Syvintä suomalaisuutta

Matkailu Kolilla alkoi jo reilut sata vuotta sitten ns. karelianistien vanavedessä ja edelleen tänä päivänä Koli on monien mielestä Suomen kaunein luontomatkailukohde. Koli on ainutlaatuinen kokonaisuus - yhdistelmä kansainvälisestikin tunnettuja luonto- ja kulttuuriarvoja sekä laadukkaita ja monipuolisia matkailupalveluja ympäri vuoden. Matkailu on sovitettu tarkoin yhteen kansallispuiston suojelutehtävien kanssa.

Kolin kansallismaisemia voi ihailla makunsa mukaan korkeiden rinteiden huipulta tai Pielisen aalloilta. Kolilla kohtaavat järvi-Suomen ja vaaramaisemien parhaat piirteet. Suomen viidenneksi suurin järvi Pielinen, metsäiset maisemat, saaret sekä Kolin vaarojen jylhät piirteet tarjoavat suomalaisuuden suosikkimaiseman. Kansallispuiston polut, ladut ja rinteet kutsuvat kokemaan kansallismaiseman omin jaloin.

Kolin kauniista luonnosta voi nauttia esimerkiksi patikoiden, ratsastaen, meloen tai osallistumalla veneretkille tai laivamatkalle autolautta Pielisellä tai kantosiipialus SuviExpressillä. Talvella voi virkistäytyä mm. lasketellen, hiihtäen, lumikenkäillen tai osallistumalla koiravaljakkoajeluille tai islanninhevosretkille. Ulkoilun jälkeen on ihanaa rentoutua Koli Relax Spassa. Majoitusta Kolilla tarjoavat Break Sokos Hotel Koli ja lukuisat loma-asuntokohteet. Matkailuneuvonta ja Luontokeskus Ukko palvelevat matkailijoita ja Kolin kansallispuistoon tutustuvia vieraita.

Kansallispuisto perustettiin1991
Korkein kohta347 m
Elämykset100 %
Retkeilyreittejä80 km
Välimatka Joensuuhun62 km
Välimatka Helsinkiin487 km