Matkaile turvallisesti – Koronavirusepidemia ja matkustaminen Pohjois-Karjalassa

Lue lisää

vk-winter-skiing-hiihto-pielinen-jäällä

Elämyspuoti – täynnä uusia kokemuksia

Elämyspuodista löydät aktiviteetteja, retkiä ja hemmotteluhetkiä joka lähtöön. Miltä kuulostaisi esimerkiksi tunnelmallinen elämysaamiainen, opastettu lumikenkäretki tai leppoisa hiihtovaellus?

Tuotteen varaaminen ja ostaminen onnistuu näppärästi suoraan verkosta. Käy kurkkaamassa puodin kattava tarjonta ja löydä itsellesi, perheellesi, kaveriporukalle tai vaikka työporukalle sopivaa tekemistä.

Löydä ja varaa elämyksesi täältä

vk-winter-koli-tykkylumi-lumikenkäily

Talven ihmemaa täynnä uutta koettavaa!

Kun suunnitteilla on talvinen lumiloma tai pysähtyminen luonnon äärellä, Pohjois-Karjala on mitä parhain kohde! Muun muassa Kolin rinteet ja tykkylumiset maisemat, leppoisat hiihtoretket ja mökkeily ovat varma tapa rentoon talvilomaan.

Myös monet kulttuurikohteet palvelevat ympäri vuoden tai avaavat ovensa vähintään hiihtolomaviikkojen aikana. Lähde talven ihmemaahan ja ylläty!

Löydä ideat talvilomaan

VK-talvipyöräilijät-talvipolulla-hangella

Suuntaa talvireiteille

Talvipyöräilyyn ja ulkoiluun sopivia reittejä löytyy ympäri Pohjois-Karjalan. Kolin uudistunut talvipyöräilyreitti tarjoaa lumisia kilometrejä metsässä ja jäällä.

Joensuun ja lähialueen pyöräilyreiteistä suosituimmat ovat Lykynlampi Winter Trail, Kontionpolut sekä Heinävaara Winter Trail, jotka kaikki sijaitsevat alle puolen tunnin ajomatkan päässä Joensuusta.

Lue lisää talvipyöräilyreiteistä ja talvipoluista 

vk-huskies-winter

Hyppää koiravaljakon kyytiin

Koe vauhdin hurmaa koiravaljakon kyydissä ja nauti talven ihmemaasta! Koiravaljakkoretkiä on Pohjois-Karjalassa tarjolla monipuolisesti lyhyistä tutustumisista aina pidempiin vaelluksiin.

Valjakkoretkiä on saatavilla Kolilla, Juuassa, Lieksassa sekä Bomballa, Nurmeksessa. Jos reen kyyti ei tunnu omalta jutulta, koiriin voi käydä myös tutustumassa huskytiloilla.

Tutustu koiravaljakkoretkiin

vk-Riippumatto-Pielisen-jäällä

Talvitekemistä lapsiperheille

Pohjois-Karjalan talvessa ei lapsiperheiltä tekeminen lopu, sillä puuhaa riittää niin ulkona kuin sisälläkin. Miltä kuulostaisi yhteinen laturetki tai päivä pulkkamäessä vai houkuttelisiko enneminkin koko perheen kylpyläloma?

Unohtumattomia elämyksiä voi kokea myös opastetuilla retkillä tai koiravaljakon kyydissä. Paukkupakkasia varten löytyy useita käyntikohteita sisätiloissa.

Inspiroidu talven tarjonnasta

vk-map-kartta

Täältä meidät löydät!

Pohjois-Karjala on Suomen itäisin maakunta. Maakuntamme pääkaupunki on Pielisjoen suulla, Pyhäselän rannalla sijaitseva Joensuu. Koko Pohjois-Karjala on täynnä mielenkiintoisia seikkailuja luontomatkailijalle, kulttuurin ja hyvän ruoan ystävälle sekä omaa rauhaa kaipaavalle.

Saapuminen Pohjois-Karjalaan, lue lisää

Instagram