Pohjois-Karjalan käyntikohteet ja luontokohteet kootusti

Joensuun museotarjonta? Kolin, Patvinsuon tai Petkeljärven luontoreitit? Lempikohteet lapsiperheille? Kun etsit ideoita museoihin, näyttelyihin tai kulttuurikohteisiin, tai kaipaat muuta mielenkiintoista nähtävää, olet nyt oikeassa paikassa. Hae, löydä ja inspiroidu!

Sijainti

Tyyppi

Lisävalinnat

petkeljärvi

Petkeljärven kansallispuisto

Kansallispuisto | Ilomantsi

Petkeljärven Kansallispuiston alueen arvokkaat harjut kuuluvat pitkään harjumuodostelmaan, joka ulottuu Koitereelta aina Venäjän puolelle. Puiston koskemattomissa metsissä humisevat 150-vuotiaat, paksukaarnaiset petäjät. Puiston erikoisuuksiin kuuluvat jatkosodanaikaiset taisteluvarustukset, joista osa on entisöity. Retkeilykeskus ja leirintäalue palvelevat matkailijoit kansallispuiston sydämessä.
Pielisen-museo-lieksassa-hirsitalo

Pielisen museo

Museot ja näyttelyt | Lieksa

Pielisen museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan, Lieksan ja Pielisjärven historiasta, rakennusperinteestä ja metsätyökulttuurista. Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin avoinna on myös suuri ulkomuseoalue. Pielisen museon kokonaisuuteen kuuluu myös 27 kilometrin päässä sijaitseva Paateri.
pikkukili-kotieläinpiha-vuohi-lieksassa

PikkuKili

Eläinpuisto | Lieksa

PikkuKili on kauniissa vaaramaisemassa sijaitseva käyntikohde, jonka eläinpuistossa voit tutustua eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai eksoottisiin laamoihin. Alueella voi nauttia omia eväitä tai kioskin antimia sekä halutessaan majoittua. Talvella tarjolla on lumikenkäretkiä ja rekiajelua.
Pohjois-Karjalan-Museo-Hilma-Joensuun-keskustassa

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Museot ja näyttelyt | Joensuu

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvä näyttely esittelee mm. Pohjois-Karjalan alueen historiaa, karjalaista kulttuuriperinnettä ja sotahistoriaa. Näyttelyyn on saatavilla mobiiliopastus suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
vk-kuksa-pohjois-karjala

Polvijärven luontokohteet

Retkeilykohteet | Polvijärvi

Polvijärveä ympäröi kauttaaltaan kaunis ja jylhä luonto, joka tarjoaa perinteisten kävelyreittien lisäksi mm. pyöräilyreittejä, pitkospuita ja lintubongareiden lempipaikkoja. Höytiäisen Harjusaarten ketjuun kuuluvalla kauniilla Hiekkasaarella voit ihastella jänkämaisemaa ja levähtää laavulla.
vanha-kauppala-puu-nurmes

Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala

Puutaloalue | Nurmes

Vanhan Kauppalan harjulla sijaitsee suojeltu ja historiallisesti arvokas Puu-Nurmes, joka on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista. Alueelta on upeat näkymät Nurmesjärvelle ja Pieliselle ja voit tutustua alueeseen helposti kävellen. Lapsiperheille on suunniteltu muutama erilainen polku, minkä varrella kerrotaan rautatiealueen ja vanhan kauppalan historiaa.
puun-sielu-kasvot

Puun Sielu

Museot ja näyttelyt | Tohmajärvi

Perinteiseen karjalaiseen tyyliin rakennettu hirsilinna Puun Sielu sijaitsee Tohmajärven Onkamossa. Puun Sielu kätkee sisälleen puutaidetta sisältävän gallerian, jonka myyntinäyttelystä löytyy perinteisiä puuteoksia sekä moderneja kansainvälisiä veistoksia. Alueella on myös oma arboretum ja kurssitarjontaa sekä työnäytöksiä.
vk-retkeilijä-valokuvaamassa-metsässä

Raesärkät

Retkeilykohde | Nurmes

Nurmeksessa, kumpuilevassa harjumaisemassa kulkeva Raesärkät on loistava kohde esimerkiksi koko perheen päiväretkelle. Alueella saa ihastella kauniita soita, kirkasvetisiä järviä, vanhoja metsiä ja joen mutkia.
vk-Ruunaa-lieksassa-retkeilyalue

Ruunaan retkeilyalue

Retkeilyalue | Lieksa

Ruunaan retkeilyalueella koet kuohuvat kosket sekä Venäjän rajan läheisyyden. Tarjolla on ikimuistoisia seikkailuja virtaavissa koskissa puu-tai kumiveneellä. Ruunaa tarjoaa myös kalastuselämyksiä alueen vesissä. Merkityt reitit, huolletut taukopaikat ja monipuoliset palvelut toivottavat kävijän tervetulleeksi.
pyöräily-pohjois-karjala

Rääkkylän luontokohteet

Retkeilykohde | Rääkkylä

Rääkkylän kirkonkylän alueella sijaitsee eri pituisia luontopolkuja ja viiden kilometrin mittainen Savilahti Trail -maastopyöräreitti. Pohjoisen Saimaan saaristossa, Oravisalon ja Varpasalon saarissa kulkee Retkipyöräreitti Saaristo Trail, joka on osa Karelianpolkuja.
saarilan-maatilamatkailu-polvijärvellä

Saarilan maatilamatkailu

Kotieläinpiha | Polvijärvi

Saarilan maalaispihapiiristä löydät isompia ja pienempiä eläimiä, muun muassa poroja, kyyhkyjä, hevosia ja lampaita. Kotieläinpiha ja kesäkioski palvelevat kesäkaudella. Saarila vuokraa myös lomamökkejä Viinijärven rannalla ympäri vuoden.
selkie-green-care-kontiolahti-vuohet

Selkie Green Care

Kotieläinpiha | Kontiolahti

Kontiolahden Selkien upeista vaaramaisemista löytyy eläinten ystäville täydellinen vierailukohde. Selkie Green Caren kotieläinpihassa saa silitellä ja viettää aikaa nelijalkaisten ystävien kanssa. Varaa ennakkoon perheellesi tai ryhmällesi ohjattu tuokio tai pidempi teemapäivä eläinten parissa.