Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Kivaa tekemistä koko perheelle!

Pohjois-Karjala tarjoaa lukuisia käyntikohteita ja aktiviteetteja eri-ikäisille perheenjäsenille. Pakkaa koko perhe mukaan ja viettäkää kiva päivä yhdessä!

Leikkimuseo Kotista Rääkkylässä tarjoaa opastettuja kierroksia, ja lelujen maailmaan pääsee tutustumaan myös Ilomantsin Nukke- ja nalletalossa.

Kaikenikäiset eläinten ystävät viihtyvät puolestaan eläinpuistoissa. Pohjois-Karjalasta löytyy kaksi suurempaa ympärivuotisesti aukiolevaa eläinpuistoa, Pikkukili Lieksassa ja Kitee Zoo Kiteellä. Kesäisin kotieläimiä voi rapsutella muun muassa Outokummussa Mäntytien kotieläinpihassa, Polvijärvellä Saarilan Maatilamatkailussa ja Juuassa Leskelän Mummon Hevospihassa.


Outokummun Vanha Kaivos tarjoaa ihmeteltävää niin lapsille kuin aikuisillekin. Joensuussa voi hypätä katujunan kyytiin tai astua hetkeksi tropiikkiin Botanian kasvihuoneissa ja puutarhassa, josta löytyy myös lastenpuutarha. Nurmeksessa alueen uimarannat ja leikkikentät sekä luontokohteet ja aktiviteetit palvelevat lapsiperheitä monipuolisesti. 

Päivä raikkaassa ulkoilmassa herkullisilla eväillä tekee hyvää kaikille. Liperissä voi järjestää perheen kesken kisat frisbeegolfin parissa ja Juuassa koko perhe liikkuu Simpauttajan liikuntapuistossa. Heinävedellä Vihtarin luontopolku ja Karvion koululta lähtevä 1,7 kilometrin mittainen Karvion polku ovat pituudeltaan perheen pienimmillekin sopivia. Myös Kontiolahdella voi pakata eväät reppuun ja tehdä päiväretken Kolvananuuron maisemissa. Maakuntamme kansallispuistot ja retkeilyalueet tarjoavat kauniita maisemia ja reipasta mieltä, oli kyse sitten pidemmästä reissusta tai nopeasta pyrähdyksestä.

Kuva: Jarno Artika