Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Kiteelle vai Kitteelle?

Paikallisen mukaan ehdottomasti Kitteelle (kahdella ja puolella teellä)! Kiteen kaupunki, johon myös Kesälahden alue kuuluu, sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnan eteläosassa. Kiteellä sijaitsevat mm. Kiteen eläinpuisto, Aquapark, Suomen Pietarhovin maisemapuutarha ja viehättävä Kesälahden Sovintola sekä useita hyviä ruokaravintoloita, joissa on tarjolla lähi- tai paikallisruokaa. Lähde mökkilomalle Kiteelle - Oriveden, Pyhäjärven tai Puruveden rannalle!


Perustettu1631
Kaupungiksi1992
Kiteeläisiä10 500
Välimatka Joensuusta70 km
Välimatka Savonlinnasta80 km

Hepovaaran hyvinvointitila

Tervetuloa ratsastamaan.
Tarjoamme hevosavusteista mindfulnessia, maastoratsastusta ja tunteja kentällä

Lue lisää

 

 


Kiteen eläinpuisto on avoinna ympäri vuoden

Eri vuodenaikoina eläinten käyttäytyminen ja väritys vaihtelevat, joten retki eläinpuistoon on mielenkiintoinen jokaisena vuodenaikana.

Lue lisää

Junalla, lentäen tai autolla

Kiteelle ja Kesälahdelle on helppo tulla, joko junalla, linja-autolla tai omalla autolla. Kiteeltä on Helsinkiin matkaa noin 400 kilometriä. Lähin lentokenttä on 70 km päässä Joensuussa. Kesälahden rautatieasema sijaitsee noin 1,7 km päässä keskustasta. Kiteellä rautatieasemalle on matkaa keskustasta noin 7 km. Linja-autot pysähtyvät molemmissa taajamissa aivan keskustassa.
Mikäli tarvitset kuljetuksen juna-asemalta eteenpäin, kannattaa taksi varata etukäteen. Taksi Itä-Suomi: 0601 10100. Taksin palvelunumero on maksullinen. 

Keski-Karjalan sähköinen matkailuesite

Tutustu
#kitee #pajarinhovi #kiteezoo #kiteenkaupunki