Sami Kuronen päättää selvittää, millaisia seikkailuja Joensuun naapurikunnista löytyy ja lähtee tutustumaan puutarhan elämään Puromäen puutarhalle Liperiin. Tässä vaiheessa makumatkaa on hyvä kokeilla myös kestävyyskuntoa, johon harjoitusympäristön tarjoaa Kontiolahden ampumahiihtostadion. Illallista kokataan Höytiäisen rannalla tunnelmallisessa kesäkeittiössä Kalastusretkien Matti Pasasen kanssa.

Katso jakso Ruudussa

Taitokorttelin lankapuodin hyllyt

Herkkukeidas keskellä kaupunkia

Päivä alkaa Joensuun keskustasta, Taitokorttelista, joka on yksi Pohjois-Karjalan vierailluimmista käyntikohteista ja joensuulaisten suosittu kohtaamispaikka.

Sami saa huomata, että paikan herkullinen runsaus ei rajoitu vain Kauppaneuvoksen kahvilan aamiaispöydän antimiin, vaan jatkuu myös korttelin putiikeissa ja Taitokeskuksen värikkäiden lankahyllyjen välissä.

Kasvien taimia Puromäen puutarhalla Liperissä

Sinne missä inkivääri kasvaa

Taitokorttelilta Sami suuntaa kulkunsa puolen tunnin ajomatkan päähän Liperiin, jossa Puromäen puutarhan puutarhuri Hanne Kinnunen kertoo tilan toiminnasta ja monipuolisesta valikoimasta. Puromäen puutarha on Suomen ainoa inkiväärinviljelijä, joka myy sadon tuoreena kotimaisille markkinoille.

Puutarhalta saadaan illallisen raaka-aineiksi mukaan erilaisia yrttejä ja tietenkin myös inkivääriä, josta Samin ja illan kokin on määrä loihtia unohtumaton jälkiruoka.

Kaksi miestä ilmakiväärien kanssa ampumahiihtostadionilla

Uuden lajikokeilun aika

Ennen illallista on vielä vuorossa haaste, jonka Sami vastaanottaa Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turuselta. Makumatkailija hyppää pyörän selkään ja vastaan asettuu ampumahiihtäjä Joni Mustonen, jonka kanssa kisataan legendaarisessa seinänousussa. Kuinka nopeasti polkimet pyörivät ja millainen on Samin sihti ampumapenkalla?

Kaksi miestä laittavat ruokaa järven rannalla

Illallinen järvikalasta

Sami valmistaa illan vieraille kolmen ruokalajin menun yhdessä Kalastusretkien Matti Pasasen kanssa. Menussa maistuvat paikalliset järvikalat ja jälkiruoan kruunaa Puromäen puutarhan inkiväärisiirappi. Rento illallinen nautitaan Höytiäisen rannalla Kontiolahdella.

Katso jakso Ruudussa

Tutustu jakson kohteisiin

Joensuun Taitokortteli ulkoapäin

Taitokortteli

Kaupungin herkullisin kortteli on ihastuttava Taitokortteli, jossa voi piipahtaa käsityö- ja sisustusputiikeissa tai osallistua monipuolisiin tapahtumiin ympäri vuoden. Taitokorttelissa sijaitsevan Kauppaneuvoksen kahvilan tuoksut ja maut houkuttelevat kaupunkilaisia ja vierailijoita nauttimaan kahvihetkistä.

Lue lisää Kauppaneuvoksen kahvilasta

Mies ja nainen Puromäen puutarhalla Liperissä

Puromäen puutarha

Puromäen puutarhan rennossa maalaisympäristössä kasvavat muun muassa vehreät yrtit, erilaiset tomaatit ja tuliset chilit. Viljelijäpariskunta Hanne ja Jukka Kinnunen kasvattavat rohkeasti myös erikoisempia lajikkeita hyvällä menestyksellä. Satokaudella puutarhan antimia voi ostaa tilapuodista, jonka hyllyiltä löytyy myös muita lähialueen tuotteita.

Seuraa Puromäen puutarhaa Facebookissa

Kaksi miestä ilmakiväärien kanssa ampumahiihtostadionilla

Kontiolahti Outdoor

Kontiolahti Outdoorilla viihdytään ulkona! Monipuolisten ulkoiluaktiviteettien, kuten pyöräilyn, lumikenkäretkien, ammunnan ja kisailujen vastapainoksi järjestetään tilauksesta ruokapalveluita. Yksi suosituimmista on avotulen lämmössä valmistuva loimulohi, joka nautitaan maistuvien lisukkeiden kera. Aterian päätteeksi nautitaan tietenkin nokipannukahvit.

Lue lisää palveluista

 

 

 

Kala-annos lautasella

Kalastusretket – Kahvila Eväsretket

Kalastusretket järjestää elämys- ja ruokapalveluita luonnon äärellä. Eväsretkille suunnataan esimerkiksi Pielisen saareen, Mustalle Mäntyjärvelle, Koloveden kansallispuistoon tai Pamilonkoskelle. Kaikilla retkillä tärkeässä roolissa on paikallisista raaka-aineista valmistettu retkiruoka. Makuelämyksiä voi nauttia myös Kolin kansallispuistossa, jossa sijaitsee Kahvila Eväsretket.

Katso retkivalikoima ja tee varaus

visitkarelia  maakuntaliitto logo   eu vipuvoimaa 2014-2020