Vietä oma riippumattohetki kesällä 2021

Me VisitKarelialla haluamme tuottaa hyvää mieltä Pohjois-Karjalassa vieraileville matkailijoille ja alueemme paikallisille asukkaille. Siksi loimme Riippumattohetki-kampanjan, jossa jokaiseen Pohjois-Karjalan kuntaan sijoitetaan uniikki, kierrätystarvikkeista tehty riippumatto kesän 2021 ajaksi. Riippumatot ovat myös osa Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlintaa. Mattoja on sijoitettu pääasiassa luontokohteisiin ja käyntikohteiden läheisyyteen. Matot on tehty Pohjois-Karjalan Marttojen lahjoittamista käytetyistä räsymatoista Joensuun Nuorisoverstaalla. Jokainen riippumatto on uniikki käsityö, jonka toivomme tuovan iloa mahdollisimman monelle.

Tältä sivulta voit tarkastaa mattojen olinpaikat ja lähteä nauttimaan omasta riippumattohetkestäsi. Ihaile hiljaisuudessa ympäröivää luontoa, hengähdä ja levähdä. Osallistu myös Instagram-kisaan. Kun löydät maton luonnosta, se kertoo sinulle ohjeet kilpailuun!

Mistä löydät riippumaton?

Voit viettää oman riippumattohetkesi seuraavissa paikoissa:

Kontiolahti

Kontiolahdella matto sijaitsee luonnon keskellä, Kolinpolun varrella Pohjois-Karjalan keskipisteessä. Maton löytääksesi etsi seuraavat koordinaatit: N 62° 54, 4881′ E 29° 56,6760′. Riippumattoretkelle kannattaa lähteä Kolvananuuron parkkipaikalta Hautajärven suuntaan. Matkaa yhteen suuntaan tulee noin 7 km Kolinpolkua seuraillen.

Juuka

Juuassa riippumatosta pääsee ihailemaan Pielisen maisemia. Matto on ripustettu Paalasmaan saaristoon Karhusaaren kallioille osoitteeseen Paalasmaantie 923. Auton saa parkkiin noin 100 metrin päähän ja Karhusaaressa on myös nuotiopaikkoja.

Nurmes

Nurmeksessa matto on sijoitettu Bomban talon pihapiiriin. Matossa loikoillen voi ihailla Bomban talon kaunista arkkitehtuuria ja rauhoittua Pielisen äärellä. Bomban talon osoite on Suojärvekatu 1.

Lieksa

Lieksassa riippumattohetkestä pääsee nauttimaan Vuonislahden kylässä Itikanhiekan uimarannalla, jossa voi katsella maisemaa Kolin vaarojen suuntaan ja pulahtaa välillä kirkkaaseen Pieliseen. Osoite on Vuonislahdentie 193.

Liperi

Liperin riippumatto sijaitsee koivujen katveessa Kirkkolahden rantaraitilla lyhyen kävelymatkan päässä Rantamakasiinilta. Rantamakasiinin osoite on Heinävedentie 2.

Heinävesi

Heinäveden riippumatto sijaitsee luonnon helmassa Vihtarin luontopolun varrella kauniin vihreiden sammalmättäiden ja metsän ympäröimänä. Autolla saapuessa auton voi jättää Vihtarin kyläkartanon pihaan, josta on opastus polulle. Vihtarin luontopolku sijaitsee 3 km päässä Vihtarin asemalta, jonne pääsee esimerkiksi Joensuusta taajamajunalla. Myös linja-autolla pääsee lähelle polun lähtöpistettä.

Ilomantsi

Ilomantsissa saatat kuulla riippumatossa loikoillessasi kanteleen säveliä. Matto on nimittäin ripustettu Parppeinvaaran runokylään, jonka perinteikkäässä ympäristössä koet karjalaisuutta monessa muodossa. Runokylän osoite on Parppeintie 4.

Joensuu

Maakuntamme pääkaupunki on ripustanut maton Linnunlahden uimarannan läheisyyteen. Käy lepäilemässä hetki puiden katveessa ja seuraile uimarannan elämää.

Outokumpu

Outokummussa riippumatto on sijoitettu Vanhan Kaivoksen pihapiiriin lasten leikkimökkien läheisyyteen. Vanhalla Kaivoksella on paljon muutakin nähtävää koko perheelle, mutta päivän aikana on hyvä ottaa pieni lepohetki riippumatossa.

Rääkkylä

Rääkkylässä nautittiin riippumattohetkistä heinäkuun helteissä, mutta eräänä kesäisenä yönä matto oli päättänyt lähteä omille teilleen. Paksuniemessä rennot hetket ovat silti taatut, koska kesäkeidäs on täydellinen paikka järvimaisemien ja sataman vesiliikenteen seurailuun sekä herkutteluun. Paksuniemen kesäkeitaan löydät osoitteesta Paksuniementie 241.

Kitee

Kiteellä riippumatto ripustettiin Kesälahden pitäjään Ruokkeen Lomakylän upealle hiekkarannalle. Ruokkeen Rivieralla matossa keinuttiin sen verran reippaasti, että matto jouduttiin poistamaan käytöstä rikkoontumisen vuoksi. Ota kuitenkin kesällä suunta Ruokkeelle aitoon lomakylän tunnelmaan ja nauti kesäisen rennoista hetkistä!

Polvijärvi

Lomakeskus Huhmarin rannassa ollut matto jouduttiin valitettavasti poistamaan käytöstä rikkoontumisen vuoksi, mutta Huhmari on siitä huolimatta loistava vierailukohde koko perheelle! Kylpylän poreet, ravintolan herkut, retkeilymahdollisuudet ja teemaristeilyt tarjoavat tekemistä moneksi päiväksi.

Kuvakilpailun säännöt

Ohjeet kuvakilpailuun

  • Nappaa kuva riippumattohetkestäsi ja lisää kuva Instagramiisi!
  • Muista tägätä postaukseen
    #visitkarelia_finland ja #riippumattohetki
  • Muistathan, että kilpailuun osallistuessa Instagram-profiilisi tulee olla julkinen.
  • Kuvakilpailun voittaja julkistetaan VisitKarelian Instagram-tilillä 31.8.2021. Palkintona on laadukas Kupilka-retkiastiasetti (arvo 80 €).

Käy myös seikkailulla etsimässä muut maakunnan matot!

Facebook tai Instagram ei ole osallisena kilpailussa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti Instagramissa.