Pohjois-Karjalan käyntikohteet ja luontokohteet kootusti

Joensuun museotarjonta? Kolin, Patvinsuon tai Petkeljärven luontoreitit? Lempikohteet lapsiperheille? Kun etsit ideoita museoihin, näyttelyihin tai kulttuurikohteisiin, tai kaipaat muuta mielenkiintoista nähtävää, olet nyt oikeassa paikassa. Hae, löydä ja inspiroidu!

Sijainti

Tyyppi

Lisävalinnat

Juukaharju-Juuassa-luontokohde-retkeilyreitti

Juuan luontokohteet

Retkeilykohteet | Juuka

Juuasta löydät luontokohteita aina kauniista saaristoista harjuihin ja satumaisiin kangasmetsiin. Reittejä löytyy kevyeen kulkemiseen sekä haastavampaan retkeilyyn. Juuan alueen luontopoluilla pääset veden äärelle, kallioiden korkeuksiin ja metsien syliin.
Karelianpolut-pyöräilyreitit-tohmajärvi-rääkkylä-kitee

Karelianpolut

Retkeilykohde | Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi

Karelianpolut ovat patikointiin, polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn sopiva reittikokonaisuus Kiteellä, Tohmajärvellä ja Rääkkylässä. Reittejä on yhteensä 40 kilometriä ja niille pääsee helposti taajamien keskustasta. Kiteen Talvi Trail pidetään ajokunnossa maastopyöräilijöille ja lenkkeilijöille myös talvella.
vk-Karjalanruusu-rääkkylässä-kukkakuhhaus-puutarha-kukkia

Karjalanruusun kukkapelto

Puutarha | Rääkkylä

Karjalanruusun kukkapelto on harvinainen leikko- ja kuivakukkien avomaaviljelmä, jossa perhosetkin viihtyvät. Viihtyisällä puutarhatilalla on myös vanhan navetan ylisten kukkavintti, joka on täynnä kuivakukkia ja niistä tehtyjä asetelmia. Paikan kolmas nähtävyys on Kalle-kukon kanatarhan komea kana- ja kukkolauma. Kukkapellolla järjestetään vuosittain Kukkakuhhaus-tapahtuma.
Kesälahti-Sovintola-Kiteellä

Kesälahden Sovintola

Museot ja näyttelyt | Kitee

Sovintola sijaitsee Kesälahdella vanhassa koulurakennuksessa ihastuttavan puutarhan äärellä. Sovintolasta löytyy paikallisten käsityöläisten käsityöpuoti, antikivariaatti ja tasokkaita taidenäyttelyitä. Talon yläkerrassa on kaksi B&B majoitushuonetta. Upea 100 vuotta vanha puutarha ympäröi tunnelmallista puutaloa, jossa on kesäisin myös matkailuinfo.
kiieksen-tila-nurmes-lammas

Kiieksen tila

Kotieläintila | Nurmes

Kiieksen kotieläintilalla Nurmeksessa pääsee nauttimaan maalaistunnelmasta eläimiä rapsutellen ja syöttäen. Kiieksen tilalla asustaa muun muassa koiria, hevosia, minipossuja ja belgian jättikaneja. Vierailuun voit halutessasi yhdistää talutusratsastuksen kentällä. Kysy myös maastoratsastusta suomenhevosilla. Varaathan tilavierailun etukäteen.
vk-Kitee-Zoo-Kiteen-eläinpuisto-aasi

Kitee Zoo

Eläinpuisto | Kitee

Kiteen eläinpuiston maisemapolun varrella voi tutustua 50 eri eläinlajiin, kuten jakkeihin, ilveksiin, villasikoihin ja poroihin. Kiteen eläinpuisto sijaitsee aivan valtaite 6:n varrella Pajarinhovin matkailukeskuksessa, jossa on monipuolisia palveluita, kuten hotelli, mökkejä, ravintola ja kylpylä. Kitee Zoo on suljettu toistaiseksi 1.11.2020 alkaen.
vk-mies-metsässä-kiikarit

Kiteen erä- ja riistapolku

Retkeilykohde | Kitee

Kiteen erä- ja riistapolku koostuu kahdesta rengasreitistä: 2,4 km:n ja 2,3 km:n pituisista Parppeinlammen ja Hietaniemen lenkeistä. Yhteensä 4,7 kilometrin pituisella reitillä esitellään metsän- ja riistanhoitoa, metsäluontoa ja eräperinnettä.
kitee-luontopolut

Kiteen luontokohteet

Retkeilykohteet | Kitee

Kiteen alueen luontopoluissa riittää vaihtoehtoja helppokulkuisista reiteistä haastavampiin. Lintubongareille varma valinta on Päätyeenlahden lintukosteikko. Maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun sopivia reitistöjä on Karelianpolkuhin kuuluvilla Kiteen Hutsin ja Peltolan alueilla. Esimerkiksi talviaikaan käytössä oleva Peltolan Talvi-trail on suosittu ympärivuotinen pyöräilyreitti.
Kivikylä-Juuassa

Kivikylä

Kivikylä | Juuka

Kivikylä Juuan Nunnanlahdessa on viihtyisä yritys- ja elämyskeskus noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kolilta. Kivikylässä toimii Kolin Panimon myymälä, Kivikylän Herkku -kyläpuoti, pakohuone sekä Tulikiven myyntinäyttely, vuolukivimuseo ja louhokset. Kesäisin Kivikylän elämää vauhdittavat näyttelyt ja tapahtumat.
vk-vaeltajat-retkeilijät-Kolin-kansallispuistossa-kesällä-Lieksassa

Kolin kansallispuisto

Kansallispuisto | Koli

Koli on syvintä suomalaisuutta, ja monien mielestä Suomen kaunein luontomatkailukohde. Kansallispuisto lähialueineen tarjoaa matkailupalveluita luontoseikkailijoille ja rauhoittumista kaipaaville. Kolin polut, ladut ja rinteet kutsuvat kokemaan ikonisen kansallismaiseman ympäri vuoden.
Kolin-luontokeskus-ukko-kolilla-kolin-kansallispuistossa-lieksassa

Kolin Luontokeskus Ukko

Luontokeskus | Koli

Kuvankauniista kansallismaisemastamme kertova Luontokeskus Ukko sijaitsee Kolilla, vain muutaman sadan metrin päässä Ukko-Kolin näköalatasanteelta. Ukon pysyvä näyttely johdattaa vierailijan kansallispuiston ja itäsuomalaisen vaaraluonnon historiaan, geologiaan ja kulttuuriin.
kolin-veistospuisto

Kolin Veistospuisto

Puutarha ja veistospuisto | Koli

Kolin Veistospuisto on noin hehtaarin alueelle levittyvä puistoalue, joka on jaettu osiin kasvien värien mukaan. Jatkuvasti uudistuvan alueen kruunaavat näyttävät veistokset, jotka ovat saaneet innoituksensa mytologiasta ja Kolin luonnosta. Veistospuisto sijaitsee Kolin puutarhan yhteydessä 1,5 kilometrin päässä Kolin kylältä.