Kolin kansallismaisema on kutsunut matkailijoita puoleensa kautta vuosisatojen. Niin on myös nyt, kun Sami Kurosen makumatka pysähtyy Kolin huipuilla ja niiden katveessa Pielisen maisemissa. Pielisellä kokeillaan kalaonnea jigikalastuksessa ja käydään melontaretkellä testaamassa packraftingia eli reppulaittailua. Illallinen kokataan avotulella Kolin kansallispuistoon kuuluvassa Laitosaaressa.

Katso jakso Ruudussa

Näkymä Ukko-Kolin huipulta Pieliselle

Rento aamun aloitus

Kolilla päivä alkaa rennoissa merkeissä Koli Relax Span poreissa ja Break Sokos Hotel Kolin aurinkoterassilla paikallisista aamiaisherkuista nauttien. Kansallismaisema sulkee syliinsä heti päivän ensimmäisistä hetkistä alkaen ja herättää mielenkiinnon alueen tarkempaan tutkimiseen. Mitä löytyisi, jos Kolin kansallismaisemaa katsoisikin hieman eri näkökulmasta?

Kaksi miestä järven rannalla virvelin kanssa

Kuka narraa kuhan?

Viihtyisän aamiaishetken jälkeen päivä jatkuu Pielisellä kalastuksen merkeissä. Sami saa oppaakseen Pielisen Retken yrittäjän, Toni Helanderin, joka neuvoo kuhan jigikalastuksen saloihin.

Kalastusretken jälkeen Toni siirtyy valmistelemaan nuotioillallista Laitosaareen, mutta Samilla on vielä yksi veteen liittyvä seikkailu edessään. Hän tapaa Koli Freetimen Tiina Kujamäen ja Seikkailuyhtiö Vaaran Katariina Rantalaihon, joiden kanssa illalliselle suunnataan vesiteitse reppulautoilla meloen.

Nuotiolla valmistettu mustikkapiiras

Nuotioruokaa saaressa

Päivällä kalastetut kuhat kypsyvät avotulella alku- ja pääruoaksi. Jälkiruoaksi nautitaan herkullista mustikkapiirakkaa, jonka maut saavat muhia rauhassa nuotion lämmössä.

Illallisella kuullaan yrittäjien uratarinoita ja näkemyksiä alueen vetovoimasta. Kolin seudun luonto ja yhteishenki on houkutellut alueelle osaajia, jotka eivät ehkä vielä muutama vuosi sitten osanneet edes haaveilla nykyisestä elämäntyylistä. Selviääkö makumatkaajalle Kolin kutsun salaisuus?

Katso jakso Ruudussa

Kohteet Kolin jaksossa

Sokos Hotel Kolin hotellihuone

Break Sokos Hotel Koli

Break Sokos Hotel Kolin ikkunoista avautuvalle maisemalle saa hakemalla hakea haastajaa. Kolin kansallismaisemassa sijaitseva hotelli omaa pitkät perinteet, joita ei ole unohdettu myöskään makujen osalta. Aamiaispöydässä on lähellä käsintehtyjä karjalanpiirakoita ja Koli Relax Spassa siemaillaan paikallisen Kontiomehun alkoholittomia kuohujuomia. Maisema ja maut yhdistyvät täällä suomalaisuuden sinfoniaksi.

Tutustu Break Sokos Hotel Koliin

Kalasta valmistettu retkiruoka

Pielisen Retki

Pielisen Retki vie leppoisille luonto- ja kalastusretkille Pielistä pitkin. Kesäaikaan herkutellaan saariretkillä Nurmeksessa ja Kolilla. Retkillä valmistetaan nuotioruokaa paikallisista raaka-aineista ja kuullaan tarinoita Pielisestä.

Saariretki Kolilla – varaa verkossa

Saariretki Nurmeksessa – varaa verkossa

Valoisa majoitus

Koli Freetime

Kolin kainalossa sijaitseva Koli Freetime tarjoaa mökki-, huoneisto- ja huonemajoitusta sekä leirintäalueen palveluita. Koli Freetimelta hyppäät suoraan patikkapoluille, pyörän selkään tai vesiretkille ja nautit luontoelämyksistä vaikka isommallakin porukalla.

Tutustu ja varaa lomasi

Kaksi naista ja mies järven rannalla kumilauttojen kanssa

Seikkailuyhtiö Vaara

Seikkailuyhtiö Vaara vie nimestään huolimatta turvallisiin seikkailuihin ympäri vuoden. Opastetut retket Kolin kansallismaisemissa suuntautuvat pyöräreiteille ja vesille. Retkille voi lähteä myös omatoimisesti laadukkain vuokravälinein. Kesäkaudella 2022 retkivalikoimassa ovat packraft-seikkailut ja sähköpyöräretket Kolin kansallispuistossa.

Pielisen saarihyppely packraftilla – varaa verkossa

Kolin kansallispuiston kierto – varaa verkossa

visitkarelia  maakuntaliitto logo   eu vipuvoimaa 2014-2020