Makumatkan toinen jakso vie mukanaan Pohjois-Karjalan pääkaupunkiin, Joensuuhun. Sami Kuronen uppoutuu kaupungin laadukkaaseen ravintolatarjontaan ja vierailee päiväretkellä Valamon luostarissa. Illallista kokataan fine dining -hengessä Ravintola Kielossa, jossa perinteiset karjalaiset maut saavat rohkeita uusia muotoja.

Katso jakso Ruudussa

Mies istuu Another Doggy drinkkibaarissa Joensuussa

Ai ettien että

Siltä kai makumatkaajasta tuntuu, kun Joensuuhun tutustuminen alkaa kaupungin suosituimmasta drinkkibaarista, Another Doggysta, jossa maailmanluokan juomia loihtii palkittu baarimestari Jussi Viljala. Viljalan ja hänen tiiminsä rohkeista visioista syntyvissä juomasekoituksissa maistuvat pohjoiskarjalaiset maut, joiden vauhdittamana Sami pääsee aloittamaan päivänsä.

Valamon luostarin pääkirkon alttari

Hetki Valamon rauhassa

Sami suuntaa kaupungista päiväretkelle Heinävedelle Valamon luostariin, jossa luostarin johtaja arkkimandriitta Mikael ja matkailupalvelujen johtaja Jaana Nykänen kertovat ortodoksisen munkkiluostarin elämästä ja historiasta.

Valamon luostari on tunnettu myös laadukkaista viineistä, gineistä ja viskistä, joiden persoonallisiin makuihin tutustutaan yhdessä Isä Mikaelin kanssa.

Kaksi miestä ja kaksi naista poseeraavat Ravintola Kielossa

Nuoren mestarin opissa

Illalliselle palataan Valamosta takaisin Joensuuhun, jossa Sami pääsee kokkaamaan Ravintola Kielossa nuoren kokkitaiturin, Markus Rydenfeltin opastuksella. Perinteiset karjalaiset maut ja paikalliset raaka-aineet taipuvat kaksikon käsissä fine dining -annoksiksi, joiden kruunuksi nautitaan Kielon omia alkoholittomia mehuja ja Valamon luostarin viiniä.

Kielon illallispöytään istahtavat Valamon luostarin Jaana Nykänen, joensuulaisen Huoneistohotelli Lietsun piäemäntä Maria Saastamoinen sekä Ravintola Kielon ravintoloitsija Petri Heikkinen. Keskusteltavaa riittää ainakin yrittäjyydestä, perinneherkkujen uusista muodoista ja Joensuun matkailukuulumisista.

Katso jakso Ruudussa

Vieraile jakson kohteissa

Baarimestari Jussi Viljala drinkkibaarissa

Another Doggy

Another Doggy on Joensuun ainoa cocktailbaari. Baaritiskin takana loihditaan persoonallisia juomia paikallisista raaka-aineista, joita henkilökunta käy välillä itse keräämässä lähiluonnosta. Jos haluat opetella oman elämäsi baarimestariksi, varaa Another Doggyn drinkkikoulu ja pääset kokeilemaan drinkkien valmistusta ammattilaisen opastuksella.

Lue lisää ja varaa

Valamon luostarin pääkirkon alttari

Valamon luostari

Valamon luostarissa voi tuntea astuvansa aivan uuteen maailmaan, jossa rauha ja kiireettömyys ovat läsnä. Valamon makumaailma on monipuolinen kattaus idän ruokaperinteitä. Ryhmille on ennakkotilauksesta tarjolla bysanttilainen tai slaavilainen pöytä tai esimerkiksi valamolainen teepöytä. Ennakkovarauksella vähintään 8 henkilön ryhmät voivat tutustua myös luostarin viinehtimöön.

Lue lisää Valamon palveluista 

Ravintola-annos katettuna pöytään

Ravintola Kielo

Ravintola Kielon keittiön mestariteokset nautitaan kaikessa rauhassa kaupungin keskustan tunnelmassa. Kielon menu vaihtuu usein ja sisältää aina sesongin parhaita raaka-aineita. Illallismenun rinnalle voi valita viinipaketin tai alkoholittoman juomapaketin, joka koostuu Kielon omista mehuresepteistä.

Katso menu ja varaa pöytä

Lietsun hotellihuone Joensuussa

Huoneistohotelli Lietsu

Joensuun keskustassa sijaitseva Huoneistohotelli Lietsu on kotoisa boutique-hotelli, jonka jokaisella huoneella on oma yksilöllinen tarinansa. Lietsun aamiaispöytä notkuu lähialueen ruokatuottajien herkkuja, paikallista leipää, joensuussa paahdettua kahvia ja maukkaita mehuja. Karjalaisen makumatkan voi siis käynnistää jo aamiaispöydässä ennen päivän seikkailuihin suuntaamista.

Lue lisää Lietsun palveluista

visitkarelia  maakuntaliitto logo   eu vipuvoimaa 2014-2020