperin kirkonkylän läheisyydessä sijaitsevassa Maaseutumuseo Tähkässä on esillä leipäpitäjänä tunnetu Liperin maalaiselämään liittyviä esineitä kaukaa historiasta. Museoalue on avoinna kesäisin, jolloin rakennuksissa on myös vaihtuvia näyttelyitä.
vk-retkeily-pohjois-karjalassa

Liperin retkeilykohteet

Retkeilykohde | Liperi

Liperin kunnasta löytyy monipuolisia reittejä lenkkeilijöille, maastopyöräilijöille ja talviaikaan hiihtäjille. Osa reiteistä sijaitsee aivan taajamien tuntumassa, kun taas osa vie retkeilijän syvemmälle metsien huminaan. Liperiin valmistuu vuosien 2020-2021 aikana noin 65 kilometrin mittainen Kinttupolut-luontoliikuntareitistö.
Mukulakatu-lasten-museo-Joensuun-keskustassa-taitokorttelissa

Mukulakatu lasten museo

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Mukulakatu on Joensuun keskustassa, Carelicumin rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen leikkipaikka, joka muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Puukaupungin kujilta löytyy leikkien lavasteiksi satumaisia taloja, kauppa, juna ja Aarrejärvi. Mukulakadulla viihtyvät sekä lapset että aikuiset.