Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Syvintä suomalaisuutta

Matkailu Kolilla alkoi jo reilut sata vuotta sitten ns. karelianistien vanavedessä ja edelleen tänä päivänä Koli on monien mielestä Suomen kaunein luontomatkailukohde. Koli on ainutlaatuinen kokonaisuus - yhdistelmä kansainvälisestikin tunnettuja luonto- ja kulttuuriarvoja sekä laadukkaita ja monipuolisia matkailupalveluja ympäri vuoden. Matkailu on sovitettu tarkoin yhteen kansallispuiston suojelutehtävien kanssa.

Kolin kansallismaisemia voi ihailla makunsa mukaan korkeiden rinteiden huipulta tai Pielisen aalloilta. Kolilla kohtaavat järvi-Suomen ja vaaramaisemien parhaat piirteet. Suomen viidenneksi suurin järvi Pielinen, metsäiset maisemat, saaret sekä Kolin vaarojen jylhät piirteet tarjoavat suomalaisuuden suosikkimaiseman. Kansallispuiston polut, ladut ja rinteet kutsuvat kokemaan kansallismaiseman omin jaloin.

Kolin kauniista luonnosta voi nauttia esimerkiksi patikoiden, ratsastaen, meloen tai osallistumalla veneretkille. Alusten aikataulut ja hinnat löytyvät täältä. Talvella voi virkistäytyä mm. lasketellen, hiihtäen, lumikenkäillen tai osallistumalla koiravaljakkoajeluille tai islanninhevosretkille. Ulkoilun jälkeen on ihanaa rentoutua Koli Relax Spassa. Majoitusta Kolilla tarjoavat Break Sokos Hotel Koli ja lukuisat loma-asuntokohteet. Matkailuneuvonta ja Luontokeskus Ukko palvelevat matkailijoita ja Kolin kansallispuistoon tutustuvia vieraita.

Vallitseva poikkeustilanne voi vaikuttaa yritysten tarjontaan ja aukioloaikoihin. Varmistathan ajantasaiset tiedot aina suoraan yrityksiltä.

Kansallispuisto perustettiin1991
Korkein kohta347 m
Elämykset100 %
Retkeilyreittejä80 km
Välimatka Joensuuhun62 km
Välimatka Helsinkiin487 km
 - Syysloma Kolilla 10.-25.10.2020

Syysloma Kolilla 10.-25.10.2020

Syysloma rakastetussa kansallismaisemassa? Kolilla saat rentoutua, latautua ja inspiroitua koko perheen voimin. Ainekset löytyvät myös aktiivisesta lomasta haaveilevalle.

Tutustu syyslomien ohjelmaan >>

 - Kolin kansallispuisto

Kolin kansallispuisto

  • Tullut tutuksi taiteessa, muun muassa Eero Järnefeltin, Juhani Ahon, Pekka Halosen, I.K. Inhan, Jean Sibeliuksen töissä.
  • Tekemistä: Patikointi, talvisin lumikengillä, laskettelu, ratsastus, hiihtäminen, Pielisen risteilyt, pyöräily.
  • Näkemistä: Miljardeja vuosia vanhat vaarat ja avarat näkymät. Kaskiperinteen muovaamat niityt ja vanhat pihapiirit.
  • Ympärivuotisia palveluja: Kolin luontokeskus Ukko, hotellimajoitusta, vuokratupia, tulentekopaikkoja polttopuineen.
  • Reitit: Merkittyjä reittejä ja luontopolkuja helppokulkuisista vaativiin. Talvisin hoidettuja latuja yli 60 kilometriä.
  • Soveltuu osin myös liikuntaesteisille.
 - Kolin Luontokeskus Ukko

Kolin Luontokeskus Ukko

Kolin luontokeskus Ukossa on Kolin kansallispuiston retkeilyneuvonta. Tietoa myös Koli-Ruunaa alueen muista luontokohteista kuten Ruunaan retkeilyalueesta, Telkkämäen luonnonsuojelualueesta ja Patvinsuon, Tiilikkajärven sekä Petkeljärven kansallispuistoista.

Lue lisää >>

 - Kantosiipialus Suviexpress liikennöi Pielisellä

Kantosiipialus Suviexpress liikennöi Pielisellä

Tarkemmat tiedot Pielisen laivaliikenteestä löytyvät täältä.

 - Uusi veneiden tankkauspiste

Uusi veneiden tankkauspiste

Pielisen uudet tankkauspisteet yltävät Nurmeksesta ja Lieksasta Kolille asti!

Venetankkausasema Koli 24h korttiautomaatti
Rantatie 12, 83960 KOLI (Kolin kalasatama)
Polttonestelaadut: 98E5 ja Diesel
S-Bonusta tankkauksesta.

Lue lisää >>

Retkelle Kolin kansallispuistoon omatoimisesti vuokravälineillä

Lue lisää

Kolin lomamökit

Tutustu ja varaa

 

 

 

#koli  @kolin_kansallispuisto  #luontokeskusukko  #feelkoli  #breaksokoshotelkoli